فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس اداره سرطان دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه تقریبا نزدیک به ۱۵۰ هزار نفر در کشور به سرطان مبتلا میشوند، گفت: «معمولا در زمینۀ بروز سرطان، کشورها را به پنج رده تقسیم میکنند که ایران در ردۀ میانی قرار میگیرد و در واقع کشور ما از نظر بروز سرطان در حد متوسط است».
علی قنبری افزود: «میزان بروز سرطان که از سال ۲۰۲۰ تا دو دهۀ آینده برای ایران پیشبینی شده، فقط به دلیل تغییرات جمعیتی ۱۱۵ درصد است؛ در حالی که متوسط جهانی آن ۶۳ درصد است».
وی ادامه داد: «دلیل آن این است که در حال حاضر اکثر جمعیت کشور، جوان و میانسال هستند که طی دو دهۀ آینده این افراد به سن پیری میرسند و از آنجایی که هرم جمعیتی بیشتر به سمت پیری میرود، بنابراین متوسط افزایش بروز سرطان در کشور ما بیش از سایر کشورهاست».
وی اظهار کرد: «شیوۀ زندگی و تغییرات محیطی هم عوامل مهمی در زمینه افزایش بروز سرطان محسوب میشوند که البته قابل پیشبینی و محاسبه هستند، اما میزان تاثیرشان در بروز سرطان و محاسبه دو دهه آینده، پیشبینیپذیر نیست. به عنوان مثال در حال حاضر، کمتحرکی نقش زیادی در بروز سرطانها در ایران دارد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وی 16 بهمنماه در ادامۀ این اظهارات گفت: «در عین حال افزایش سن موضوعی طبیعی است و آدمها هم دوست دارند که عمر بیشتری کنند. حال به طور کلی افزایش عمر، احتمال بروز بیشتر سرطان را هم به دنبال دارد».
وی ادامه داد: «تقریبا در دنیا هیچ کشوری را نداریم که در دو دهه آینده میزان بروز سرطانش در حال کاهش باشد. البته ممکن است که برخی سرطانها به طور استثناء در برخی کشورها در حال کاهش باشند، اما به طور کلی همه سرطانها در همه کشورها در حال افزایش هستند. مهمترین دلیل آن هم افزایش طول عمر در دنیاست». / الف
نظر خود را بنویسید