فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان گفت: «تحلیلهای تجاری آمار نگرانکنندهای را نشان میدهد که بر اساس آنها ارزش کالاهای وارداتی به استان 10 برابر ارزش کالاهای صادراتی استان است و این یعنی ارزش افزوده صادر میکنیم».
سیدمهدی طبیبزاده در نشست تبیین فرصتهای تجاری چین با رویکرد استان کرمان با بیان اینکه صادرات ایران به چین در سال گذشته 14 میلیارد دلار بوده که سهم کرمان حداکثر 15 میلیون دلار بوده است، افزود: «استان کرمان باید کالاهای صادراتی خود را از کالای خام با ارزش افزودۀ پایین به کالاهای فرآوری شده با ارزش افزودۀ متوسط و بالا تغییر دهد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، وی در ادامۀ این نشست بیان کرد: «سالانه حدود سه میلیارد دلار شامل 50 قلم کالای استان صادر میشود که حدود 90 درصد صادرات مربوط به 4 قلم کالاست».
طبیبزاده با اشاره به اینکه استان کرمان تصمیم جدی و جهشی برای توسعۀ صادرات در نظر گرفته است، ادامه داد: «سیاستهای دولت توسعۀ صادرات با کشورهای همسایه است در حالی که این کشورها تنها 6 درصد از تجارت جهانی را به خود اختصاص دادهاند و به همین دلیل ما باید به فکر شرکای بزرگ تجاری مانند چین هم باشیم».
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: «با وجود برخی مسائل صادراتی در کشورهای هدف، اما همچنان مشکل اصلی صادرات درون کشور است و گوش شنوایی در این زمینه وجود ندارد».
رئیس اتاق کرمان افزود: «هنوز پس از سالها برگزاری نشستهای کارگروههای توسعۀ صادرات و همایش روز صادرات، ترکیب صادرات ایران نشان میدهد ما در حال صادرات برق، آب، انرژی و یارانه هستیم و به سمت صادرات کالای با ارزش افزودۀ بالا نرفتهایم».
طبیبزاده اظهار کرد: «برای تحول در صادرات باید امکانات مالی را با هوش و استعداد منابع انسانی و همچنین دستاوردهای تحقیقاتی و علمی تلفیق کرد». /پ
نظر خود را بنویسید