فردایکرمان – گروه جامعه: مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به اینکه سالمندان سرمایههای اجتماعی هر جامعه هستند، گفت: «هر سالمند دنیایی از دانش و تجربه در خود نهان دارد که میتوان از این تجربه و دانش برای طراحی پروژههای نو و مطابق با نیازهای سالمندان استفاده کرد به شرط آنکه خود سالمندان نسبت به این موضوع دغدغه داشته باشند و پیشقدم شوند».
علیرضا وحیدزاده در مراسم بزرگداشت روز جهانی سالمندان دربارۀ این نکته که گفته میشود در جامعه خدمات مناسب برای سالمندان وجود ندارد، توضیح داد: «موضوع عدم وجود خدمات مناسب و مورد نیاز سالمندان در جامعه را میتوان از سه منظر نقش خود سالمندان، سپس نقش خانواده و پس از آن نقش دستگاههای اجرایی بررسی کرد. امروزه از سوی سالمندان و خانوادههایشان تقاضا، مطالبهگری و تمایلی برای استفاده از مراکز موجود ارائهدهندۀ خدمات ویژۀ سالمندان وجود ندارد و چه بسا گاهی با پیشنهاد تعطیلی برخی از این مراکز به علت عدم وجود متقاضی استفاده از خدمات نیز مواجه میشویم».
وی تاکید کرد: «سالمندان باید برای استفاده از خدمات مراکز موجود و استفاده از ظرفیت تجربه و دانش خود برای ارتقا و رشد خدمات این مراکز متناسب با نیازهایشان پیشقدم شوند و انتظاری از حمایت خانواده و نسل بعد نداشته باشند».
وحیدزاده افزود: «در گذشته نقش خانواده در حمایت از سالمندان و رسیدگی به نیازهایشان موثر و پر رنگ بود اما امروزه با توجه به پیچیده شدن زندگی اجتماعی، کارکرد خانواده تغییر کرده و نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که خانوادۀ امروزی همچون گذشته به تمام نیازهای سالمندان توجه داشته باشد و به این نیازها رسیدگی کند. به همین علت امروز از سوی دستگاههای اجرایی مکانیزمها و ابزارهای جایگزین طراحی شده تا خلاء خانواده در این زمینه پر شود».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان از مراکز خدمات سالمندان تحت نظر بهزیستی ازجمله مراکز مراقبتی، مراکز روزانه و مراکز ارائۀ خدمات تخصصی در منزل بهعنوان ابزار و مکانیزمهای جایگزین موجود یاد کرد و گفت: «باید از خدمات این مراکز استفاده شود تا دولت احساس کند که برای استفاده از این خدمات مطالبه و تقاضا وجود دارد و به جای تعطیلی مراکز موجود، مراکز جدیدی نیز برای استفاده از سالمندان اضافه شود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی ادارهکل بهزیستی استان کرمان، وی در ادامه با اشاره به اینکه وظیفۀ دستگاههای اجرایی این است که متناسب با نیاز و تقاضای سالمندان برنامه داشته باشند، اضافه کرد: «طراحی برنامههای مطلوب و متناسب با نیازهای این قشر نیازمند مداخله و مشارکت مستقیم خود سالمندان است چراکه هر قشر و گروهی نیازهای خودشان را بهتر از دیگران تشخیص میدهند».
وحیدزاده تاکید کرد: «بنابراین تشکلهای سالمندان ازجمله بنیادهای فرزانگان که گویا برای همین هدف هم ایجاد شدهاند باید با استفاده از تجربه و اندوختۀ علمی سالمندان و استفاده از این ظرفیت، نیازها و مطالبات آنان را شناسایی و برنامهها و طرحهای پیشنهادی خود را به دستگاههای اجرایی منتقل کنند و امیدواریم بتوانیم با شناسایی نیازها و تقاضاها و مطالبهگری و با ایجاد ابزارهای مناسب، آیندهای با کمترین چالش و آسیب و خطر در حوزۀ سلامت و رفاه شهروندانمان داشته باشیم». /
نظر خود را بنویسید