فردایکرمان – گروه اطلاعرسانی: مرتضی محمدی یکی از کارآفرینان خوشنام کرمانی است که توانسته زمینۀ اشتغال بیش از 800 نفر را بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در شرکت «آرشا بتن دکاموند» فراهم کند. وی که دانشآموختۀ رشتۀ عمران است، خیلی زود وارد بازار کار شده و پس از چند سال فعالیت در حوزۀ پیمانکاری، با تاسیس شرکت «آرشا بتن دکاموند» و توسعۀ فعالیتهای اقتصادی خود، اکنون به گفتۀ خودش، خانوادهای بزرگ را اداره میکند که هر روز به وسعت آن اضافه میشود.
مهندس محمدی مدیرعامل شرکت «آرشا بتن دکاموند» در امور خیر و نیکوکاری هم دست دارد و علاوه بر دستگیری از افراد بیبضاعت، در یک اقدام خیرخواهانه دستگاههای تشخیص بیماریهای چشمی که در جنوب استان بین کودکان شایع است و ممکن است منجر به نابینایی بیمار شود را خریداری و به هلالاحمر اهدا کرده است.
محمدی که به تازگی عضو کانون خیرین هلالاحمر استان هم شده است، میگوید برکت زندگی و پیشرفت کاریاش را مرهون کارهای خیر است.
او این سخن حکیمانۀ سعدی را باور دارد که: «دو چیز حاصل عمر است نام نیک و ثواب». با او گفتوگویی انجام دادهایم تا از نحوۀ شروع کارش و توسعۀ آن و همچنین فعالیتهای خیرخواهانهاش بیشتر آشنا شویم.
■ آقای محمدی بفرمایید اهل کجا هستید و دورۀ تحصیل خود را چگونه گذرانیدهاید؟
متولد سال 1365 در شهرستان زرند هستم. مقطع دبستان را در زرند گذراندم و سپس مقاطع راهنمایی و دبیرستان را در کرمان سپری کردم. دورۀ کاردانی و کارشناسی رشتۀ عمران را نیز در دانشگاه آزاد بردسیر گذراندم.
■ از خانواده خود و شغل پدر و مادر بگویید.
پدرم پیمانکار بودند و کامیون سنگین داشتند و مادرم هم خانهدار بودند. سه خواهر و دو برادر هستیم.
■ آنطور که اطلاع داریم شما خیلی زود وارد بازار کار شدید، لطفا در اینباره بیشتر توضیح بدهید؟
از 22 سالگی وارد فعالیت در حوزۀ راهسازی شدم و ادامهدهندۀ راه و کار پدر بودم. چون از کودکی شاهد کوشش و تلاش پدرم بودم و با این کار آشنایی کاملی داشتم پس از آن در سال 1387 با دو دستگاه کامیون کار را شروع کردم. در بدو کار بهعنوان پیمانکار دستدوم با شرکتهایی مانند تام ایرانخودرو و فولاد تکنیک در زمینۀ پروژههای عمرانی کار میکردیم. بعد از اتمام این مرحله و واگذاری کار به پیمانکار اصلی، بهصورت پیمانکار دست اول در زمینۀ ماشینآلات و کارهای عمرانی با پیمانکار اصلی شروع به همکاری کردیم.
■ ادامۀ کار به چه شکل پیش رفت و حوزۀ کارآفرینی را چگونه توسعه دادید؟
به فضل پروردگار و پشتکار خودم موفق شدم در سال 1393 شرکت «آرشا بتن دکاموند» را تاسیس کنم و در کارهای عمرانی با شرکتها و مجموعههایی مانند فولاد سیرجان ایرانیان و فولاد زرند ایرانیان همکاری داشته باشیم.
■ اشتغال مجموعه در چه سطحی است و چه تعداد ماشینآلات و تجهیزات در مجموعۀ شما فعالیت دارند؟
مجموعۀ ما در حال حاضر 70 دستگاه ماشینآلات عمرانی دارد و 300 نفر بهصورت مستقیم و 500 نفر بهصورت غیرمستقیم مشغول به کار هستند.
■ آقای مهندس محمدی، چه پروژههایی در دست اقدام دارید؟
در حال حاضر شرکت در دو زمینۀ ساختوساز و صنعت فعالیت میکند. همچنین با هلدینگ میدکو و برخی شرکتهای زیرمجموعۀ آن مشغول همکاری هستیم.
■ مدیریت منابع انسانی و پروژهها همواره کار سختی بوده است. در حوزۀ کاری با چه چالشهایی مواجه هستید؟
هر کاری چالشهای خاص خود را دارد، من موفق شدم با استفاده از تجربیات پدر بزرگوارم این چالشها را به حداقل برسانم. ضمن اینکه از جزئیترین مسائل مربوط به کارم اطلاع دارم و در جریان تمامی امور هستم.
■ در همۀ این سالها چه کسی حامی و پشتیبان شما بوده؟
پدرم همیشه پشتیبان من بودند و من هم همیشه از ایشان ممنون و سپاسگزارم.
■ آقای مهندس، در حوزۀ آیندهنگری و توسعۀ کسبوکار چه برنامههایی دارید؟
با توجه به اینکه موضوع اشتغال برای من دارای اهمیت بوده، مجموعۀ تجاری، کارگاهی و صنعتی را در سعادتآباد کرمان فراهم کردیم که در حال راهاندازی است و بهصورت مستقیم هزار نیرو در آنجا مشغول به کار خواهند شد.
■ شما در زمینۀ کارهای خیر و عامالمنفعه نیز فعال هستید و آنطور که اطلاع داریم، تعدادی دستگاه تهیه کردید و در اختیار هلالاحمر قرار دادید. لطفا در اینباره بیشتر توضیح دهید.
به لطف خداوند این افتخار نصیبم شد که یکسری دستگاه را برای تشخیص مشکلات پزشکی تهیه کنیم و در اختیار هلالاحمر قرار دهیم تا در مناطق محروم استان از آنها استفاده کنند.
■ از این دستگاهها برای تشخیص چه بیماری استفاده میشود؟
بیماریهایی در مناطق محروم استان وجود داشت که از طریق آب وارد چشم کودکان میشد. این دستگاه میتواند بیماری را تشخیص بدهد و از نابینا شدن فرد جلوگیری میکند.
■ گرایش شما به کار خیر از کجا شروع شد؟
هیچوقت به مسائل اطرافم بیتفاوت نبودم و درد مردم را درد خودم میدانستم. همیشه بهصورت جسته و گریخته به اطرافیان و کسانی که میشناختم و بضاعت مالی نداشتند، کمک میکردم. بعد از مدتی با مجمع خیرین استان کرمان آشنا شدم و این باعث شد که کمکها را بهصورت جدیتر پیگیری کنم.
■ انجام کار خیر چه تاثیری بر کار و زندگی شما داشته است؟
پیشرفتی که در حوزۀ کارم داشتم از دعای خیر مردم بوده و فکر میکنم برکتی که در زندگیام وجود دارد برای کارهای خیر کوچکی است که توانستم انجام دهم.
■ آقای محمدی، حجم زیاد کار چه تاثیری روی زندگی شخصی شما داشته است؟
از این بابت خوشحالم که سفرهای پهن شده و تعداد زیادی سر این سفره نشستهاند و به لطف پروردگار این سعادت نصیب بندۀ حقیر شده است. البته همیشه از سوی خانواده این گلایه وجود داشته که چرا برای آنها و یا خودم وقت بیشتری اختصاص نمیدهم.
■ آقای مهندس، از روند کاری که در این سالها طی کردید، راضی هستید؟
خیلی خوشحالم که توانستم این خانوادۀ بزرگ را تشکیل بدهم و روزبهروز به گستردگی این خانواده افزوده میشود و خوشحالم که توانستم با ایجاد فرصت اشتغال، که معضل تمام خانوادهها است، تا حدودی این بار را از دوش خانوادهها بردارم.
نظر خود را بنویسید