فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان گفت: «قانون درآمدهای پایدار دربارۀ عوارض ارزشافزوده صراحت دارد و میگوید که باید توسط کارشناس رسمی دادگستری کارشناسی انجام شود و اگر قیمت قبل و بعد از اجرای طرح مابهالتفاوتی داشت و چنانچه ارزش افزودهای داشت، صرفا با نظر کارشناس رسمی مردم 40 درصد از ارزشافزوده را باید پبردازند، متاسفانه این قانون رعایت نمیشود».
منصور ایرانمنش افزود: «دوستان در شهرداری کرمان خودشان فرمولهایی را درست کردند و براساس آن ارزشافزوده میگیرند. برخی شهروندان به شورا مراجعه میکنند و میبینیم در حق آنها اجحاف شده است».
وی از شهردار کرمان خواست تا در اولین فرصت این موضوع را بررسی کند و ادامه داد: «نحوۀ دریافت این عوارض صراحت قانونی دارد و میگوید هیچ فرمول دیگری نباید اضافه و تعدیل شود».
وی اظهار کرد: «اگر برآورد براساس نظر کارشناس رسمی دادگستری صورت بگیرد به نفع مردم است ولی در حال حاضر دارد سلیقهای عمل میشود».
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر کرمان با بیان اینکه این مسئله را پیش از این هم بارها گفتهام اما به آن توجهی نمیشود، گفت: «این بار به صورت مکتوب این موضوع را به رئیس شورا ارائه میدهم تا به شهرداری ارسال شود».
وی تصریح کرد: «عوارضی که الان دارد دریافت میشود غیرقانونی است و این 40 درصد اعمال نمیشود».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی یکم آبانماه در ادامۀ این اظهارات گفت: «معاون شهرسازی شهرداری میگوید که شیوۀ فعلی محاسبۀ این عوارض به نفع مردم است ولی ما برداشت این است که به ضرر مردم است و اگر کارشناس قیمت بگذارد بسیاری از تعریضهایی انجام میشود ارش افزوده ندارد و بعضا ممکن است کاهش قیمت هم داشته باشد».
شهردار کرمان در پاسخ به این اظهارات توضیح داد: «هیات ارزیابی ارزشافزوده را سالها در شهرداری داریم. در این دوره چند ماهی است که ترکیب تغییر کرده و یک کارشناس دادگستری اضافه شده است».
سعید شعربافتبریزی افزود: «تشخیص ارزش ملک به ضوابط شهرسازی وابسته است و باید براساس شرایط و ضوابط در یک جمع تصمیمگیری شود».
وی ادامه داد: «از آنجا که نهاد نظارتی حساس بود، اکثر پروندههای ارزشافزوده هشت ماه گذشته را دقیق بررسی کردند. بازخوردی که دادند این بود که روند خوبی شکل گرفته است».
شهردار کرمان بیان کرد: «ما موافقیم به نمایندگی از شورا هم برای نظارت در این هیات حضور داشته باشند».
وی اضافه کرد: «اگر بناست این هیات تعطیل و کل ارزشافزوده را با یک ارجاع به کارشناس رسمی انجام دهیم مشکلات بیشتری ایجاد میکند».
منصور ایرانمنش اما در واکنش به این اظهارات گفت: «یک کارشناس نباید باشد و نیاز به تعدد کارشناس و حتی اگر نیاز بود هیات کارشناسی باشد، ضمن اینکه در این جلسات که اشاره کردید کارشناس امضا نمیکند در صورتی که باید اعلام نظر و آن را امضا کند».
وی افزود: «بنده دو، سه مرتبه به دوستان گفتم برای شرکت در جلسۀ هیات ارزشافزوده به بنده اطلاع دهید ولی دوستان این کار را نکردند».
محمد امینیزاده ـ رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر اما اظهار کرد: «لایحۀ عوارضی بودجۀ شهرداری در سال 1402 میگوید کمیسیون ارزیابی شهرداری باید این عوارض را تعیین کند و حالا اینکه بگوییم خلاف قانون است درست نیست».
در نهایت، علیرضا نادری رئیس شورای شهر کرمان پیشنهاد داد این موضوع در یک جلسۀ تخصصی بررسی شود. / الف
نظر خود را بنویسید