فردای کرمان ـ گروه جامعه: روز یکشنبه 26 شهریورماه در جریان نشست کمیته میراث جهانی یونسکو در شهر ریاض عربستان پروندۀ کاروانسراهای ایران تایید و ثبت شد.
در این پرونده ۵۶ کاروانسرای تاریخی از ۲۶ استان وجود داشت. پس از حذف دو کاروانسرای صفوی در آذربایجان شرقی و اصفهان، سرانجام در مجموع ۵۴ کاروانسرا در فهرست میراثجهانی یونسکو ثبت جهانی شد.
از کرمان نیز دو کاروانسرای گنجعلیخان و چاهکوران در جریان این پرونده ثبت جهانی شدند.
در این باره، سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان با اشاره به اینکه کرمان به لحاظ برخورداری از ابنیه و آثار تاریخی در جایگاه ویژهای قرار گرفته است، گفت: «وجه تمایز کاروانسرای گنجعلیخان کرمان با دیگر کاروانسراهای کاندید شده برای ثبت جهانی، قرار گرفتن این اثر تاریخی در قلب بافت تاریخی کرمان و در مرکز بازار و مجموعۀ گنجعلیخان است».
محمدعلی کدوری یادآور شد: «پلان و تزئینات معماری خاص و فاخر کاروانسرای گنجعلیخان همیشه مورد توجه گردشگران ایرانی و خارجی بوده است و در حال حاضر نیز در قالب بازارچۀ صنایعدستی بهصورت پویا و سرزنده به حیات خود ادامه میدهد».
وی به کاروانسرای چاهکوران شهرستان راور نیز اشاره کرد و گفت: «کاروانسرای چاهکوران با توجه به موقعیت قرارگیریش از ویژگیهای خاصی برخوردار است که میتوان به عناصر وابسته به آن همچون برج دیدهبانی و قنات اختصاصی آن اشاره کرد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان، کدوری بیان کرد: «استان کرمان در پروندههای زنجیرهای آثار تاریخی برای ثبت در فهرست جهانی از سهم قابل توجهی برخوردار است که پروندۀ باغ ایرانی، قنات ایرانی و بهتازگی نیز پروندۀ کاروانسراهای ایرانی از آن جمله است».
وی در پایان خاطرنشان کرد: «از همۀ همکاران این ادارهکل در معاونت میراثفرهنگی به ویژه آقای مهندس شفیعی که برای ثبت جهانی دو کاروانسرای با ارزش استان تلاشهای زیادی به کار بردند تشکر میکنم». /پ
نظر خود را بنویسید