فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان گفت: «اخیرا مباحثی مطرح است که ظاهرا قرار است قسمتهایی از خانهشهر تخریب شود. نمیدانم چقدر این تصمیم جدی است اما این موضوع نگرانیهایی در بین شهروندان ایجاد کرده است».
منصور ایرانمنش با بیان اینکه در این خصوص در نهادهای بیرون از شهرداری تصمیماتی گرفته شده است، افزود: «این بنا ثبت ملی شده و برای مردم بسیار اهمیت دارد ضمن اینکه شورا هم مطالبه دارد که این ساختمان به همین شکل بماند».
وی از شهردار خواست تا با دقت و حساسیت بالا این موضوع را پیگیری کند.
به گزارش فردایکرمان، به اذعان بسیاری از متخصصان و اهالی فرهنگ، این ساختمان جزو میراث شهر کرمان است. معماری این ساختمان مهم و متعلق به یک دوره از تاریخ معماری معاصر ایران است و توسط مهندس اصفهانی، اولین آرشیتکت تحصیل کردۀ کرمان ساخته شده است و دارای ارزشهای مثالزدنی است.
کارشناسان و متخصصان دربارۀ این بنا چنین نظر میدهند: «خانهشهر از نشانههاي دوران ظهور و بروز تجدد در كرمان است كه در يك مشاركت همگاني و با كمترين اتكا به منابع مالي دولتي ساخته شده است و نمادي از دوران باروري سرمایههای اجتماعی این دیار است و اين موضوع ميتواند موجبات افتخار و غرور هر كرماني باشد، چيزي كه براي توسعه به شدت به آن نيازمندیم».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، ایرانمنش عضو شورای شهر کرمان در صحن علنی شورا در روز دوشنبه ششم آذرماه با تاکید بر حفاظت از این بنای ملی گفت: «نباید شرایطی پیش بیاید که باعث نگرانی شهروندان و دوستداران میراثفرهنگی بشود».
گفتنی است کلنگ احداث تالار خانهشهر در تاریخ 20 آذرماه سال 1348 خورشیدی به زمین خورد و این بنا در ششم مهرماه 1350 خورشیدی به بهرهبرداری رسید. آن زمان این ساختمان برای برگزاری مراسمها و پذیرایی از شخصیتهای کشوری که به کرمان سفر میکردند مورد استفاده بوده است. پس از پیروزی انقلاب، دادگاه انقلاب در این محل مستقر شد و با احداث ساختمان جدید دادگاه در سال 1372 خورشیدی، تالار خانهشهر به کارکرد پیشین خود بازگشت.
تالار خانهشهر در مدت حیات خود، شاهد رویدادهای مهم فرهنگی و سیاسی بوده است؛ برگزاری کنسرتها، همایشها و میتینگهای سیاسی متعدد در این تالار مورد اذعان همگان است. در سال 1390 خورشیدی اما، با مصوبۀ شورای شهر کرمان، برگزاری کنسرت در این تالار ممنوع شد و به مرور رفتوآمد مردم در آنجا کم و تنها محدود به حضور در شورای شهر شد. ساختار اداری شورای شهر تا دورۀ پیشین شورا در این ساختمان برقرار بود. در ایام پایانی فعالیت شورای پنجم اما شورا این بنا را ترک کرد.
سال 95 بود که تصمیم بر این شد برای احداث ساختمان جدید استانداری کرمان که در مجاورت خانهشهر قرار دارد این بنا تخریب شود اما با مخالفتهای گستردۀ مردم و کارشناسان و انتشار نامۀ سرگشادهای با 181 امضا از چهرههای دانشگاهی و فرهنگی و هنری و رسانهای، جلوی خراب شدن خانهشهر گرفته شد. همان زمان میراثفرهنگی این بنا را ثبت ملی کرد. پس از آن اما با وجود مطالباتی که در خصوص رسیدگی به این بنا وجود دارد، مرمت خانهشهر در حد وعده از سوی شورا و شهرداری باقی مانده است. چند ماه پیش قرار شد تا خانهشهر به استانداری واگذار شود اما این قرار به سرانجام نرسید و اکنون رئیس کمیسیون عمران از تصمیم برای تخریب بخشی از این بنا خبر میدهد. / الف
نظر خود را بنویسید