فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق کرمان در نشست فعالان و صاحبنظران حوزۀ فرش کرمان با یادآوری نقشی که فرش کرمان در توسعۀ کشور داشته، خطاب به صاحبنظران گفت: «اگر جایگاه فعلی فرش کرمان راضیکننده نیست ما را راهنمایی کنید که چطور دوباره به افتخارات گذشته دست یابیم؟».
سیدمهدی طبیبزاده سپس با گلایه از عدم حضور دستاندرکاران صنعت فرش در استان به ویژه مدیرکل صمت افزود: «اتاق کرمان با تمامی توان و اراده پای کار هستیم تا با کمک صاحبنظران به افتخارات گذشته برگردیم».
وی با بیان اینکه شرایط تغییر کرده و در حوزۀ فرش به روشهای جدید نیاز داریم، اظهار کرد: «با کمک استانداری و سازمان صمت و اتاق اصناف اقداماتی را در حوزۀ فرش شروع کردهایم که امیدوارم جشنواره فرش نقطۀ عطفی در این خصوص باشد».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، طبیبزاده سپس اعلام کرد: «کرمان این پتانسیل را دارد که مرکز برگزاری تمامی رویدادهای مرتبط با فرش باشد».
وی ادامه داد: «نمایشگاههای ملی و منطقهای و بینالمللی و رویدادهای خاص فرش در کرمان برگزار شود تا هم تجربیات منتقل میشود و هم صحنۀ رقابت فعالتر شود».
ضرورت راهاندازی موزه فرش
طبیبزاده با تاکید بر این که ما هم میخواهیم رویدادهای تخصصی ملی و بینالمللی فرش در کرمان برگزار شود، گفت: «ایجاد موزه فرش در کرمان یک مطالبۀ جدی است تا آثار ارزشمندی که وجود دارد و برخی از آن در خانهها و برخی در صندوق امانات بانکها نگهداری میشود در معرض دید عموم قرار گیرد و مفسران قصههای آن را برای نسل جدید بگویند».
وی افزود: «صنعت فرش که نگاه به آن بیشتر اشتغالزا و اقتصادی است باید به یک هنر و افتخار تبدیل شود و اقتصاد آن طوری تعریف شود که دیگر دغدغۀ ارزانبودن مواد اولیه و نامرغوب بودن آن و کم بودن دستمزد هنرمندان بافنده را نداشته باشیم».
اعلامآمادگی برای حمایت از فرش
طبیبزاده ادامه داد: «اتاق بازرگانی حاضراست کمک کند و و نقشۀ راه فرش را تهیه کند و مشاور بگیرد تا معلوم شود که چه مسیری تعریف شود تا فرش کرمان که در حال حاضر سهم کوچکی در اقتصاد استان دارد به سهمی موثر تبدیل شود در عین حال که هویت آن بازیابی میشود و جایگاه گذشته برمیگردد».
وی سپس اظهار کرد: «ما هر کاری در بخش خصوصی نیاز باشد را انجام میدهیم. ما وامدار فرش کرمان هستیم. اتاق کرمان را فعالان صنعت فرش تشکیل دادند و طی سالیان متمادی خوشنامان فرش این نهاد را اداره کردند و ما موظفیم بهتر از گذشته در این زمینه عمل کنیم و هرنوع تلاش و فعالیت و همکاری که برای بهبود شرایط فرش لازم باشد را حاضریم انجام دهیم».
هنر و اقتصاد با هم
رئیس اتاق کرمان سپس اظهار کرد: «لازم است اتاق فکری تشکیل دهیم و در سال آینده اندازه بگیریم که برای فرش چه اقداماتی انجام دادهایم».
وی با اشاره به اظهارات یکی از متخصصان فرش بیان کرد: «این که گفته شد هنری بودن فرش منافاتی با اقتصادی بودن آن ندارد بسیار قابل توجه است؛ اگر اقتصاد فرش حل شود هنر آن هم تقویت میشود. هنر بدون اقتصاد و اقتصاد بدون هنر در فرش و سایر رشتههای هنری کارساز نیست».
وی تاکید کرد: «باید اقتصاد فرش را به کمک همۀ عوامل به گونهای رقم بزنیم که دغدغۀ ارزان بودن دستمزد قالیبافی را نداشته باشیم و نگران نباشیم که بهدلیل پایین بودن دستمزد و به خاطر کمکهای کمیته امداد هنرمندان ما بافندگی را رها کنند».
طبیبزاده همچنین گفت: «حتما باید کمک کنیم که انجمن فرش در استان شکل گیرد».
شکلگیری انجمن تولیدکنندگان فرش
وی افزود: «چندین بار برای راهاندازی انجمن تولیدکنندگان فرش اقدام کردیم ولی موفق نشدیم. با توجه به تجربهای که در شهرهای دیگر وجود دارد پیشنهاد میکنیم بهزودی جلسۀ هیات موسس تشکیل شود و درخواست تشکیل انجمن ارائه شود تا پس از تشکیل، سیاستگذار و مجری ارتقای جایگاه فرش کرمان شود».
وی اظهار کرد: «ما قول میدهیم بنا به وظیفه و تعهدی که نسبت به فرش داریم این انجمن را بهعنوان یکی از تشکلهای اصلی اتاق حمایت کنیم».
وی در عینحال خاطرنشان کرد: «وقتی میتوانیم قوی عمل کنیم که پشتوانۀ خانوادۀ فرش را داشته باشیم».
نظر خود را بنویسید