فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس سازمان حفظ و نباتات کشور در همایش ملی سوسک سرخرطومی حنایی که در بم برگزار شد، گفت: «آفت سرخرطومی حنایی خرما سال ۶۹ وارد ایران شد که امکان ریشهکنی کامل آن در هیچ کشوری وجود ندارد و تنها تلاش داریم تا خسارت این آفت به حد قابل تحمل برسد و کنترل شود».
مریم جلیلیمقدم بیان کرد: «برای کنترل آفت نیز سازمان حفظ و نباتات و جهاد کشاورزی نمیتواند به تنهایی کاری انجام دهد و باید نهضت مردمی مدیریت سرخرطومی حنایی را داشته باشیم، مردم پای کار بیایند و از ظرفیت استان و بسیج استفاده کنیم».
وی افزود: «یکی از مهمترین راههای انتقال این آفت جابهجایی پاجوش آلوده است که جابهجایی پاجوش ممنوع است و طبق الزام قانون و دستورالعملها هرگونه جابهجایی نهال یا پاجوش باید طبق گواهی بهداشت باشد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، رئیس سازمان حفظ و نباتات کشور خاطرنشان کرد: «نمیتوانیم کیوسک ۲۴ ساعته بینجادهای برای جلوگیری و نظارت بر جابهجایی پاجوشها بگذاریم زیرا بین شهرها تنها یک راه برای تردد وجود ندارد و باید از ظرفیت راهداریها و استانداری استفاده کنیم».
وی ادامه داد: «با توجه به قرار گرفتن در فصل سرما و کم شدن سرعت انتقال و شیوع این آفت، مسئولان در جهاد کشاورزی غفلت نکنند و غافلگیر نشوند، پایش مداوم و مستمر نیز انجام دهند».
جلیلیمقدم اضافه کرد: «اینکه گفته شده اگر اعتبار نباشد هیچ کاری نمیتوان انجام داد درست نیست زیرا بسیاری از کارها نیاز به اعتبار ندارد و مدیریتی است».
وی افزود: «آفتی که سه سال در منطقه حضور دارد جدیدالورود نیست، چقدر باید آزمون و خطا کنیم، با وجود کمبود اعتبار جای بخشش و سهلانگاری نیست».
رئیس سازمان حفظ و نباتات کشور در عین حال توضیح داد: «پیگیر اخذ اعتبارات برای مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی هستیم اما این شیوۀ مدیریت اصلا قابل قبول نیست و کارشناسی که در اکیپ ردیابی میرود باید بداند چه کاری انجام داده یا نداده است».
وی گفت: «نباید از اعتبار سرخرطومی پول غذا و حق ماموریت داده شود، این اعتبار صرفا برای ردیابی و کنترل آفت است و ملاک ارزیابی مدیران ما نظارت، توجه و دقت در هزینهکرد اعتباراتی است که برای استان میآید».
جلیلیمقدم خاطرنشان کرد: «بعد از گذشت ۲ سال از ورود آفت چرا باغدار ما از این آفت اطلاع ندارد؟ اگر باغدار پای کار نیاید اعتبار هر چقدر تزریق شود به جایی نمیرسد ولی با اعتبار محدود اگر باغدار پای کار بیاید نتیجۀ بهتری میگیریم». /پ
نظر خود را بنویسید