فردایکرمان ـ گروه جامعه: دبیرکل جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان و فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: «ما به عنوان یک تشکل سیاسی سفت و سخت مدافع مشارکت در انتخابات هستیم و به مردم توصیه میکنیم با همۀ احوالات و تنگناها در انتخابات شرکت کنند زیرا کشور هر زمان یکدست شده، فضای تنفس به جامعه ندادهاند».
محمدرضا نژادحیدری با تاکید بر ضرورت شرکت در انتخابات افزود: «باید برای احیای نهاد دولت و مجلس بسیج شویم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از گفتارنو، وی که در یک میزگرد انتخاباتی سخن میگفت، یادآور شد: «نسل جدید هیچ خطی از احزاب نمیگیرد».
وی ادامه داد: «ما از دل شوراهای دانشآموزی و تشکلهای دانشجویی درآمدیم اما این بسترها اکنون برای دانشآموزان ما مسدود است».
این فعال سیاسی اصلاحطلب اظهار کرد: «نهادهای اجتماعی نابود شده و حتی با وجود همۀ سیاستهای گزینشی برای انتخاب معلمان، دانشآموزانی داریم که به ارزشها احترام نمیگذارند».
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «نگاه خطی و نقطهای به احزاب مسئلهای است که گریبانگیر این عرصه شده و باید به این نکته دقت داشته باشیم که نگاه مدیران سیاستگذار به احزاب در نقطه است، به احزاب به عنوان زینت مجالس نگاه میکنند و آن را نهاد موثر در امر سیاست کشور نمیدانند».
نژادحیدری تاکید کرد: «تا زمانی که این نوع نگاه تغییر نکرده ما به جایگاه واقعی احزاب دست نمییابیم».
وی با بیان اینکه رسالت تغییر این نگاه بر عهده خود احزاب است، افزود: «در کشور ۱۳۶ حزب دارای مجوز داریم و این یعنی ما حزبی نداریم و این مهمترین ضعف ماست».
وی ادامه داد: «امروز نیازمند احزاب فراگیر و قدرتمندی هستیم که بتوانند در تلاطمهای سیاسی واسط مردم و حاکمیت باشند».
مجلس متنوع
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به ارتباط مشارکت در انتخابات و مجلس قوی گفت: «باید ابتدا مجلس قوی را تعریف کرد. مجلس قوی باید صدای حداکثری ملت ایران در حاکمیت باشد؛ مجلسی که بتواند سلایق و صداهای مختلف را در سطوح کشور منعکس کند و دیگری، مجلسی که بتواند در امر نظارت و قانونگذاری وظایف خود را به خوبی انجام دهد».
دبیرکل جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان اظهار کرد: «قانون باید منافع جمعی را نمایندگی و محقق کند و اجماع حداکثری را در جامعه بسازد؛ همچنین اکثریت را همراه کند و باید به گونهای باشد که اکثریت جامعه با علاقهمندی برای اجرا و عمل آمادگی ذهنی و اجتماعی را داشته باشد».
وی با بیان اینکه یک مجلس قوی باید متنوع باشد، ادامه داد: «مجلس اول از ترکیب چهرههای متنوع با گرایشات سیاسی متنوع و وجاهت لازم برخوردار بود؛ متاسفانه به مرور هرچه از مجالس اولیه فاصله گرفتیم، سطح حضور افراد شاخص در مجلس افت کرده و این افت و حضور نداشتن افراد شاخص که توان مدیریت را دارند و هرکدام طبقهای شاخص را نمایندگی میکنند، بر بیمیلی مردم برای حضور در انتخابات اثرگذاشته است».
نژادحیدری دربارۀ ویژگی و معیارهای مناسب نمایندگی مجلس توضیح داد: «برخی معیارها عمومی است که در قانون هم به آن اشاره شده اما معتقدم که نماینده مجلس باید سالم و صادق باشد و نباید دروغ بگوید یا دست ناپاک داشته و دنبال ایجاد شبکه فساد باشد».
وی افزود: «نماینده مجلس قادر به تشخیص منافع ملی باشد، شجاعت بیان مطالبات مردم را داشته، طرفدار شفافیت، دارای پشتوانه کارشناسی و حداقل مجموعهای چهار نفره را اداره کرده باشد اما اکنون نماینده داریم که حتی دهیار نبوده و روستایی را برای اداره به او ندادهاند اما به مجلس رفته و برای من و شما قانون مینویسد و باید آن را اجرا کنیم اما باید پرسید با چه پشتوانه کارشناسی قانون مینویسید».
این فعال سیاسی گفت: «نماینده مجلس باید وعدۀ قابل اندازهگیری بدهد، اینکه کویر لوت را گُلکاری میکنم و آب دریا را جابهجا می کنم قابل اندازهگیری نیست؛ باید وعدهای داده شود که قابل سنجش باشد».
وی اظهار کرد: «نمایندگان مجلس مرتب محل نامهنگاری برای ملک، زمین، آب، برق و تلفن شدهاند اما اگر از این نماینده بپرسید چرا به فلان لایحه رای دادی میگوید نمیدانم. جماعتی رای دادند، من هم رای دادم».
نژادحیدری بیان کرد: «همه میگوییم که جایگاه مجلس در راس امور است اما زمانی که فرایندها را در مجلسهای مختلف بررسی میکنیم، این نهاد مجلس وسط امور هم نیست شاید در ذیل امور باشد». / الف
نظر خود را بنویسید