گروه جامعه ـ نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس شورای اسلامی با طرح دغدغههای خود دربارهی این مناطق، مشکلات متعددی را برشمرد که در راس آن، حوزهی آموزش قرار دارد.
به گزارش فردایکرمان، حبیبالله نیکزادی در گفتوگو با ایسنا منطقه کویر، تاکید کرد: «آموزش و پرورش در شرق استان کرمان عملکرد بسیار بدی داشته است. عمق فاجعه به میزانی زیاد است که در آینده نزدیک شاید ما دیگر وردوی به دانشگاههای مطرح کشور را نداشته باشیم؛ این درحالی است که بالاترین ورودی به دانشگاهها در گذشته و در رشتههای فنی در استان از این منطقه بوده است».
وی همچنین از خسارات گسترده به بخش کشاورزی این مناطق خبر داد و افزود: «خشکسالی در شرق و جنوب استان 22 سال ادامه دارد و در حال گذراندن شرایط بسیار بد آبی هستیم. پوشش گیاهی از بین رفته و اندک بادی به طوفان تبدیل میشود و همین امر باعث فرسایش خاک و حرکت شنهای روان میشود».
نیکزادیپناه ادامه داد: «مردم شرق استان دو بار در هفته با طوفان شن روبهرو میشوند. بهگونهای که اگر توفان شن در شب رخ دهد، صبح شما نمیتوانید درب منزل خود را باز کنید و همچنین شاهدیم که درختان هفت متری زیر شنهای روان دفن شده است».
وی تصریح کرد: «توفانهای شن زیرساختهای اقتصادی شرق استان را نابود میکند و اگر سریعا با این پدیده مقابله نکنیم، قطعا بسیاری از روستاهای ما تخلیه خواهند شد».
وی با ابراز تاسف از نابودی درختان کهور در شرق گفت: «بهدلیل نبود سوخت کافی، درختان کهور توسط مردم به انرژی تبدیل و نابود شدهاند؛ باید شرکت ملی نفت بهموقع نفت و گاز به مردم برساند تا مردم درختان را قطع نکنند».
نیکزادی از آغاز مالچپاشی پس از 13 سال در شرق استان خبر داد و بیان کرد: «متاسفانه ماشینآلات و تجهیزات مختص به مالچپاشی در گذشته فروخته شدهاند و مجبور به تهیه ماشینآلات و تجهیزات جدید شدیم، در سال گذشته دو هزار و 700 هکتار از زمینهای نرماشیر و ریگان را مالچپاشی کردیم و در سالجاری یک هزار و 400 هکتار در دستور کار داریم، اما این حجم مالچپاشی در مقابل حجم زیاد شنهای روان بسیار ناچیز است».
وی ادامه داد: «در کنار مالچپاشی، بوتهکاری نیز آغاز شده است؛ امیدوارم تامین اعتبار لازم برای آبیاری و نگهداری این بوتهها انجام شود تا نخشکند».
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به مذاکره خود با وزیر نفت اشاره و تصریح کرد: «وزیر نفت قول مساعد برای تامین قیر مورد نیاز جهادکشاورزی را داده و بنده این موافقتنامه را برای جهادکشاورزی ارسال کردم اما متاسفانه ترس آنها از این که اگر مالچ را از وزارت نفت دریافت کنیم، هزینهی حمل آن را نداریم دیگر پیگیر این موضوع نشدند؛ ولی با وزیر کشاورزی مذاکراتی انجام دادم که ایشان نیز قول مساعد دادهاند در صورت کمک استان آنها نیز مقداری از هزینههای حمل را متقبل خواهند شد».
وی با تاکید بر اینکه دولت باید برای توفان و ریزگردهای این مناطق چارهای بیاندیشد، یادآور شد: «متاسفانه در سال گذشته همه اعتبارات برای مقابله با توفان شن به خوزستان اختصاص یافته است اما باید توجه داشت که خوزستان هرازچندگاهی ریزگرد در آن بهوقوع میپیوندد اما متاسفانه ما از سمت سیستان و بلوچستان، جازموریان و توفانهای خود شرق استان روزانه شاهد چنین پدیدهای هستیم اما دولت هیچ توجهی به شرق استان نمیکند».
نیکزادی خطاب به دولت گفت: «آیا مردم شرق استان کرمان جدا از مردم ایران هستند؟ آیا مردم شرق استان کرمان به گونهای دیگر تنفس میکنند؟ آیا در برابر ریزگردها، مقاومت پیدا کردهاند؟ دولت چرا به این قسمت از کشور توجه نمیکند؟».
وی خطاب به رییسجمهور اظهار کرد: «درخواستم این است که نگاه ویژهای به شرق استان کرمان داشته باشند و جلوی پدیده توفان شن را بگیرند، در غیر اینصورت این پدیده آرام، آرام مناطق کویری ما و باغستانهای با قدمت 300 ساله را از بین خواهد برد».
نماینده مردم شرق استان کرمان در مجلس شورای اسلامی در ادامه از وضعیت اسفبار آموزش و پرورش در شرق استان سخن به میان آورد و به ایسنا گفت: «متاسفانه عمدهی مدارس شرق استان دارای ساختمانهای متروکه هستند».
وی با بیان اینکه در هر چهار شهرستان شرقی استان کرمان مدارس کانکسی وجود دارد، افزود: «فقط در شهرستان بم 12 مدرسه کانکسی وجود دارد. یک لحظه گرما و سرمای شدیدی که دانشآموزان باید در این کانکسها تحمل کنند را تصور کنید؛ ضمن آنکه این کانکسها حصار محوطه، آسفالت کف محوطه و سرویس بهداشتی هم ندارند».
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «در شهر بم، نه در نگین شهر یا ریگان یا نرماشیر بلکه در خود شهر بم که به عنوان شهر برخوردار مطرح است، امروز از 36 صندلی تیزهوشان دخترانه دوره اول 10 صندلی آن خالی است و این یک فاجعه است».
نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس شورای اسلامی به وضعیت آموزش در روستاهای حوزه انتخابیه خود نیز اشاره کرد و افزود: «با توجه به سیاستهای اشتباه آموزش و پرورش مبنی برتجمیع مدارس در روستاها، امروز شاهد هستیم که دانشآموزان سایر روستاها بایستی به یک مدرسه خاص در یک روستای خاص بروند و همین امر سبب شده به دلیل بضاعت مالی و عدم وجود وسیله نقیله دانشآموزان برخی از روستاهای منطقه شرق استان، شاهد ترک تحصیل این دانشآموزان به ویژه دختران هستیم».
وی بیان کرد: «فرماندار ریگان اذعان کرده است که حدود یک هزار و 100 دانشآموز بازمانده از تحصیل داریم، اما در مقابل شاهدیم که دولت نهضت سوادآموزی را برای آموزش سالمندان آورده است».
وی اضافه کرد: «اکنون بیشترین فارغالتحصیلان ما در رشتههای علوم انسانی است، همچنین بیشترین مهاجر تحصیل کرده از بم به سایر نقاط استان را شاهد هستیم. از عملکرد وزارت آموزش و پرورش گلهمند هستم و عاجزانه از دولت میخواهم که به بحث آموزش که زیرساخت همهی زیرساختهاست در منطقه شرق استان کرمان، توجه کنند».
نظر خود را بنویسید