فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با اشاره به شعار سال، گفت: «ما در کرمان از نظر حجم تولید مشکل نداریم و گاهی همۀ استانداری بسیج میشود تا محصولات تولید شده را به بازار برساند، اما باید تولیدی را ترویج کنیم که صادراتمحور باشد و قابلیت رقابت داشته باشد».
سیدمهدی طبیبزاده با تاکید بر اینکه صادرات استان باید معنیدار باشد، افزود: «نباید بر این تکیه کنیم که حجم صادرات استان 3 میلیارد دلار است، زیرا حدود یک میلیارد دلار آن پسته است و اگر دچار سرمازدگی بشود، صادرات یکسوم خواهد شد».
وی با بیان اینکه استان کرمان، استان صادرکنندۀ ارزش افزوده است، ادامه داد: «باید تلاش کنیم امسال بازار صادرات استان کرمان در حد 5 یا 6 کشور نباشد و کالاهای صادراتی از تعداد انگشتان دست بیشتر باشد».
رئیس اتاق کرمان همچنین با اشاره به واردات استان کرمان، خاطرنشان کرد: «میزان واردات ماشینآلات تولیدی به کرمان، ۷ میلیون دلار است و این فاجعه است، زیرا در سالی که قصد داریم تولید را رشد دهیم نبایستی سرمایهگذاری در بخش تولید هفتمیلیون دلار باشد. این هشدار جدی است که بخش تولید استان کرمان در حال مستهلک شدن است و به اندازۀ استهلاک در صنایع کوچک و متوسط سرمایهگذاری نمیشود».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی عصر 14 اردیبهشتماه در مراسم بزرگداشت روز صادرات و تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان کرمان بیان کرد: «تاکید در استان باید بر تولید صادراتمحور باشد. در این صورت میتوان مسیر را فراهم کرد و یک باور جدی در مسئولان استان ایجاد میشود و فضای توجه به تولید شکل میگیرد که اگر بتوانیم در این فضا، مسیر همواری برای صادرات استان کرمان فراهم کنیم، بزرگترین خدمت به استان کرمان است».
طبیبزاده ادامه داد: «بر اساس آمار گمرکات از صادارت استان، هر کیلو از صادرات استان کرمان کمتر از یک دلار است و این نشان میدهد که کالای با ارزش افزوده صادر نمیشود و واردات نیز چندین برابر است. یعنی ما مواد خام را بدون ارزشافزوده صادر میکنیم و اگر قیمت واقعی انرژی داشته باشد، ممکن است توجیه نداشته باشد، اما کالای گرانقیمت وارد میکنیم».
وی یادآور شد: «کاتد را تنی 10 هزار دلار صادر میکنیم و خودمان تنی ۸۰ هزار دلار وارد میکنیم، یعنی مس تولیدی ایران به فرآوردههایی تبدیل میشود که ارزش آن گاهی به 80 هزار دلار هم میرسد».
رئیس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: «باید تولید کالای صادراتمحور را در تمامی ادارات، سازمانها، افراد، شرکتها و بخش خصوصی نهادینه کنیم».
وی ادامه داد: «نباید صادرات ارزشافزوده داشته باشیم بلکه باید صادرات کالای با ارزشافزوده داشته باشیم».
طبیبزاده با بیان اینکه باید شعار ۱۰، ۴۰ و ۵۰ را برای استان انتخاب کنیم، توضیح داد: «اگر ۱۰ میلیارد دلار صادرات، ۴۰ محصول و ۵۰ کشور که جمع آن عدد 100 میشود، محقق شود، استان کرمان توسعهیافته میشود».
وی همچنین با تاکید بر اینکه نمایشگاههای استان در حال حاضر متعدد و متفرقه است، ادامه داد: «باید همۀ سازمانهایی که کمک میکنند، در یکجا جمع شوند، تقویم نمایشگاههای مشخصی را تهیه کنیم و در کشورهای هدف، حضور فعال داشته باشیم».
طبیبزاده با تاکید بر توجه به صنایع کوچک و متوسط، یادآور شد: «ما صادرات چند کشور را مطالعه و موضوع تولید صادراتمحور را ارزیابی کردیم، در همۀ کشورهایی که موفق بودند، یک سازمان، متولی صادرات کشور بوده است. این تفرق که ما در گمرکات و تصمیمگیریهای صادراتی، با وجود چندین نهاد داریم، هماهنگی را سخت میکند. یک سازمان باید متولی صادرات باشد و همۀ کشورهای موفق در صادرات در این موضوع مشترک بودند». /پ
نظر خود را بنویسید