فردایکرمان – گروه اقتصاد: ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع ذرت شهرستان ارزوئیه به آفت کرم برگخوار پاییزه آلوده شده است.
به گفتۀ مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کرمان، این آفت مزارع ذرت شرق و غرب ارزوئیه را بیشتر آلوده کرده است.
اعظم ناظمی با تاکید بر اینکه برای مبارزه با آفت کرم برگخوار به کمک و همراهی کشاورزان نیازمندیم، گفت که مبارزه با کرم برگخوار بهصورت شیمیایی انجام میشود و در صورتی که در مراحل اولیه این مبارزه انجام شود، تاثیرگذاری سموم بیشتر خواهد بود اما اگر مقابله بهدرستی و در زمان صحیح انجام نشود این آفت میتواند بسیار خطرناک باشد.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، ناظمی در توضیح بیشتر به شیوع آفت کرم برگخوار پاییزه در ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت ذرت در ارزوئیه اشاره کرد و گفت: «تمام مزارع ذرت این شهرستان به آفت کرم برگخوار آلوده شده است».
وی با اشاره به مبارزۀ بیامان مدیریت حفظ نباتات شمال استان کرمان با آفاتی چون مگس مدیترانهای، سوسک سرخرطومی حنایی، کرم خراط و پسیل پسته افزود: «آفت کرم برگخوار نیز در پاییز سالجاری در مزارع ذرت شهرستان ارزوئیه خود را نشان داده است».
وی با اشاره به تشکیل تیمهای کنترل، ردیابی، پایش و مبارزه با آفت کرم برگخوار پاییزه در ارزوئیه اضافه کرد: «آفت کرم برگخوار پاییزه مزارع ذرت شرق و غرب ارزوئیه را بیشتر آلوده کرده است که برای مبارزه به کمک و همراهی کشاورزان نیازمندیم».
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کرمان ادامه داد: «مبارزه با آفت کرم برگخوار بهصورت شیمیایی انجام میشود و در صورتی که در مراحل اولیه این مبارزه انجام شود تاثیرگذاری سموم بیشتر خواهد بود».
وی با تاکید بر اینکه در صورت مبارزه بهموقع شیمیایی آفت کنترل و نابود میشود اظهار کرد: «اگر مقابله بهدرستی و در زمان صحیح انجام نشود این آفت میتواند بسیار خطرناک باشد».
ناظمی با بیان اینکه آفت کرم برگخوار با تخمریزی روی برگها اقدام به آلوده کردن مزارع میکند، افزود: «لاروها بهمحض رشد شروع به خوردن برگها میکنند و بعد از نابود کردن گیاه، از طریق برگها وارد ذرت و بهطور کلی میوه میشوند».
وی اضافه کرد: «زمانی که آفت در حلقۀ لارو قرار دارد مبارزه با آن بهترین زمان ممکن است اما زمانی که وارد میوه میشود مبارزۀ شیمیایی دشوار میشود».
وی از تشکیل ۱۵ تیم در ارزوئیه به منظور پایش مزارع ذرت و درختان میوه خبر داد و گفت: «کشاورزان ضمن همراهی با کارشناسان کشاورزی بعدازظهر و شبها نسبت به سمپاشی مزارع خود اقدام کنند». /پ
نظر خود را بنویسید