فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه وزارت کشاورزی و مسئولان به جای بنگاهداری و پرداختن به مسائل جزئی، تامین بازار و دخالت غیرضروری در بازار به مسائل اساسی کشاورزی بپردازند، گفت: «تنظیم بازار خرما را در آستانۀ ماه مبارک رمضان به دست بخش خصوصی دهید زیرا بخش خصوصی بهخوبی میتواند کار را انجام دهد و تعادل در مکانیزم عرضه و تقاضا برقرار خواهد شد».
سیدمهدی طبیبزاده افزود: «یکی از آفتهایی که در آستانۀ ماه رمضان گریبانگیر محصول خرما میشود، آفت تداخل غیرضرور در تعیین قیمتها، ممنوعیتها و محدودیتهاست».
وی با تاکید بر اینکه دولت دست از دخالت در بازار خرما بردارد، ادامه داد: «ممنوعیت صادرات خرما بدون توجه به حجم محصول مورد نیاز بازار داخل و موجودی سردخانهها در آستانۀ ماه رمضان، استرسها و سردرگمیهای زیادی را به فعالان این حوزه وارد میکند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، طبیبزاده درهمایش ملی مدیریت آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما در بم خاطرنشان کرد: «کشاورزی به شکل فعلی با تغییر اقلیم، کاهش منابع آبی، طغیان آفتها و افزایش رقابت جدی رقبا و مهم شدن باقیماندۀ سموم، اصلا توان ادامه دادن ندارد و باید حتما تجدید ساختار جدی بر مبنای بهرهوری و کشاورزی مدرن انجام شود».
رئیس اتاق کرمان اضافه کرد: «اگر کشور نتواند منابع یارانهای کشاورزی را تامین کند و یا اگر به دلیل سیاستهای توسعهای نخواهد این کار را انجام دهد، کشاورزی به این شکل، ازجمله ارکان اصلی اقتصاد کشور خارج خواهد شد».
وی در رابطه با مبارزه با آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما نیز گفت: «اتاق کرمان، انجمن خرما، باغداران بزرگ و جهاد کشاورزی با همکاری یکدیگر مطالعاتی اساسی را برای حفظ و تداوم کشاورزی در بم آغاز کردهاند که در بخش مهم این مطالعات به پایش دقیق، وسیع، سریع، همهجانبه و علمی برای مبارزه با این آفت خواهد پرداخت».
طبیبزاده تاکید کرد: «کمک خواهیم کرد تا مبارزه با آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما بهصورت علمی و غیرشیمیایی صورت گیرد تا مشکلات باقیماندۀ سموم در محصول خرما ایجاد نشود و از سوی دیگر از هر اقدام در حل این مسئله حمایت میکنیم».
نظر خود را بنویسید