فردایکرمان ـ گروه جامعه: یکی از اعضای شورای شهر کرمان در نشست عمومی این هفته از آمار بالای سرعتکاهها در خیابانهای شهر انتقاد کرد و با بیان اینکه کرمان تبدیل به شهر سرعتکاهها شده است، گفت که برخی از این سرعتکاهها مصوبۀ شورای ترافیک ندارد. محمدامین شمسی تاکید کرد که وجود چنین شرایطی در شهر کرمان درست نیست.
پیرو این اظهارنظر، دکتر مریم فداییقطبی ـ معمار، شهرساز و عضو هیات علمی دانشگاه نیز با انتشار یک سلسله استوری در صفحۀ شخصی خود در اینستاگرام از این وضعیت انتقاد و تصریح کرد: «بسیاری از سرعتکاهها در شهر کرمان غیرضروری، غیر استاندارد و خطرآفرین هستند».
وی در اینباره نوشت: «تا جایی که به ما شهرسازان مربوط میشود روشهای فیزیکی کاهش سرعت مثل سرعتکاه یا سرعتگیر یا انواع دیگری مثل speed cushion یا speed tablet که همه را در قالب المانهای عمودی کاهش سرعت میشناسیم فقط در سرعتهای زیر 30 مایل بر ساعت (حدود 48 کیلومتر بر ساعت) قابلیت اجرا دارند و عمدتا در خیابانهای مسکونی کمتراکم و آن هم برای افزایش ایمنی پیاده و جلوگیری از افزایش سرعت و با دهها الزام اطلاعرسانی به راننده قابلیت اجرا دارد. عرض این المانهای عمودی نیز 9 یا 11 متر و ارتفاع آن چند اینچ و بسته به موقعیت متفاوت است».
وی افزود: «استانداردهای پلیس کرمان و احتمالا شورای ترافیک بسیار با استانداردهای جهانی و حتی علمیِ داخلی متفاوت است!».
فداییقطبی ادامه داد: «در برخی کشورها نظیر آمریکا و فرانسه، در موقعیتهایی که ضرورت دارد، پدیدههایی که سرعتگیر یا سرعتکاه نیستند، با عرض کم، ارتفاع زیاد و اغلب بدون اطلاعرسانی به راننده جایگذاری شدهاند. به گونهای که به نظر میرسد استاندارد آن بسته به حجم آسفالت موجود تعیین شده است و اتومبیل از روی آن پرتاب میشود، در حالی که نصب این اِلمانهای عمودی کاهش سرعت در بزرگراه و در ترافیک زیاد ممنوع است».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، این شهرساز سپس با انتشار تصاویری از انواع المانهای یادشده اظهار کرد: «انتخاب این اِلمانها تنها وقتی موجه است که سایر راهکارهای آرامسازی ترافیک قابلیت اجرا نداشته باشند».
وی نوشت: «موثرترین و ایمنترین روش آرامسازی ترافیک بخشی از طراحی ذاتی یک خیابان یا جاده است که طیفی از اقدامات تکمیلی را بهکار میگیرد؛ برخلاف نوع دستگاهی که پس از طراحی و ساخت اضافه میشود. فاصلهها نیز باید به گونهای باشد که سرعت هدف را حفظ کند نه اینکه منجر به شتاب یا کاهش سرعت ناگهانی شود». / الف
نظر خود را بنویسید