فردایکرمان – گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان دربارۀ استفاده از آب دریا برای تامین آب شرب شهرها، گفت: «آب دریا یک آب بسیار گرانی است و نیازمند زیرساختهای فراوان شیرینسازی آب دریا، ایستگاههای پمپاژ متعدد و خطوط لولۀ طولانی است، ولی در شرایط فعلی برای رفع نیاز آب شرب شهرهای بحرانی راه پایدار دیگری وجود ندارد».
علی رشیدی در همایش ملی آبیاری و کاهش تبخیر، افزود: «نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشت این است که آب دریا، متاثر از خشکسالی نمیشود و میزان آن در سالهای مختلف کم و زیاد نمیشود و میتواند یک منبع پایدار و بدون تنشهای اجتماعی برای تامین آب شرب باشد».
وی ادامه داد: «در سالهای اخیر طرح جامع تامین آب شرب استان توسط شرکت آب منطقهای کرمان تدوین شده است که در این طرح برای کلیۀ مناطق استان طرحهای تامین آب شرب پیشبینی شده و متناسب با این طرحها، پروژههای بزرگی برای آبرسانی به مردم تعریف شده است و با توجه به وضعیت منابع آب زیرزمینی، تامین آب شرب اکثر مناطق استان به سمت تامین از محل منابع آب سطحی و آب دریا تعریف شده است».
رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقهای کرمان خاطرنشان کرد: «یکی از مهمترین پروژهها طرح اضطراری تامین آب کوتاهمدت شهرهای کرمان و رفسنجان از سامانۀ انتقال آب از خلیجفارس به صنایع جنوبشرق کشور در قالب طرح آبرسانی به شهرهای شمالی استان کرمان است که با توجه به محدودیت جدی تامین آب شرب و بهداشت در شهرهای کرمان و رفسنجان با ابتکار شرکت آب منطقهای کرمان آغاز شده است».
وی اضافه کرد: «تامین آب شهرستانهای زرند و انار از محل انتقال آب از دریا نیز در دست مطالعه است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای کرمان، رشیدی در ادامه بیان کرد: «تامین آب شرب و بهداشت در استان کرمان که میانگین بلندمدت بارندگی آن حدود نصف میانگین بارندگی بلند مدت کشور است، همواره یکی از دغدغههای وزارت نیرو بوده است و در همین راستا طرح جامع تامین آب شرب در استان بهمنظور استفاده از آبهای سطحی و آب دریا پیگیری میشود».
وی گفت: «بر اساس سند سازگاری با کمآبی، برداشت آب در استان کرمان در بخش زیرزمینی 6290 میلیون مترمکعب و در بخش آب سطحی 619 میلیون مترمکعب میباشد که با توجه به درصد پایین منابع آب سطحی در استان کرمان ضروری است تا از این منابع برای بخش شرب که مهمترین بخش مصرفکنندۀ آب است، استفاده کرد».
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان در ادامه با اشاره به افتتاح فاز اول پروژۀ ملی بزرگ تصفیهخانه و آبرسانی به شهرهای بم و بروات در تیرماه سالجاری پس از 12 سال با حضور ریاستجمهور و وزیر نیرو، افزود: «این کار نشاندهندۀ توجه ویژۀ دولت سیزدهم به حل مشکل آب در استان کرمان است و با اجرای این پروژه فشار بر منابع آب زیرزمینی در شهرستانهای شرقی کاهش مییابد و به جای استفاده از چاهها، آب آشامیدنی مردم شرق استان از آب باکیفیت سد نسا تامین خواهد شد».
وی خاطرنشان کرد: «با توجه به تکمیل مطالعات آبرسانی به سایر شهرستانهای شرقی، بهزودی عملیات اجرایی آبرسانی به این شهرستانها نیز آغاز خواهد شد».
رشیدی یادآور شد: «یکی از دیگر از پروژههای تامین آب شرب و بهداشت از منابع آب سطحی بهمنظور کاهش تبخیر، پروژۀ آبرسانی به شهرهای جیرفت و عنبرآباد از سد جیرفت است که با توجه به وضعیت کیفی و کمّی آب این دو شهر، در انتهای سال 1401 با حضور وزیر محترم نیرو آغاز شده است».
وی افزود: «این پروژه در صورت تامین اعتبار مناسب تا پایان دولت سیزدهم افتتاح خواهد شد».
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان با تاکید بر اهمیت تامین آب شرب شهر کرمان گفت: «به منظور تامین آب شرب شهر کرمان از جنوبغرب استان نیز تصفیهخانۀ بزرگ شهر کرمان با ظرفیت 3000 لیتر بر ثانیه پیشبینی شده و در حال احداث است و در یک سال گذشته با توجه ویژۀ دولت سیزدهم به این طرح، پیشرفت فیزیکی آن از 70 درصد به 93 درصد رسیده است و در آیندۀ نزدیک آمادۀ بهرهبرداری خواهد بود».
وی با اشاره به اینکه برای تامین آب شرب و بهداشت شهرستانهای جنوبی استان کرمان نیز راه حلی به جز انتقال آب از دریا متصور نیست، گفت: «به منظور تامین آب شرب شهرستانهای جنوبی استان، پروژۀ بزرگ طرح شیرینسازی و انتقال آب دریای عمان به استان کرمان با هدف شیرینسازی 151.5 میلیون مترمکعب برای مصارف شرب و صنعت تعریف شده است که در این طرح 126.5 میلیون مترمکعب برای تامین نیاز آبی صنعت استان کرمان و 25 میلیون مترمکعب نیز برای مصارف شرب و بهداشت شهرستانهای جنوبی استان در نظر گرفته شده است».
رشیدی افزود: «این طرح در حال حاضر در مرحلۀ انتخاب سرمایهگذار و ارزیابیهای فنی و مالی است و پس از تصویب نهایی، مطالعات تکمیلی و اجرای آن آغاز خواهد شد». /پ
نظر خود را بنویسید