فردایکرمان ـ گروه جامعه: عضو هیات علمی گروه شهرسازی دانشگاه آزاد کرمان با اشاره به مدیریت شهری و نقش آن در پروژههای توسعۀ شهرها، گفت: «پروژههای توسعۀ شهرها با کنشگران متفاوتی همراه است و از آنجا که جنس و نقش این کنشگران متفاوت است، تعارض منافع بین آنها زیاد است».
دکتر افسون مهدوی افزود: «این تعارض منافع از کجا میآید؟ به نظر من از بروکراسی اداری که در نظام سیاست شهرسازی ما وجود دارد میآید و این بروکراسی اداری است که برای ما تعریف میکند میراثفرهنگی و شهرداری چه نقشی دارند؟ این بروکراسی برای ما تعریف میکند آیا الان باید طرح ساخت کاروانسرای طلا و جواهر یا مرکز تولید فلزات گرانبها در بافت تاریخی اجرا شود؟ آیا الان باید از بنگاههای کلان اقتصادی استان کمک بگیریم؟ یا منتظر بمانیم تا طرح تفصیلی بافت تاریخی مجدد بروز شود و براساس آن پروژه تعریف کنیم».
وی با بیان اینکه این بروکراسی اداری است که در قالب تعارض منافع قابل بیان است، ادامه داد: «زمانی این تعارض منافع را میتوانیم به حداقل برسانیم و مدیریت تعارضات را انجام داده باشیم که بهصورت کاملا زمینهمحور نقشهای کنشگران مختلف اعم از سرمایهگذار و شهروند و مدیریت شهری را بررسی و آسیبشناسی کرده باشیم و براساس نتایج آن، خروجی داشته باشیم».
وی بیان کرد: «شاید اگر اکنون که دربارۀ ساروجپارس صحبت میکنیم یک آسیبشناسی قوی داشتیم، خیلی راحتتر میتوانستیم از این تجربه برای پروژههای بعدی استفاده کنیم».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در ادامۀ اظهاراتش در نشست چالشهای سرمایهگذاری در بافت تاریخی که توسط انجمن معماران استان و مرکز مطالعات محیطی شهر و روستای دانشگاه آزاد برگزار شد، اظهار کرد: «اگر با شناسایی دقیق مسائل شهری همراه با مدیریت شهری باشیم نقش دانشگاهی خود را میتوانیم ایفا کنیم».
در این نشست، رئیس دانشگاه آزاد کرمان، شهردار کرمان، رئیس انجمن معماری استان، رئیس مرکز مطالعات محیطی شهر و روستای دانشگاه آزاد، رئیس دانشکده معماری و شهرسازی این دانشگاه، معاون معماری و شهرسازی شهردار کرمان، شهردار بافت تاریخی کرمان، رئیس سازمان سرمایهگذاری شهرداری کرمان و دکتر گلچین و دکتر کشاورز از دانشگاه باهنر کرمان حضور داشتند. از میراثفرهنگی اما کسی در این جلسه شرکت نکرد. / الف
نظر خود را بنویسید