فردایکرمان – پروین میرزاحسینی: معاون امور توسعه و پیشگیری ادارهکل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه ۵۰ درصد معلولیتها ژنتیکی و ۵۰ درصد اکتسابی هستند، اظهار کرد: «تصادفات رتبۀ اول منجر به معلولیت جسمی و حرکتی در استان کرمان است و سقوط بعد از آن قرار دارد».
خسرو ملکشاهی با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد معلولیتها جسمی حرکتی است، افزود: «در معلولیتهای اکتسابی در تصادفات، کرمان در رتبهبندی کشوری جزو چند استان اول است».
وی ادامه داد: «اطلس معلولیتهای حوزۀ توانبخشی که در 23 شهرستان استخراج شده نشان میدهد معلولیتهای جسمی حرکتی در راس معلولیتها قرار دارد، در بعضی شهرستانها رتبۀ دوم مربوط به معلولیتهای ذهنی است و در بعضی دیگر با تفاوت جزئی معلولیتهای اعصاب و روان و حسیها مانند بینایی و شنوایی قرار دارد».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، معاون امور توسعه و پیشگیری ادارهکل بهزیستی استان کرمان 26 تیرماه در نشست خبری با بیان اینکه وضعیت اعتیاد در استان خیلی جالب نیست، گفت: «حدود شش سال است که رصد آسیبهای اجتماعی دربارۀ همۀ آسیبها انجام شده و بر اساس آماری که به ما اعلام کردند، کرمان در مصرف مواد مخدر جزو چند استان اول است».
وی افزود: «اعتیاد در حال انتقال از سمت مصرف مواد مخدر به سمت مصرف مواد محرک است و مصرف گل در قشر نوجوان و جوان شیوع زیادی پیدا کرده است و با وجود بیش از 600 هزار دانشآموز در استان، نهادهای آموزشی را نیز بسیار درگیر کرده است».
ملکشاهی یادآور شد: «متاسفانه رنج سنی مصرف موادمخدر پایین آمده و اگر زمانی متوسط سن مصرف حدود ۳۵ سالگی بود، در حال حاضر به زیر ۳۰ سال رسیده و حتی نوزادانی داریم که معتاد متولد میشوند».
وی گفت: «حدود ۱۰ درصد مصرفکنندگان مواد مخدر استان زنان هستند».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان نیز اظهار کرد: «استان کرمان جزو استانهایی است که مواد مخدر سنتی، تریاک و متعلقات آن، بیشتر مصرف میشود».
علیرضا وحیدزاده ادامه داد: «در نسل جوان اما مواد مخدر صنعتی مصرف بالایی دارد که نگرانکننده است».
وی همچنین گفت: «۹۹ درصد بچههایی که به شیرخوارگاه کرمان تحویل داده میشوند معتاد هستند». /الف
نظر خود را بنویسید