فردایکرمان – گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای کرمان درخصوص مصرف برق در بخش صنعت استان، گفت: «بر اساس برنامۀ وزارت نیرو، صنایع کوچک و کارگاههای صنعتی که عمدۀ مصرفکنندگان برق صنعتی به لحاظ تعداد هستند، به هیچوجه محدودیتی در مصرف برق نخواهند داشت».
مهندس حمیدرضا میرحبیبی ادامه داد: «درخصوص صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی، تنها یک روز در هفته با هماهنگی شرکتهای توزیع و شرکت شهرکهای صنعتی، بار مصرفی شهرکها از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۱ شب محدود میشود و در باقی ساعات بدون محدودیت قابلیت مصرف دارند».
وی یادآور شد: «۳۰۰ مشترک صنعتی در کشور که صنایع بزرگ انرژیبر هستند و بر اساس قراردادهایی که دارند تعهد تامین نیرو با خودشان بوده، با هماهنگی وزارت صمت و نیرو، محدودیت برق دارند».
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای کرمان خاطرنشان کرد: «این صنایع در حال حاضر، شب بدون محدودیت برق مصرف میکنند و در طول روز هم بر اساس برنامهای که داده شده و برنامۀ اورهال و محدودیتهایی که وجود دارد، در بعضی هفتهها اجازۀ مصرف بدون محدودیت دارند، بعضی هفتهها محدودیت جزئی دارند و بعضی هفتهها، اجازۀ مصرف در حد پایه و نگهداری شبکه را دارند که عمدتا اورهال صنایع در این بازه است».
وی با بیان اینکه در استان کرمان ۲۷ صنعت مشمول این برنامه است، اظهار کرد: «صنایعی که در طول دو سال گذشته بر اساس تفاهمنامۀ وزارت صمت و نیرو، اقدام به احداث نیروگاه کردند، متناسب با تولید نیروگاه از برنامه خارج شدند و محدودیت آنها کم شده و امسال خوشبختانه با توجه به فعالیتی که صنایع کرمان در احداث نیروگاه داشتند، بسیاری از صنایع استان محدودیت برق ندارند».
تولید انرژی تجدیدپذیر در استان دو برابر شده است
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، حبیبی ششم تیرماه در نشست خبری به مناسبت هفته مدیریت مصرف با بیان اینکه تولید انرژی تجدیدپذیر در استان دو برابر شده و تعداد زیادی نیروگاه در حال احداث است، اضافه کرد: «یکی از صنایع استان در حال اخذ مجوز نیروگاه خورشیدی ۴۰۰ مگاواتی برای اتصال به شبکه است که در یک افق سه، چهار ساله به تدریج وارد مدار میشود».
وی یادآور شد: «در سیرجان، گلگهر در حال احداث ۴۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی فاز اول از 300 مگاوات خود است که ۱۰ مگاوات آن، تیرماه وارد مدار میشود».
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای کرمان خاطرنشان کرد: «مجموعۀ مس نیز بهعنوان یکی از صنایع بزرگ استان برای تامین انرژی خود 650 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر ترکیبی باد و خورشید را در دست برنامهریزی دارد».
وی توضیح داد: «همچنین حدود ۱۸۰ مگاوات مناقصه ساتپا برگزار کرده که برندگان مناقصه در حال کار هستند و 20 مگاوات نیروگاه خورشیدی نیز توسط بخش خصوصی از تفاهمنامههای قبلی در حال اجرا است».
حبیبی افزود: «تولید انرژی از گاز بهعنوان یکی از بخشهای اجتنابناپذیر خواهد بود و هیچ زمان نمیتوان سوختهای فسیلی یا هستهای را حذف کرد به دلیل اینکه نیروگاههای خورشیدی قابلیت تولید در همۀ روزها را ندارند و قابلیت اطمینان بالا و کنترلپذیری زیادی ندارند و کاملا وابسته به محیط و شرایط جوی هستند و در مقابل نیروگاههای سیکل ترکیبی کنترلپذیرتر هستند و به همین دلیل ظرفیتی از مجموع آنها در شبکه تعریف میشود».
وی با بیان اینکه عقبماندگی در استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در کشور وجود دارد، یادآور شد: «به دلیل ارزان بودن گاز هیچکس حاضر به پرداخت هزینههای احداث و بهرهبرداری از نیروگاههای تجدیدپذیر نبوده که رویکردهای جدید دولت و قوانینی که در مورد نوع و سبد مصرف انرژی در تمام صنایع برقرار شده، رویکرد را به این سمت میبرد».
حبیبی با بیان اینکه دو درصد از انرژی برق استان از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر تامین میشود، گفت: «بیش از ۱۲۰ مگاوات مجموع نیروگاههای تجدیدپذیر در مدار در بخش انتقال، فوقتوزیع و توزیع محدود به انشعابهای خانگی است».
وی خاطرنشان کرد: «در حال حاضر یک درصد از انرژی صنایع باید از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تامین شود و بهمرور تا ۵ درصد افزایش مییابد».
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای کرمان ادامه داد: «به دلیل اینکه نیروگاههای خورشیدی در برخی ساعات در مدار نیستند، بازدهی بین ۲۰ تا ۲۲ درصد دارند».
وی همچنین در بخشی از صحبتهای خود بیان کرد: «شبکه برق کرمان بیش از ۹ هزار کیلومتر خط دارد که با اتصال به 143 پست انتقال فوقتوزیع، ارتباط بین نیروگاهها، شبکۀ سراسری و شبکه توزیع را برقرار، و برق را برای حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار مشترک استان تامین میکند».
حبیبی ادامه داد: «تولید برق استان بیش از ۴ هزار مگاوات در انواع نیروگاههای سیکلترکیبی، نیروگاههای برقآبی، نیروگاههای تجدیدپذیر و نیروگاههای دیزلی است».
وی مصرف برق استان را نزدیک به سههزار مگاوات بیان کرد و افزود: «۴۵ درصد مصرف برق استان صنعتی است».
خاموشی برنامهریزی شده نداریم
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای کرمان خاطرنشان کرد: «وضعیت شبکه استان و میزان تولید و مصرف استان بالانس خوبی دارد و مشکل حادی را در تامین بار مشترکین نداریم اما به دلیل ناترازی ۱۳ هزار مگاواتی در کشور، مجبور به مدیریت مصرف هستیم».
وی با بیان اینکه در مدیریت مصرف چند جنبه در بخشهای خانگی، صنعتی، تجاری و کشاورزی مدنظر وزارت نیرو است، گفت: «در بخش خانگی، خاموشی برنامهریزی شده نداریم و در طول تابستان علیرغم گرمای شدید تابستان و کمبود تولید در شبکه، به هیچعنوان برنامهای برای خاموشی مشترکین خانگی نداریم و این جدا از حوادث ذاتی شبکۀ برق بر اساس اتفاقات است».
حبیبی یادآور شد: «در جهت کاهش بار مصرف مشترکین و مدیریت مصرف، وزارت نیرو دو برنامه را دنبال میکند که یکی از آنها پاداش مصرف است و کسانی که نسبت به مصرف سال گذشته خود، کاهش مصرف داشته باشند تا ۲۰ برابر قیمت انرژی مصرفی تخفیف میگیرند».
وی بیان کرد: «اصلاح الگوی مصرف برای مشترکین پرمصرف که درصد خیلی کوچکی از مصارف خانگی هستند نیز پیشبینی شده است».
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای کرمان با اشاره به تغییر ساعت کاری ادارات برای صرفهجویی در مصرف برق، گفت: «علاوه بر این، ادارات موظف به کاهش ۳۰ درصدی مصرف نسبت به مصرف سال 1400 در ساعت اداری و کاهش ۶۰ درصدی در ساعت غیراداری هستند».
وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی برق هر چاه کشاورزی متناسب با میزان پروانه برداشت آب، تامین میشود، خاطرنشان کرد: «عمدتا چاههای کشاورزی زیر ۱۹ ساعت در روز اجازۀ برداشت دارند، ۵ ساعت در روز محدود میشوند اما پاداشی که به ازای آن ساعات محدودیت به آنها پرداخت میشود این است که ۱۹ ساعت برق مجانی دریافت میکنند».
مشکلی در تامین بار مشترکین نداریم
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات انجامشده در استان کرمان، گفت: «از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۲۴۰ میلیارد تومان پروژه افتتاح شده یا به بهرهبرداری رسیده است و نزدیک ۲ هزار میلیارد تومان پروژه نیز در سفر اخیر ریاستجمهوری به استان کرمان افتتاح میشود».
حبیبی با بیان اینکه در استان کرمان مشکلی در تامین بار مشترکین نداریم، افزود: «شبکه کاملا امن است و اگر در مواردی نیاز به اصلاح وجود داشته باشد، همکاران ما بهصورت شبانهروزی برای اصلاح آن کار میکنند».
وی همچنین گفت: «نیاز مصرف برق استان نسبت به سال قبل ۸ درصد افزایش یافته است».
نظر خود را بنویسید