فردایکرمان ـ اسما پورزنگیآبادی: نمایشگاه نوروزی صنایعدستی شهر کرمان که قرار بود در یخدان مویدی برگزار شود، برای اولینبار در پارکینگ مجاور ساختمان شهرداری که بیشتر به اسم پارک شورا شناخته میشود دایر شده است. این نمایشگاه از اول فروردینماه آغاز بهکار کرده و تا شنبه یازدهم ادامه دارد.
آقای احمدزاده یکی از شرکتکنندگان نمایشگاه است که از تبریز آمده است. او اقلام متنوعی از صنایعدستی چوب و رزین را در غرفهاش عرضه میکند و رشتۀ هنریاش «نازککاری چوب» است.
این هنرمند صنایعدستی به فردایکرمان میگوید که پیش از نوروز پیگیر برگزاری نمایشگاه کرمان بوده است و در پاسخ به این سوال که چرا پیگیر این نمایشگاه بوده؟ به تجربۀ سه دوره حضورش در نمایشگاههای صنایعدستی یخدان مویدی اشاره میکند و با بیان اینکه تجربۀ خوب و موفق آن نمایشگاهها انگیزۀ پیگیری و حضورش در نمایشگاه امسال بوده است، میگوید: نمایشگاههای کرمان همیشه خوب بوده است. مردم کرمان استقبال خیلی خوبی از کارهای ما دارند. احمدزاده البته امسال با یک مشکل مواجه شده است؛ آنطور که تعریف میکند در پاسخ به پیگیریهایش درخصوص برگزاری یا عدم برگزاری این نمایشگاه، امروز و فردا میکردند چون تصمیم برگزاری نمایشگاه نهایی نشده بوده است و زمانی قطعی شد که به گفتۀ او «دقیقۀ نود» بوده است. این تاخیر در اعلام برگزاری نمایشگاه کرمان از این بابت برای او مشکلساز شده که کامیونها در ایام تعطیلی نوروز اجازۀ تردد در جادهها را ندارند. او توضیح میدهد: «روزهای 28 و 29 اسفندماه زمان تحویل غرفهها بود. اگر در این تاریخها بارمان را با کامیون میآوردیم نمیتوانست برگردد. بنابراین مجبور شدیم از وانت استفاده کنیم و همین باعث شد که حداقل یکسوم بار ما به کرمان نرسد. وقتی اینجا آمدیم دیدیم چقدر اقلامی که آوردیم ناقص است».
احمدزاده در ادامۀ اظهاراتش میگوید: «با این وجود، استقبال مردم کرمان از غرفۀ ما خوب بوده است».
او میافزاید: «اگر نمایشگاه داخل شهر نبود شرکت نمیکردم. یک دوره در هفتباغ برگزار شد، اصلا خوب نبود به همین دلیل امسال هم گفتم که اگر محل نمایشگاه داخل شهر نباشد شرکت نمیکنم چون بیشتر مشتریان ما ساکنان خود کرمان هستند و اینکه دسترسی خوب و آسانی داشته باشند بر نمایشگاه تاثیر میگذارد».
احمدزاده دربارۀ عوامل موثر بر موفقیتِ شرکتکنندگان نمایشگاههای صنایعدستی اظهار میکند: «فکر میکنم یکی از دلایل استقبال مردم کرمان از کالاهای ما تنوع آن باشد. کسانی که در نمایشگاه شرکت میکنند باید به گونهای برنامهریزی کنند که مراجعهکنندگان و بازدیدکنندگان از لحاظ تنوع و قیمت، شرایط متفاوتی را تجربه کنند».
او در ادامۀ این گفتوگو در پاسخ به این پرسش فردایکرمان که در خصوص برگزاری بهتر این نمایشگاهها چه پیشنهادی دارید؟ اظهار میکند: «من فکر میکنم مکان مناسبتری باید برای نمایشگاههای صنایعدستی کرمان در نظر گرفته شود. در نمایشگاه امسال حدود 100 غرفه در یک فضای کوچک در نظر گرفته شده و همین محدود بودن فضا باعث شده که غرفهها فشرده و برخی داخل دالانها جای بگیرند».
وی ادامه میدهد: «در کرمان چیزی که اذیت میکند آفتاب است. فضای نمایشگاه باید به گونهای باشد که غرفهها رو به آفتاب نباشد».
وی تاکید میکند: «این نمایشگاه میشد بزرگتر و کریدورهای عریضتری داشته باشد».
احمدزاده در پاسخ به این پرسش که چه تجربهای در حوزۀ صنایعدستی تبریز وجود دارد که هنرمندان کرمان میتوانند از آن استفاده کنند؟ توضیح میدهد: «برخی رشتههای هنری بستگی به اقلیم هر منطقه دارد. مثلا به نظر نمیرسد صنایعدستی چوب را بتوان در کرمان بهراحتی تولید کرد چون الوار چوب به اندازۀ کافی در دسترس نیست. کرمان از قدیم با هنرهای پته و مس خود را معرفی میکند. من فکر میکنم خوب است که هنرمندان صنایعدستی کرمان علاوه بر تولید آثار هنری مختص به این منطقه، مقداری سراغ رشتههای دیگر و ترکیب و تلفیق آنها هم بروند».
احمدزاده میافزاید: «هنرمندان صنایعدستی کرمان میتوانند از همین نمایشگاهها یاد بگیرند که در حوزۀ هنرهای دیگر هم میتوان فعالیت کرد و از آن پول در آورد؛ یا از پخش و یا ترویج تولیدات رشتههای دیگر صنایعدستی پول دربیاورند». / الف
نظر خود را بنویسید