فردای کرمان – گروه فرهنگ و هنر: کتاب «گذرگاه سرنوشت»، شامل ۳۱ یادداشت سیاسی از خلیلا... هماییراد توسط انتشارات امید کویر در روزهای اخیر بهصورت محدود انتشار یافته و بهزودی بهصورت عمومی هم منتشر میشود.
اکثر یادداشتهای این کتاب (۲۵ مورد) در دیماه گذشته نوشته شده و مابقی هم یادداشتهایی مربوط به آخرین ماههای دولت احمدینژاد است که شرایط سیاسی کشور در آن مقطع تاریخی رو به وخامت میرفت، و بیم تهاجم آمریکا به ایران هر روز بیشتر به نظر میرسید.
هماییراد در پیشگفتار کتاب در مورد ضرورت انتشار این مجموعه یادداشت مینویسد: «نگارنده با پیشینۀ نظامی و دفاعی و بر اساس بیش از چهار دهه تجربه بر این باور است که جمهوری اسلامی ایران در یک مقطع تاریخی بسیار مهم قرار گرفته که سرنوشت آیندۀ نظام، ایران و مردم را تعیین میکند». چراکه «مروری بر اخبار و تحلیلهای سیاسی و نظامی اخیر گواه آشکاری بر احتمال گسترش جنگ است». این در حالی است که ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را پیشرو دارد؛ «انتخاباتی که بنا به دلائل متعددی سرنوشتساز و با انتخابات گذشته متفاوت است. در این انتخابات کمیت و کیفیت آراء، هر دو تاریخساز خواهند بود و میتوانند آینده را رقم بزنند. این گذرگاه سرنوشت است!»
به گزارش فردایکرمان، در واقع، تمامی یادداشتهای اخیر هماییراد در راستای تبیین و تاکید بر همین موضع است. او در اینباره مینویسد: «اول دیماه ۱۴۰۲ یادداشتی تحت عنوان «به خاطر ایران» نوشتم که مخاطب اصلی آن، کسانی بودند که صرفا از یک منظر عقلانی به زندگی در ایران مینگرند؛ یعنی به دنبال یک زندگی خوب، همراه با امنیت هستند. لذا فداییان رهبری و قشر انقلابی یا جناحهای سیاسی وابسته به اصولگرایی که بهطور طبیعی و با اهداف آرمانی و ایدئولوژیک در انتخابات مشارکت میکنند، لزوما مخاطب نبودند».
او در ادامه توضیح میدهد: «روز پس از انتشار این یادداشت، مقام معظم رهبری در دیدار با مردم کرمان و خوزستان مطالب بسیار مهمی گفتند که خلاصۀ آن از این قرار بود: مشارکت نشانۀ وحدت است. وحدت موجب قدرت میشود. قدرت، امنیت آفرین است و امنیت هم باعث پیشرفت میشود»؛ و به این ترتیب طرح تالیف کتاب گذرگاه سرنوشت ریخته میشود: «این فرمایش رهبری سبب شد طی روزهای بعد ۲۵ یادداشت روزانه تحت عنوان: «مخاطبان رهبر» بنویسم که بانضمام چند یادداشت مرتبط که در دهۀ ۹۰ در سایت خبری تحلیلی رادنوشت منتشر شده را در قالب این کتاب، به محضر خوانندگان ارجمند تقدیم نمایم».
برخی از عناوین یادداشتها از این قرار است: لاشخورها در کمین ایران!؛ مشارکت حداقلی به نفع کیست؟!؛ نظام، پیچیده و اصلاحپذیر است؛ از تنوری که گرم نشده نان در نمیآید!؛ دشمنان فهمیده و دوستان نفهمیده!؛ بحرین دختر شما بود که عروساش کردید؟!؛ عملکرد فرماندهان کل قوا در پیشگاه تاریخ!؛ تحمیل اراده به دشمن؛ با کدام دانش و تجربه بر مسند امنیت تکیه زدهاید؟!؛ بدون جنگیدن میجنگیم!؛ بازی هجومی بدون درگیری!؛ مسئولین، احزاب، رسانهها و مردم، هرکدام چه وظایفی دارند؟ وقتی توپ به ۱۸ قدم زمین حریف رسیده، مراقب پشت جبهه باشیم! و ...
هماییراد در این کتاب، از یادداشتهای قدیمی خود به عنوان سند و حجت هم بهره برده است. یادداشت «رمزگشایی از معمای جنگ!»، که او آن را در تاریخ دوم خرداد ۱۳۹۱ نوشته است، به خاطر اهمیتاش، در بخش آغازین کتاب بازنشر شده و سایر یادداشتهای قدیمی را هم در بخش پایانی کتاب میخوانیم.
شایان ذکر است، تمامی یادداشتهای قدیمی مربوط به اواخر دورۀ ریاستجمهوری محمود احمدینژاد است. دورهای که نویسنده معتقد است ایران به شدت در آن مقطع تاریخی تهدید میشده و بیم آن میرفته است که آمریکا به سرزمین ما حمله کند، که البته با مشارکت بالای مردم در انتخابات ریاستجمهوری و روی کار آمدن حسن روحانی، ورق بر میگردد، و با شروع مذاکرات برجامی، خطر جنگ، و تهاجم به ایران رفع میشود.
این نکته از آن جهت ذکر شد تا تاکید شود که نویسندۀ سلسله یادداشتهای «گذرگاه سرنوشت» معتقداست روزهای پیشرو از جنبههایی با سالهای آغازین دهۀ ۹۰ مشابهتهای زیادی دارد، که راهکار آن بار دیگر، مشارکت بالای مردم در انتخابات پیشرو است.
هماییراد پیشتر هم در زمینههای مشابه دست به قلم برده است. کتابهای «ترور حاج قاسم و اثر پروانهای»، «طالبان؛ مروری بر رخدادهای افغانستان» و «ستارهای به نام قاسم» از آن جمله است.
نظر خود را بنویسید