فردایکرمان – پروین میرزاحسینی: رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان دربارۀ تعطیل شدن بخش امآرآی مرکز درمانی بعثت کرمان گفت: «به جای بعثت در بیمارستان شفا امآرآی راهاندازی کردیم. کلینیک بعثت یک ایراد ساختاری دارد و سازمان انرژی اتمی به آن دستگاه امآرآی نمیدهد و تاکنون هم بهصورت قاچاقی کار میکرده است. الان برای بازسازی و جایگزینی دستگاه، سازمان انرژی اتمی میگوید به این مرکز دستگاه نمیدهد».
دکتر مهدی احمدینژاد دوم اردیبهشتماه در نشست خبری به مناسبت هفتۀ سلامت توضیح داد: «سازمان انرژی اتمی میگوید باید ساختار این کلینیک خراب و مجددا ساخته شود تا مجوز بدهد. 10 سال پیش که این دستگاه راهاندازی شد کسی به کسی نبوده و الان اینطور نیست. در حال حاضر اگر بخواهید یک دستگاه رادیولوژی را از یک اتاق به اتاق دیگر ببرید باید مجوز بگیرید زیرا تمام این دستگاهها جیپیاس دارد».
وی خاطرنشان کرد: «چندین بار برای تعویض دستگاه امآرآی کلینیک بعثت مراجعه کردیم اما میگویند تمام ساختمان را باید تخریب و بازسازی کنید زیرا اینجا اصلا مجوز آتشنشانی و مجوز استحکام بنا ندارد. ساختمان قدیمی بوده، دستی به سر و گوش آن کشیدند و یک زمانی دستگاه را در آنجا مستقر کردند».
احمدینژاد با اشاره به جلسات متعدد با سازمان آتشنشانی و مخالفت آنها برای صدور مجوز به دلیل ساختار کلینیک، افزود: «به دلیل نبود این مجوزها سازمان انرژی اتمی هم حاضر به دادن مجوز نیست. با توجه به اینکه دستگاه فرسوده است نمیتوان آن را تعمیر کرد و باید جایگزین شود و برای این کار هم باید مجوزها را داشته باشد».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در ادامه دربارۀ مشکل نوبتدهی امآرآی در کرمان گفت: «درخواستهای امآرآی بهندرت برای موارد اورژانسی است و اگر به اینترنت مراجعه کنید متوجه میشوید که انتظار طولانی برای انجام امآرآی در کشورهای اروپایی هم وجود دارد».
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان توضیح داد: «امآرآی برخلاف سیتیاسکن ذاتا برای موارد اورژانس ساخته نشده است و در حال حاضر حتی بسیاری از ایرانیان مقیم خارج برای کار امآرآی به ایران مراجعه میکنند».
وی با بیان اینکه امآرآی یک ساختار از نظر جمعیتی دارد، افزود: «به هیچ عنوان امآرای به شهرستان زرند تعلق نمیگرفت و خارج از چارچوب به زرند و بافت داده شده است. از نظر جمعیتی، بهداشت جهانی شرایطی دارد که این دستگاه به برخی مناطق با شرایط خاص تعلق میگیرد».
احمدینژاد بیان کرد: «همین امسال در شهر کرمان برای بیمارستان شفا یک امآرآی گرفتیم و بیمارستان خصوصی مهرگان نیز درخواست داشته که موافقت اصولی آن را گرفتهایم».
وی ادامه داد: «هرچه دستگاه امآرآی راهاندازی شود باز هم این مشکل وجود دارد زیرا بیش از اندازه استفاده میشود. اشکالی که در ساختار وجود دارد این است که تصویربرداری و آزمایشات جای معاینۀ کلینیکی را گرفته است».
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان خاطرنشان کرد: «بعد از استقرار دستگاه امآرآی در بیمارستان باهنر کرمان، سه ماه بعد دستگاه به دلیل مراجعۀ زیاد بیماران مشکل پیدا کرد». /پ
نظر خود را بنویسید