فردایکرمان ـ گروه جامعه: محمد جهانشاهی ـ کارشناس گردشگری در جریان تشریح طرح گردشگری کرمان 1404 در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی گفت: «رویکرد این طرح رویداد محوری است و هر رویدادی که در استان قابل اجرا باشد و میزان اقامت گردشگران را افزایش دهد مدنظر است».
وی با بیان اینکه اعتبار موردنیاز برای اجرای بخشهای گوناگون این طرح حدود 30 میلیارد تومان برآورد شده است، افزود: «درآمد مستقیم و غیرمستقیم و القایی از رویدادهایی که اجرا میشود بیش از 320 میلیارد تومان خواهد بود».
وی همچنین اظهار کرد: «پیش از زلزلۀ بم استانهای کرمان و اصفهان و شیراز سه مقصد اصلی گردشگری کشور بودند ولی بعد از زلزله و با اتفاقاتی که رخ داد این مثلث به اصفهان و فارس و یزد تبدیل شده است».
معاون دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی با بیان اینکه مثلث گردشگری نمیتواند مربع باشد، گفت: «پیشنهاد این است دو مثلث گردشگری تعریف شود. یکی مثلث کوچک طلایی شامل اصفهان و فارس و یزد و دیگری مثلث بزرگ شامل کرمان و اصفهان و فارس».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی 29 مهرماه در این جلسه در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: «تاکنون کارهای زیادی در بخش گردشگری در استان انجام شده ولی در مسیر درست خود نبوده است. الان اما تجربهای در زمینۀ گردشگری در استان داریم. امروز نیامدیم بگوییم طرحی را مشاور آماده کرده است بلکه این طرح تصویری از دغدغۀ استان کرمان است».
جهانشاهی ادامه داد: «طرح بخش زائد ندارد. کوچک ولی کاملا کاربردی است. تاکنون جلسات زیادی از کارگروه گردشگری انجمن توسعه استان در تهران تا در اتاق کرمان با پیشکسوتان و نسل جدید گردشگری استان برگزار کردهایم و سعی شده طرح چکشکاری شود».
وی با بیان اینکه این برنامه 18 ماهه است، اظهار کرد: «با این دیدگاه طرح آماده شده که دولت فعلی و شهرداریها و شوراهای شهر تا پایان این دوره تمرینی داشته باشند و در کنار هم مسیری را طی کنیم. اگر ریلگذاری درستی انجام دهیم میتوانیم امیدوار باشیم در آینده هم روند به پیش برود».
وی سپس دربارۀ ضرورت توجه به گردشگری توضیحاتی داد و گفت: «براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس که 16 سال دیگر شرایط استخراج بخشی از ظرفیتهای معدنی کشور تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و باید بخشی از مواد را از خارج کشور وارد کرد».
وی با اشاره به ضرورت برنامهریزی استان برای آمادگی در برابر چنین شرایطی در آینده گفت: «در سند آمایش کرمان در بخشهای مختلف اشاره شده که استان باید از ظرفیتهای گردشگری استفاده کند».
جهانشاهی با تاکید بر همافزایی در استان برای توسعۀ گردشگری اظهار کرد: «رویکردی تازه در این طرح دیده شده و ستاد اجرایی و اهدافی مشخص دارد».
وی افزود: «ستاد مرکزی این طرح باید تشکیل شود که هرچیزی جزو منابع استان محسوب میشود در این ستاد جمع خواهند شد».
بخش خصوصی بیشترین سهم را دارد
وی دربارۀ اهداف این طرح توضیح داد: «تجمیع هدفمند منابع مادی و معنوی استان در مسیر توسعه گردشگری، ساماندهی رویدادهای جمعی استان با نگاه گردشگری، توسعۀ رویداد محور گردشگری و تدوین تقویم رویدادهای استان، تمرکز بر بخشهای نرمافزاری گردشگری استان از جمله معرفی و تبلیغات، آموزش و فرهنگسازی و گرایش گردشگری استان به بازارهای هدف استان های همجوار از جمله اهداف مدنظر طرح کرمان 1404 است».
این کارشناس گردشگری با اشاره به نیاز اعتباری 30 میلیاردی برای اجرای این طرح ادامه داد: «سهم 70 درصدی بخش خصوصی و بنگاههای اقتصادی و مسئولیت اجتماعی در طرح دیده شده است. بخش دولتی 15 درصد و نهادهای عمومی و شهرداریها 10 درصد و فروش فضاهای تجاری پنج درصد سهم در این طرح دارند».
وی گفت: «مدل بازاریابی این طرح دیوار به دیوار است. تاکنون تمرکز بیشتر بر شهرهای بزرگ بود ولی در این طرح، تمرکز بر 15میلیون نفر جمعیت استانهای همجوار و جمعیت استان است».
همۀ مناطق استان دیده شدهاند
وی در ادامه جدولی از بازارهای هدف شهرستانها ارائه کرد و گفت: «اگر در منطقهای رویدادی تعریف شود و ظرفیت اقامتی نداشته باشد رویدادی تعریف میشود که مردم پس از شرکت در آن به مبدا برگردند ولی در مناطقی که امکان اقامت وجود دارد برنامه طولانیمدت خواهد بود».
معاون دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی اضافه کرد: «سعی کردیم همۀ مناطق استان زیر این برنامه قرار بگیرند».
وی سپس با بیان اینکه سطحبندی رویدادها محلی، استانی ملی است، اظهار کرد: «بهعنوان مثال تهران در سال بیش از دو هزار رویداد را برگزار میکند. از دستگاههای دولتی خواهش میکنیم تا نشستهای خود را در کرمان برگزار کنند تا به ضریب اشغال هتلها کمک کنند».
جهانشاهی افزود: «در جریان اجرای این طرح و یک میلیون و 200 هزار نفر از حدود 60 رویداد بازدید خواهند کرد و درآمد مستقیم و غیرمستقیم و القایی از این تعداد رویداد بیش از 320 میلیارد تومان خواهد بود».
وی ادامه داد: «شاید این میزان درآمد در برابر حوزههای معدنی و صنعتی زیاد نباشد ولی به کسبوکارهای خرد کمک میکند».
اعتبار طرح زیاد نیست
این کارشناس گردشگری در ادامه اظهار کرد: «پیشنهاد این است که ستاد اجرایی طرح که اعضای آن پیشنهاد شده تشکیل شود. این طرح به فرمانداریها ابلاغ و ستادی مشابه ستاد مرکزی در شهرستانها تشکیل میشود».
وی بیان کرد: «حتی اگر یک روستا بتواند برنامهای ارائه کند میتواند ذیل کرمان 1404 برنامهریزی شود».
وی با اشاره به اینکه دبیرخانه طرح در اتاق تشکیل میشود، گفت: «اعتبار مورد نیاز این طرح 30 میلیارد تومان است. برای استانی که 800، 900 میلیارد در مسئولیتهای اجتماعی هزینه میشود این رقم عدد بزرگی نیست».
وی خطاب به اعضای شورای گفتوگو اظهار کرد: «هیج مانعی برای اجرای این طرح نبینید. نه حجم کاری که باید انجام شود در برابر منزلت استان به چشم میآید و نه بخش مادی و مالی طرح در برابر داراییهای استان رقمی حساب میشود».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، در این جلسه استاندار کرمان با اعلام حمایت از اجرای طرح پیشنهاد داد کارگروهی با حضور سه معاون وی تشکیل شود و تا حداکثر تا 14 روز آینده اگر ملاحظاتی وجود دارد مطرح و رفع و سپس طرح در شورای برنامهریزی استان مصوب شود. / الف
نظر خود را بنویسید