فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس سازمان ملی استاندارد دربارۀ دلیل تداوم تولید نیسان وانت زامیاد، با وجود فاصله با استانداردهای دنیا، گفت: «علاقۀ تولیدکننده به تولید این محصول خیلی زیاد است و علاوه بر این هنوز در فرجۀ مهلت قانونی برای اصلاح هستند. سازمان ملی استاندارد تا شهریور ۱۴۰۳ به این شرکت فرصت داده و در این مدت هم اصلاح و بهبودهایی در آن شکل گرفته است. بنابراین این خودرو، خودروی سه چهار سال پیش نیست».
مهدی اسلامپناه افزود: «پلتفرم و بنسازۀ خودرو یک بنسازۀ ۵۶-۵۷ ساله است و اصولا تولیدکنندگان علاقه و چسبندگی به این بنسازهها دارند، اما بحث سازمان ملی استاندارد این است که اگر اصرار بر تولید هست، استانداردها ارتقاء پیدا کند. به هر حال درگیر هستیم و تلاش میکنیم هم حق مصرفکننده ادا شود و هم تولید متوقف نشود».
وی دربارۀ دلیل تغییر نکردن رنگ نیسان آبی نیز یادآور شد: «تولیدکننده معتقد است این رنگ آپشن آن و شناخته شده و به نوعی برند خودرو است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، رئیس سازمان ملی استاندارد که در برنامۀ تلویزیونی صف اول صحبت میکرد، دربارۀ وعدۀ استانداردسازی ۱۰۰۰ قطعه خودرو تا پایان ۱۴۰۲، گفت که این وعده محقق شده است.
وی با اشاره به توقف تولید پژو ۴۰۵، سمند، تیبا یک و دو، بیان کرد: «در دو سال گذشته یک عدد دورقمی ابطال تعلیق و مجوز جدید را در تیای خودرو داشتیم، چون سبد وسیع است و آنچه که خیلی دیده میشود خودروهای پرتیراژ است، اما خودروهای کم تیراژ هم از نوع سواری، تجاری، سنگین و خودروهای کار زیاد است».
اسلامپناه در پاسخ به اینکه آیا امسال هم تولید خودروهای غیراستاندارد متوقف میشود؟ گفت: «اجازه دهید نوید توقف ندهم، بلکه امید اصلاح، بهبود، شکوفایی و تغییر رویه را بدهم».
وی در پاسخ به اینکه آیا در حال حاضر با نظارت سازمان ملی استاندارد، همۀ خودروهایی که تولید میشود استاندارد ایمنی روز دنیا را دارد؟ اظهار کرد: «تمام تلاش این نظام بر این است که این موضوع اطمینان حاصل کند. بحث این است که تولیدکننده باید مقررات فنی تولید و مقررات فنی نهادهایی که به تولید نظارت دارند را رعایت کند. اما گرفتار عارضهای هستیم که بنگاهها به استانداردهای داخلی هم پایبند نیستند. از طرف دیگر این موضوع بازیگران زیادی دارد که شاید بیرونیترین بازیگر در این منظومه سازمان ملی استاندارد باشد».
رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه مسئولیت کیفیت در وهلۀ اول به عهدۀ خود تولیدکننده است، گفت: «استانداردهای بینالمللی دنیا، استانداردهای متعالی هستند. من اگر الان بگویم که ما آنها را رعایت میکنیم، مصرفکننده میگوید اگر رعایت میکنید پس این چیست که من مصرف میکنم؟ من باید آنچه که شرط عقل و انصاف است رعایت کنم و راستگو باشم و نمیتوانم در هر حوزهای ادعا کنم. برای مثال نرخ کیفیت صنایع غذایی در کشور از نگاه مردم مقبولیت بالای ۷۵ درصد دارد و در حال رقابت با دنیا است. بعضی از صنایعی که عموما مورد گله مردم است هم انتهای جدول هستند که نشان میدهد قضاوت، قضاوت درستی است». /پ
نظر خود را بنویسید