فردایکرمان – گروه جامعه: مدیرکل امور پایگاههای میراثفرهنگی کشور در سفر یکروزۀ خود به جیرفت و در بازدید از محوطههای تاریخی کنارصندل و دقیانوس در پاسخ به اعتراض تعدادی از مالکان روستای بهجرد که اراضی آنها بر روی محوطۀ تاریخی دقیانوس قرار دارد و خواستار واگذاری ملک در نقطهای دیگر بودند، گفت: «موضوعی که بیش از چهل سال رها شده و به این وضعیت درآمده، یک شبه حل نخواهد شد ولی دولت با برنامۀ هفتم توسعه به سمت حل کردن این مشکلات قدیمی حرکت کرده است».
رضا سامه افزود: «جیرفت از ملک شخصی شما که سند مالکیت دارد، ارزشهایی را در خودش دارد که این ارزشها فقط متعلق به شما و مردم جیرفت و مردم استان کرمان نیست بلکه منافع ملی و حتی بینالمللی برای آن مترتب است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از میراث هلیل، وی با اشاره به اینکه همهجای کشور مثل جیرفت اهمیت ندارد که پایگاه میراثفرهنگی تاسیس شود، بیان کرد: «به دلیل اهمیت جیرفت، پایگاه ملی میراثفرهنگی با هدف حفاظت از این مجموعۀ ارزشمند تاسیس شده است زیرا این تاریخ و تمدن فراتر از مردم جیرفت و کرمان متعلق به همۀ بشریت است».
سامه در خصوص موضوع تملک در میراثفرهنگی گفت: «این مسئله برای دولت تکلیف قانونی دارد که در راستای حقوق مالکانۀ مردم وظیفۀ لازم را انجام دهد».
وی با بیان اینکه مباحثی مانند تملک در قوانین دولت و برنامههای توسعه پیشبینی شده است، خاطرنشانکرد: «در این راستا هر اتفاقی در کشور بخواهد انجام شود ازجمله سدسازی، راهسازی، توسعۀ شهرک جدید و .. باید در برنامۀ توسعه دیده شده باشد و منابع آن نیز پیشبینی شده باشد و در چارچوب این برنامه است که همۀ این طرحها اجرایی میشود».
مدیرکل امور پایگاههای میراثفرهنگی کشور اضافه کرد: «خوشبختانه وزیر میراثفرهنگی با این رویکرد تکلیف وزارتخانه را جزو احکام برنامۀ هفتم درج کرد و برای دولت تعهد ایجاد کرده است».
وی افزود: «موضوع مالکیت فقط در محوطههای تاریخی جیرفت نیست، هر جا محوطۀ تاریخی وجود دارد مالک هم هست که باید نسبت به حقوق آنها توجه شود که البته باید اولویتبندی و زمانبندی انجام شود و فرایندهای کارشناسی، حقوقی و مالی و اقتصادی آن طی شود تا اتفاق بیفتد».
سامه گفت: «بر این اساس همه منتظر آغاز برنامۀ هفتم توسعه هستیم که به استناد احکام برنامۀ هفتم توسعه این پروژۀ بزرگ ملی یعنی حقوق مالکان محوطههای تاریخی را استارت بزنیم».
وی با اشاره به اهمیت جیرفت، گفت: «قبل از آنکه احکام برنامۀ هفتم توسعه اجرایی شود ما از مجموعههایی مانند جیرفت که برایمان اولویت دارد بازدید میکنیم تا شرایط حفاظتی و زیرساختهای آن را بررسی کرده و تدابیری در نظر گرفته شود که فکر میکنیم به اتکای آنها میشود از این میراث حفاظت کنیم».
سامه اظهار امیدواری کرد: «همزمان با آغاز برنامۀ هفتم توسعه فاز اجرایی و عملیاتی آنها را نیز استارت بزنیم و بعد از یک پروسۀ زمانی به نتیجه برسیم».
مدیرکل امور پایگاههای میراثفرهنگی کشور یادآور شد: «وقتی میگوییم دولت، دولت فقط میراثفرهنگی نیست، دولت یک چارجوب اجرایی است که اضلاع آن مشخص است؛ سازمان مدیریت، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و استانداریها و شهرداریها، اضلاع ساختاری این برنامه باید شکل بگیرد تا اهداف آن تحقق پیدا کند».
به گزارش میراث هلیل، در این سفر سعید شاهرخی مدیرکل میراثفرهنگی استان و نادر علیدادیسلیمانی مدیر ثبت آثار ادارهکل میراثفرهنگی نیز حضور داشتند.
نظر خود را بنویسید