فردایکرمان – گروه جامعه: رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه نان به عنوان قوت غالب مردم است و برای تامین کمبود املاح و ویتامینها غنیسازی آن در دستور کار قرار دارد، از توسعۀ تولید نان کامل به روش صنعتی در کشور خبر داد.
سیدحیدر محمدی با بیان اینکه میزان مصرف نان در کشور ما ۳۷ درصد بیشتر از کشورهای منطقه است، افزود: «هر ایرانی بهصورت میانگین ۳۰۰ گرم نان در روز مصرف میکند که میتواند بستر مناسبی برای تامین انرژی، پروتئین، املاح و ویتامینها باشد».
وی با اشاره به اجرای غنی سازی لبنیات با ویتامین دی یادآور شد: «غنیسازی آرد با اسید فولیک از مدتها پیش اجرایی شده و در ارتقای سلامت جامعه موثر بوده است. با توجه به اینکه مصرف نان جامعه هدف بزرگتری را دارد، طرح غنیسازی نان با ویتامین دی در مراحل نهایی است و به زودی آغاز میشود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، محمدی با بیان اینکه امنیت غذایی در تمامی کشورها در کنار امنیت ملی مورد اهمیت است، اظهار کرد: «امنیت غذایی در دو سطح ایمنی و تامین مطرح است و رئیسجمهوری در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نسبت به تامین غذای کافی و سالم تاکید کرد».
وی با اشاره به اهمیت نان در سبد غذایی کشور گفت: «در سال ۱۴۰۲ اعتبار تخصیص یافته به گندم حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان است که چند برابر اعتبارات سایر حوزههاست و این نشان از اهتمام به این محصول دارد».
معاون وزیر بهداشت با اشاره به افتتاح خط تولید نان کامل صنعتی(تافتون) برای اولین بار در اهواز گفت: «نانی که از آرد کامل به روش بهداشتی زیر نظر مسئولان فنی مورد تایید وزارت بهداشت باشد، نان سالمی است اما قطعاً نان کامل نیست چراکه باید شاخصهایی ازجمله آهن، کلسیم، روی، فسفر و گروه ویتامینهای بی را داشته باشد تا نان کامل محسوب شود».
وی تاکید کرد: «در حال حاضر آرد ۱۲ تا ۲۸ درصد سبوسگیری میشود و کمترین سبوسگیری مربوط به نان سنگک است. ۳۷۰ تولیدکنندۀ آرد در کشور داریم که ۲۵ درصد از آنها آرد کامل را تولید میکنند».
محمدی گفت: «اخیرا اولین واحد تولید نان سنتی کامل به روش صنعتی افتتاح شده است و بهزودی در کشور توسعه پیدا میکند. براساس برنامۀ سازمان غذا و دارو در تمامی استانها حداقل یک یا دو واحد تولید آرد کامل فعالیت دارند و در صورت استقبال نانوایان، این آرد در اختیار آنها قرار میگیرد». /پ
نظر خود را بنویسید