فردایکرمان – گروه جامعه: دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان با اشاره به وضعیت ترخیص خودروهای توقیفی ناشی از مبارزه با مواد مخدر در کرمان گفت: «۲ هزار و ۸۳۰ دستگاه خودرو سبک و سنگین توقیفی که بیش از۱۰ سال در پارکینگهای مبارزه با مواد مخدر استان کرمان بودهاند طی سه ماه آینده تعیین تکلیف میشوند».
کوروش احمدیوسفی ادامه داد: «بخش زیادی از خودروهای مانده در پارکینگهای مبارزه با مواد مخدر استان کرمان به دلیل پیگیری نکردن صاحب اموال است».
وی افزود: «این افراد باید بدانند اگر وسایل نقلیه تعیین تکلیف نشوند طبق ماده ۲۱۵ آیین دادرسی به فروش میرسند و وجه دریافت شده در حساب امانی میماند که در صورت مراجعۀ افراد، پول به حساب آنها واریز خواهد شد اما در صورت مصادره، به خزانه واریز میشود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی در نشست خبری به مناسبت هفتۀ جهانی مبارزه با مواد مخدر گفت: «در قوانین مبارزه با مواد مخدر کمترین خلاء را داریم اما در بخش اجرای قانون هنوز باید کار شود که با رویکرد دادگستری استان این نقیصه در حال برطرف شدن است».
احمدیوسفی افزود: «در این زمینه دستورهای خوبی در دادگستری صادر شده و پیگیریهای خوبی در حال انجام است».
وی با بیان اینکه کرمان در حوزۀ مقابله طی چند سال اخیر رتبۀ اول یا دوم کشف مواد مخدر را در بین سایر استانها داشته است، یادآور شد: «در فعالیتهای شکلگرفته نیاز به بازنگری شیوهها از نظر اجرا و اعمال قوانین وجود دارد».
احمدیوسفی ادامه داد: «ماده ۱۳ قانون مبارزه با مواد مخدر میگوید در هر ملکی که خرید، فروش و تولید مواد مخدر انجام شود ملک در وهلۀ نخست ضبط میشود که این اقدام بهطور قطع بازدارندگی ایجاد میکند».
وی خاطرنشان کرد: «ماده ۱۳، قانون بسیار تاثیرگذاری است که امیدواریم با دستور دادستان و رئیس کل دادگستری در قالب تفاهمنامهای که بهزودی امضا خواهد شد بتوانیم اقدامات تاثیرگذاری را در استان در این حوزه شاهد باشیم».
دبیر شورای هماهنگی مبارزه بامواد مخدر استان کرمان اضافه کرد: «ماده ۲۰ قانون مبارزه با مواد مخدر نیز در راستای شناسایی و ضبط اموال ناشی از سود مواد مخدر است که در این زمینه ۱۷ سازمان استعلامکننده تعیین شده و فعالیت دارند».
بیان کرد: «امروز سرشبکه و سرشاخههای مواد مخدر در بسترهای امن داخل و خارج کشور در حال انجام اقدامات مجرمانه هستند و کمتر مورد هدف قرار گرفتهاند که دسترسی به این افراد از برنامههای ماست و شیوههای اعمال آن مورد تجدیدنظر قرار خواهد گرفت».
احمدیوسفی همچنین با بیان اینکه در حوزۀ درمان نیز سال گذشته حدود ۱۰۰ هزار بیمار در مراکز چندگانۀ درمانی استان کرمان تحت درمان قرار گرفتند، گفت: «بیش از ۴۵۰ مرکز درمانی اعتیاد و پنج مرکز ماده ۱۶ (مختص معتادان متجاهر که اقدام به ترک نمیکنند) سال قبل حدود هفتهزار نوبت معتاد متجاهر شناساییشده را مورد درمان قرار دادند».
وی اظهار کرد: «یکسری نقصهایی وجود دارد که اقدامات درمانی ماده ۱۶ خیلی پاسخگو نبوده و در سال جاری اجرای پروتکلهای دقیق ابلاغی پیگیری و نظارت میشود». /پ
*عکس تزئینی است
نظر خود را بنویسید