فردایکرمان – گروه جامعه: سرپرست ادارهکل دامپزشکی استان کرمان با تاکید بر اینکه شهروندان ماهی قرمز سفره هفتسین را از مراکز مجاز، که توسط شهرداریها در نظر گرفته شده است، تهیه کنند، گفت: «شهروندان کرمانی از خرید ماهیان بیمار و بیحال، با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری کنند و هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی بپرهیزند».
صدیقه کاظمینیا با تاکید بر اینکه برای حمل ماهی از کیسههای نایلونی نباید استفاده شود، خاطرنشان کرد: «در صورت امکان از ظروف یکبار مصرف غیرقابل نفوذ برای حمل و جابهجایی ماهیان قرمز استفاده شود و ظروف حمل یکبار مصرف ماهیان باید بعد از آوردن ماهی به منزل در کیسۀ زباله سربسته قرار گیرد و آب حمل و آب تعویضی ماهیان نیز بهطور مستقیم در شبکۀ فاضلاب تخلیه شود».
وی همچنین تاکید کرد: «عرضۀ لاکپشت سنگاپوری یا مینیاتوری (گوش قرمز) و حلزون سیب یا حلزون طلایی آکواریوم را در مراکز عرضۀ ماهیهای تزیینی سفره عید از نظر بهداشتی تایید نمیکنیم زیرا این گونههای جانوری به صورت بالقوه میتوانند عامل انتقال بیماری برای انسان باشند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به اینکه ممکن است در هنگام تکثیر و پرورش ماهیان قرمزی که از سوی دستفروشان عرضه میشود از آبهای آلوده و غیربهداشتی که عامل انتقال بیماریهای ویروسی هستند، استفاده شده باشد، گفت: «شهروندان ماهی قرمز سفره هفتسین را از مراکز مجاز، که توسط شهرداریها در نظر گرفته شده است، تهیه کنند».
وی با اشاره به اینکه شهرداری برای مواردی که به عنوان مراکز مجاز عرضۀ ماهی معرفی میکند از دامپزشکی گواهی سلامت یا گواهی بهداشتی میگیرد، تاکید کرد: «با دورگردهها و دستفروشانی که اقدام به توزیع ماهی بدون مجوز بهداشتی از دامپزشکی میکنند برخورد خواهیم کرد».
کاظمینیا با اشاره به اینکه مراکز عرضۀ مجاز ماهیان قرمز شامل واحدهای صنفی عرضۀ ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداریها با هماهنگی اداره دامپزشکی است، تاکید کرد: «مردم از مراکز مجاز و باسابقه مانند مراکز عرضۀ ماهیان آکواریومی، خرید کنند و به فروشندگان موقت که بهصورت مقطعی و غیرحرفهای به فروش ماهی قرمز میپردازند، اعتماد نکنند».
روشهای نگهداری از ماهی قرمز
وی ادامه داد: «حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید ماهی قرمز ظرف نگهداری آن آماده شود و در صورتی که شهروندان برای نگهداری از ماهی میخواهند از آب شهری استفاده کنند باید حتما قبل از استفاده در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار گیرد».
کاظمینیا اضافه کرد: «بهترین دمای نگهداری ماهی ۲۲-۲۶ درجۀ سانتیگراد است و مردم همچنین میتوانند غذای ماهی قرمز را از فروشگاههای عرضۀ ماهی زینتی تهیه کنند».
وی با اشاره به اینکه ظرف مناسب برای نگهداری ماهی یک ظرف با دهانۀ باز (دهان گشاد) برای تبادل اکسیژن با محیط است، خاطرنشان کرد: «میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است».
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به اینکه به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، میتوان از نمک به میزان سه درصد و سایر ضدعفونی کنندهها مانند پرمنگات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد، اظهار کرد: «مردم در نظر داشته باشند که هنگام تعویض آب ظرف نگهداری ماهی نیازی به دستکاری ماهی نیست اما در صورت لزوم و بهخصوص در افرادی باسابقۀ بیماری یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود».
وی با اشاره به اینکه برای تعویض آب ماهی هر بار ۲۵ درصد کل آب تعویض و از تعویض یکباره آب بهشدت خودداری شود، افزود: «شهروندان در پایان نوروز ماهیها را به جای رها کردن در رودخانهها در محلهایی که توسط شهرداریهای تعبیه میشود، رها کنند». /پ
نظر خود را بنویسید