فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: فرماندار رفسنجان با بیان اینکه امسال ۶۵ هزار تن محصول پسته از باغهای این شهرستان برداشت میشود، گفت: «با تحلیلی که بر روی آب خلیجفارس در حال انجام است تا کمبود مناطق مختلف با این آب جبران شود، میزان تولیدی پسته تا ۱۰ سال آینده به ۱۲۰ هزار تن خواهد رسید».
حسین رضایی افزود: «تحلیلها بر روی چاههای کشاورزی کم آب نیز در حال انجام است و محاسبات نشان میدهد در صورتی که ۱۵ لیتر در ثانیه آب به هر چاه کشاورزی اضافه شود، میزان تولید محصول پسته در شهرستان تا ۱۰ سال آینده به ۱۲۰ هزار تن خواهد رسید».
وی اضافه کرد: «همچنین، اضافه شدن هشت ایستگاه هواشناسی در مناطق مختلف شهرستان میتواند راهگشا باشد و اطلاعات قبل از بروز حوادث غیر مترقبه از جمله سرمازدگی و گرمازدگی، اعلام و چارهاندیشی میشود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، وی شامگاه سوم خردادماه در سمینار «سامانه مزرعه» در محل شرکت تعاونی پسته رفسنجان اظهار کرد: «درآمد حاصل از محصول پسته رفسنجان بستر اقتصاد و امنیت شهرستان را فراهم کرده و کشاورزی پسته چند سالی است که با وجود تغییرات اقلیمی دچار چالش است و هر سال محصول تولید نمیشود».
وی با اشاره به اینکه پیشبینی شده امسال در ۲۸ استان پستهخیز کشور ۲۰۰ هزار تن محصول برداشت شود که بیش از نیمی از آن در استان کرمان و شهرستان رفسنجان است، ادامه داد: «امسال در رفسنجان ۶۵ هزار تن پسته برداشت خواهد شد که باید این محصول را از آفتها حفظ کرد و در کنار مصرف سمومی مانند آلکامیا و کلودی، از گوگرد هم استفاده کرد؛ با مدیریت صحیح، مانع از بین رفتن محصول شویم».
فرماندار رفسنجان با بیان اینکه نگهداری و حفظ محصول در چهار ماه باقیمانده تا برداشت پسته مهم است، گفت: «همچنین کشاورزان دقت کنند اگر چه مصرف کودهای ازته و پتاسیم در ماههای تیر و مرداد کمک زیادی به حفظ محصول و جلوگیری از پوکی آن میکند اما به میزان زیاد کود ازته به درختان ندهند و در عوض کودهای پتاسه را میتوانند کمی بیشتر به درخت بدهند».
فرماندار رفسنجان در ادامه اظهار کرد: «با استاندار محترم کرمان دربارۀ خاموشی موتورپمپهای چاههای کشاورزی صحبت کردیم و خاموشی موتور پمپها را به حداقل میرسانیم تا کشاورزان بتوانند آبیاری بیشتری برای درختان انجام دهند که این کار از پوک شدن محصول بسیار جلوگیری میکند».
وی افزود: «این تصمیمگیری در رفسنجان به صورت پایلوت انجام و نتیجه آن به سایر نقاط پستهخیز استان را گسترش خواهیم داد».
فرماندار رفسنجان در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: «سامانه مزرعه نیز میتواند بر روی گوشیهای اندروید نصب و اطلاعات مزرعه ثبت شود و پیشبینیهای دو تا سه روز قبل از بروز حوادث را اعلام میکند تا کشاورزان بتوانند طی این روزها آمادگی مقابله با سرمازدگی و دیگر حوادث را پیدا کنند. همچنین این سامانه میتواند در زمینۀ آفاتشناسی باغ مورد نظر کمک کرده و روشهای علمی مبازه با آفات را هم مطرح میکند». / الف
نظر خود را بنویسید