فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان از افزایش تیمهای ردیاب سوسک سرخرطومی حنایی در جنوب استان خبر داد و گفت: «برای مقابله با این آفت از ظرفیت نظام مهندسی، بسیج مهندسین و خود باغداران استفاده کردیم».
احمد احمدپور با بیان اینکه پیگیر هستیم تا پایان سال ۱۰ پست قرنطینه راهاندازی شود تا از جابهجایی پاجوش جلوگیری شود، افزود: «با مصوبۀ شورای تامین جابهجایی پاجوش نخل غیرقانونی شده است و نیاز به گواهی سلامت در مبدا دارد که بدون هماهنگی با جهاد کشاورزی ممکن نیست».
وی با بیان اینکه حساسیت برای کنترل این آفت شکل گرفته است ادامه داد: «این یک آفت قرنطینهای محسوب میشود و بنابراین تمام هزینههای پایش و مقابله با آن از سوی دولت تامین میشود».
احمدپور همچنین از ابلاغ بخشنامۀ جدیدی خبر داد که مسئولیت نظارت بر نحوۀ فروش و استفاه از سموم کشاورزی را بر عهدۀ جهاد کشاورزی گذاشته است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی توضیح داد: «برخی فروشگاههای فروش سم، کارشناس فنی ندارند یا ممکن است کارشناسی صوری حضور داشته باشد و فقط یک تحصیلکردۀ حوزۀ کشاورزی را بهعنوان کارشناس فنی در محل مستقر کرده باشد».
وی ادامه داد: «ورود به این حوزه در دستور کار قرار گرفته است و اعلام کردهایم که کارشناسان فنی را آموزش میدهیم، سپس نظارتهای جهاد شکل میگیرد و پس از آن اگر فروشگاهی، آن ضوابط را رعایت نکرد به طور حتم برخورد میشود».
احمدپور با اشاره به اینکه یک کارشناس کنترل کیفیت باید در باغ، مزرعه یا گلخانه حضور داشته باشد، یادآورشد: «در حوزۀ صادرات الزام وجود دارد اما پیشنهاد دادهایم که تفکیک نمیکنیم و وجود این ضوابط در بازارهای داخلی را هم مدنظر قرار میدهیم و باید گواهی سلامت را داشته باشند».
وی با بیان اینکه کارشناس کنترل کیفیت بهعنوان مسئول فنی مزرعه یا باغ در نظر گرفته میشود، اضافه کرد: «برای کشاورزان کمی سخت است که کارشناس فنی را بیمه کنند و ماهانه حقوقی به وی بپردازند اما این موضوع به مرور در حال شکلگیری است».
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با تاکید بر اینکه این قوانین باید اصولی و بر مبنای یک اصل استوار باشد گفت: «جنوب کرمان توانایی تولید محصول سالم را دارد و باید همت کنیم»./پ
نظر خود را بنویسید