فردایکرمان – گروه جامعه: سرپرست پایگاه ملی محوطههای تاریخی جیرفت گفت: «فصل دوم از کاوش باستانشناسی تپه تم گاوان جیرفت که از روزهای پایانی سال گذشته آغاز شده بود، در حال اتمام است».
قادر شیروانی افزود: «این تپه یکی از محوطههای چند دورهای حوضۀ هلیلرود محسوب میشود که از نظر انجام مطالعات باستانشناختی و شناخت جنبههای مختلف فرهنگی منطقه حائز اهمیت است و در واقع کاوش این تپه میتواند اطلاعات را تکمیل و همچنین خلاء اطلاعات ادوار دیگر را پوشش دهد».
وی ادامه داد: «بیشترین اهمیت تپه از نظر تاریخی، دارا بودن لایههای استقراری عصر آهن (پیش از هخامنش) است و اطلاعات تاریخی و باستانشناختی ما از این دوره در مناطق شرقی و جنوبشرقی ایران تقریبا اندک است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، سرپرست پایگاه ملی محوطه های تاریخی جیرفت در توضیح بیشتر اظهار کرد: «فصل اول کاوش در این محوطه در سال ۹۸ با هدف لایهنگاری انجام شده بود و فصل دوم از کاوش با هدف شناخت بیشتر جنبههای فرهنگی و تاریخی محوطه و با همکاری دانشگاه جیرفت در حال انجام است».
وی گفت: «امیدواریم که کاوشهای باستانشناختی در محوطه تم (تمب) گاوان ابعاد تازهای را از این سکونتگاه مهم در عصر آهن بهویژه از نظر معماری، هنر و ارتباطات فرهنگی روشن سازد». /پ
نظر خود را بنویسید