فردایکرمان ـ گروه جامعه: استادیار رشتۀ گردشگری دانشگاه و مدیرعامل موسسه گردشگری هفتواد گفت: «یکی از دغدغههای ما این است که بخشهای گوناگونی در زمینۀ آموزش در بخش گردشگری در حال نقشآفرینی هستند؛ موسسات گردشگری را داریم که زیر نظر وزارت میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فعالیت میکنند و متولی آموزشهای تخصصی هستند، سازمان آموزش و پرورش را داریم که متولی آموزشهای پایه است، دانشگاهها که آموزش آکادمیک در رشتههای گردشگری و هتلداری را برعهده دارند، و سازمان فنی و حرفهای که آموزشهای مهارتی را ارائه میکند ولی مشکل این است که هر یک از این ارگانها به صورت جزیرهای و جداگانه عمل کنند».
دکتر فرزانه حقیقت در گردهمایی فعالان گردشگری استان پیشنهاد داد: «میتوان شورای راهبردی در اداره کل میراثفرهنگی تشکیل داد و نمایندگانی از این نهادها در آن حضور یابند تا فعالیتهای آموزشی همراستا شود و خروجی بهتری در زمینۀ آموزش نیروی انسانی در صنعت گردشگری داشته باشیم».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در این مراسم که هشتم مهرماه برگزار شد، با بیان اینکه آموزش در بخش گردشگری سالیان زیادی است که مغفول واقع شده است، توضیح داد: «افرادی که برای آموزش مراجعه میکنند سه گروه هستند: دستۀ اول کسانی هستند که مقاومت در برابر آموزش دارند و میگویند سالها داریم در زمینۀ گردشگری فعالیت میکنیم و آموزشها چیزی به داشتههای ما اضافه نمیکند. گروه دوم افرادی هستند که آنها هم مقاومت در برابر آموزش دارند ولی الزامات وزارتخانه موجب شده که در دورههای آموزشی شرکت کنند و گروه سوم که تعداد کمتری را شامل میشود، افرادی هستند که این نیاز آموزشی را احساس میکنند و میدانند اگر در دورههای آموزشی شرکت کنند کسبوکارشان بهبود خواهد یافت».
وی سپس پیشنهاداتی را برای بهبود آموزشها در حوزۀ گردشگری ارائه کرد.
این استادیار دانشگاه گفت: «یکی از پیشنهادات ما عقد تفاهمنامه بین اداره کل میراثفرهنگی و آموزشوپرورش است که میتواند منشاء اقدامات ارزشمندی در حوزۀ گردشگری باشد که یکی از آنها برگزاری تورهای دانشآموزی با همکاری انجمن راهنمایان گردشگری و انجمن دفاتر خدمات مسافرتی است».
وی یادآور شد: «وقتی آموزشها به سطوح پایهتر منتقل شود در آینده شهروندان دغدغهمندتری را در حوزۀ میراثفرهنگی و گردشگری خواهیم داشت».
وی بیان کرد: «همچنین، در راستای این همکاری هتلها میتوانند بخشی از فعالیت خود را به آموزش اختصاص دهند تا امکان کارآموزی و کارورزی فارغالتحصیلان فراهم شود و نیروها بتوانند در محیط واقعی آنچه که در تئوری آموزش میبینند را اجرا کنند».
وی گفت: «موضوع دیگری که سالها در بخش آموزش با آن مواجه بودیم این است که مدیران تاسیسات مختلف گردشگری به دنبال نیروی آموزشدیده هستند، از طرفی، افراد زیادی فارغالتحصیل رشتههای گردشگری و هتلداری شدهاند و یا دورههای آموزشی کوتاهمدت را گذراندهاند. اگر سامانهای جامع راهاندازی شود تا افراد فارغالتحصیل بتوانند رزومۀ خود را در آنجا ارائه کنند و مدیران بخشهای گردشگری آن را ببینند و نیروی موردنیاز خود را انتخاب کنند، نفع دوسویه به دنبال دارد».
این استادیار دانشگاه اظهار کرد: «پیشنهاد بعدی این است تعامل بیشتری بین میراثفرهنگی و شهرداری کرمان اتفاق بیفتد. در اصفهان این تجربه را میبینیم که از نامگذاری خیابانها و چهارراهها و گذرهای صنایعدستی تا موارد دیگر در جریان این تعامل اتفاق افتاده است».
وی توضیح داد: «در این راستا طرحهایی برای افزایش فرهنگ گردشگری در بین جامعۀ محلی را هم میتوان رقم زد، مراسم و آیینها و گردهماییها و جشنوارههای گوناگون را میتوان برای آگاهسازی جامعۀ محلی از داشتههای شهر و استان برگزار کرد».
وی اضافه کرد: «موضوع دیگری که اهمیت زیادی دارد آموزش کاسبان و بازاریان در مسیرها و محورهای گردشگری در خصوص نحوۀ برخورد با گردشگران و حتی شیوههای بازاریابی است».
مدیرعامل موسسه گردشگری هفتواد گفت: «موضوع دیگری که تاکنون زیاد به آن پرداخته شده ولی نمود عملی چندانی نداشته آموزش رانندگان وسایلنقلیه در فرودگاه و راهآهن و ترمینال است».
برگزاری کلاسهای آموزش زبان انگلیسی تخصصی برای فعالان هر بخش از گردشگری پیشنهاد دیگری بود که او مطرح کرد.
حقیقت سپس اظهار کرد: «خبرنگاران حوزۀ گردشگری را در کرمان داریم اما اگر هرکدام از شهروندان در استان به یک رسانه و فعال حوزۀ گردشگری بشوند و اخبار را بهتر پوشش بدهند نتیجۀ بهتری خواهد داشت». / الف
نظر خود را بنویسید