فردایکرمان – گروه جامعه: مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان گفت: «در اسناد مالکیت حدنگار، کاربری املاک و اراضی قید و در سامانۀ جامع املاک ثبت میشود و پس از صدور سند، امکان سوءاستفاده و تغییر کاربری غیرمجاز اراضی سلب میشود».
سیدمهدی هاشمی در نشست مشترک بررسی وضعیت صدور اسناد اراضی کشاورزی استان افزود: «متاسفانه در استان کرمان عقبماندگی سنواتی در زمینۀ حدنگاری اراضی زراعی وجود دارد که با توجه به فرادستگاهی بودن حدنگاری، جبران این نقیصه نیازمند همکاری همۀ دستگاههای ذیربط است».
وی خاطرنشان کرد: «از کل ۷۵۰ هزار هکتار سطح سبز استان کرمان که در حال حاضر مورد استفادۀ کشاورزان قرار میگیرد، قریب به ۲۰۰ هزار هکتار اراضی ملی است که توسط افراد تصرف شده است و باید از محدودۀ کل اراضی کشاورزی کسر شود و پس از جمعبندی دستگاهها و کسر میزان دقیق این اراضی، آمار حدنگاری اراضی کشاورزی به میانگین کشوری نزدیک میشود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی ادارهکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان، هاشمی در ادامه بیان کرد: «حد نصابهای مقرر در ماده ۲ قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی، مربوط به تفکیک و افراز املاک سنددار است و از لحاظ قانون، محدودیتی برای صدور اسناد مالکیت اولیه وجود ندارد».
وی ادامه داد: «صدور اسناد مالکیت حدنگار موجب حفظ یکپارچگی اراضی و جلوگیری از بیشتر خردشدن اراضی کشاورزی میشود چراکه در اسناد مالکیت حدنگار قید شدن کاربری در سند عامل موثری برای جرم تغییر کاربری غیرمجاز به شمار میآید».
هاشمی یادآور شد: «با توجه به تحقق ۹۹/۷ درصدی حدنگاری اراضی ملی از ابتدای سالجاری، صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است و آمادگی داریم در صورت همکاری دستگاههای متولی امر، تا پایان سال ۱۴۰۳ حدنگاری اراضی کشاورزی استان کرمان را به پایان برسانیم». /پ
نظر خود را بنویسید