فردایکرمان – گروه جامعه: معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به وجود ۶۰ مرکز نگهداری کودکان و نوجوانان در استان کرمان از افزایش هزینۀ نگهداری این مراکز خبر داد و گفت که تمامی مراکز نگهداری کودکان و نوجوانان نیازمند کمک خیران هستند و حتی خیریههای مشهور کرمان که سالها کار کردهاند نیز به کمک مردم نیاز پیدا کردهاند.
علی ابراهیمی با بیان اینکه در طول سالهای اخیر تعداد زیادی از کارکنان مراکز نگهداری کودکان و نوجوانان بهویژه در تنها شیرخوارگاه کرمان، بازنشسته شدند، افزود: «همچنین ما مجبور شدیم تعدادی از نیروهای این مراکز را نیز خریدخدمت کنیم و اکنون با وجود اینکه دولت روی مباحث مالی تلاش خود را میکند اما نیاز به حضور خیران و شبکههای خیّر اجتماعی برای کمک به این مراکز وجود دارد و باید با کمک خیران کار را پیش برد».
وی با اشاره به افزایش هزینۀ تامین نیروی انسانی و مواد غذایی در مراکز نگهداری از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بد سرپرست، توضیح داد: «متاسفانه ۱۰۰ درصد کودکانی که ابتدا وارد شیرخوارگاه میشوند دارای اعتیاد هستند و به دنبال آن ممکن است بیماریهای دیگر هم از مادران این کودکان منتقل شده باشد که خود این پدیده فرایند نگهداری این کودکان را زیاد و پُر هزینه میکند».
ابراهیمی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: «متاسفانه آمار مبادی غیرقانونی واگذاری کودکان بیسرپرست به متقاضیان سرپرستی در حال افزایش است و یکسری از خانوادهها از راههای غیرقانونی فرزند به سرپرستی قبول میکنند که البته هر کدام از اینها اگر بخواهند شناسنامه بگیرند، مجبورند به بهزیستی مراجعه کنند و در این شرایط قانونگذار اجازۀ اینکه بچه را از این خانوادهها بگیریم به بهزیستی نداده مگر اینکه شرایط خانوادۀ مذکور خیلی بد باشد، مثلا فرد اعتیاد شدید داشته باشد».
وی اظهار کرد: «اغلب کودکان یا رها شدهاند و توسط نیروی انتظامی و کلانتریها به بهزیستی منتقل میشوند یا اینکه در بیمارستان رها میشوند و مادر در همان بدو تولد نوزاد میگوید پدر کودک حاضر نیست برای این نوزاد شناسنامه بگیرد که در این حالت نوزاد به بهزیستی انتقال مییابد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، معاون امور اجتماعی ادارهکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه تعداد متقاضی برای به سرپرستی گرفتن فرزند دختر بیشتر است، گفت: «بیشتر متقاضیان، فرزندان زیر سه سال را برای فرزندخواندگی میخواهند اما تعداد نوزادان با این شرایط در مقابل با حجم متقاضیان سرپرستی کم است و قانونگذار تعیین کرده متناسب با هر سنی، چه کودکی به افراد متقاضی واگذار شود».
وی افزود: «برای اعطای فرزندخواندگی یک فرزند به متقاضیان فرایند طولانی داریم مثلا هر خانوادۀ متقاضی به پزشکی قانونی باید مراجعه کند، گواهی عدم سوءپیشینه و عدم اعتیاد بگیرد و مشاورههای تخصصی، مذهبی و مصاحبه نیز از شرایط کار است».
ابراهیمی اضافه کرد: «مباحث مالی خانوادهها برای قبول سرپرستی بهتنهایی برای ما ملاک عمل نیست و شرایط سن یکی از اولویتهای دیگر است؛ مثلا خانوادهای از نظر سن، شرایط برای گرفتن فرزندخواندۀ بین سه تا ۶ ساله دارد اما صرفا فرزند نوزاد میخواهد که شرایط را متفاوت میکند».
وی خاطرنشان کرد: «متاسفانه تعداد زیادی از بچههایی که به شیرخوارگاه میآیند به چند دلیل نمیتوانند به فرزندخواندگی سپرده شوند؛ یکی اینکه معلولیت شدید دارند یا اینکه پدر یا مادر دارند اما به دلیل عدم صلاحیت، مجوز برای واگذاری به خانوادههایشان نداریم و این فرایند مقداری طول میکشد. در این زمینه بعضا هم خانوادهها این اجازه را نمیدهند که فرزندانشان به فرزندخواندگی سپرده شوند و به همین علت جمعیت بچهها زیاد میشود».
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان کرمان بیان کرد: «تغییراتی در قانون فرزندخواندگی در حال ایجاد است، البته هنوز اجرایی نشده و چند جلسه در سطح وزارت دادگستری و قضات در بهزیستی کشور برگزار شده که استانهای فارس، خراسان، تهران، البرز و کرمان جزو پنج استانی به شمار میروند که در این زمینه پیشتازند و در جلسات اصلی کشور هم حضور دارند».
وی بیان کرد: «به طور کلی همۀ فرآیند فرزندخواندگی در مرکز بهزیستی کرمان انجام میشود و در واگذاری تنها یک شیرخوارگاه در استان داریم که آن هم شیرخوارگاه مادر است». /پ
نظر خود را بنویسید