فردایکرمان – پروین میرزاحسینی: «تب دنگی» بیماری است که در اثر گزش پشه آئدس ایجاد میشود. تب بالا، سردرد شدید، درد عضلات و مفاصل، حالت تهوع، بثورات پوستی و در موارد شدیدتر خونریزی از لثه از علائم این بیماری است.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علومپزشکی کرمان روز پنجشنبه 14 تیرماه در پاسخ به فردای کرمان با بیان اینکه تا این لحظه در استان کرمان هیچ موردی از پشه و بیماران مبتلا تشخیص داده نشده است، گفت: «امکانات تشخیص بیماری در استان فراهم شده است و اگر موارد مشکوکی داشته باشیم میتوانیم در استان کارهای تشخیص اولیه را برای آنها انجام بدهیم».
دکتر سعید صحبتی افزود: «خوشبختانه بیش از 65 درصد موارد ابتلا به تب دنگی اگر بهموقع تشخیص داده بشود و استراحت کافی و مصرف مایعات کافی صورت بگیرد، بهصورت سرپایی درمان میشود».
وی توضیح داد: «تقریبا حدود 5 درصد موارد به فرمهای شدید مبتلا میشوند که نیاز به بستری در بیمارستان، اقدامات تکمیلی و مراقبتهای بیشتر در بیمارستان دارند که درصد زیادی از این افراد نیز بهبودی پیدا میکنند و بهطور کلی مرگومیر بیماری چیزی حدود یکدرصد است».
به گزارش فردایکرمان، وی در توضیح بیشتر بیان کرد: «بیماری تب دنگی از بیماریهای ویروسی خونریزیدهنده است که از طریق گزش پشه آئدس منتقل میشود و این راه اصلی انتقال بیماری است».
صحبتی یادآورشد: «پشه آئدس در استانهای جنوبی کشور طی چند سال اخیر مشاهده شده و ویروس عامل بیماری نیز از طریق بیمارانی که اخیرا به کشورهای حوزۀ خلیجفارس مسافرت داشتند وارد کشور شده است».
وی ادامه داد: «تا این لحظه در استان کرمان هیچ موردی از پشه و بیماران مبتلا تشخیص داده نشده اما این هوشیاری و نگرانی باید وجود داشته باشد و تمام تمهیدات لازم برای پیشگیری از استقرار پشۀ عامل بیماری باید در استان انجام شود».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علومپزشکی کرمان خاطر نشان کرد: «خوشبختانه کارهای بهسازی محیط با کمک سایر ارگانهایی که درگیر هستند مانند شهرداریها و شوراهای شهر در حال انجام است همچنین امکانات تشخیص بیماری در استان فراهم شده است و اگر موارد مشکوکی داشته باشیم میتوانیم در استان کارهای تشخیص اولیه را برای آنها انجام بدهیم».
وی در ادامه با اشاره به اقداماتی که مردم میتوانند برای پیشگیری از بیماری انجام بدهند، گفت: «بهسازی محیط اطراف زندگی و مجهز کردن پنجرهها به توریهایی که مانع از ورود پشه بشود از مهمترین اقداماتی است که شهروندان میتوانند انجام دهند ضمن اینکه اگر به محیطهایی که احتمال گزش پشه وجود دارد، میروند از اسپریهای دورکنندۀ حشرات استفاده کنند و در جاهایی که احتمال گزش زیاد است از لباسهایی که پوشش کاملتری دارد و ترجیحا آستین بلند است استفاده کنند».
صحبتی افزود: «همچنین اگر افراد مسافرتی به کشورهای همسایه داشتند و بعد از آن دچار تب و علائم بیماری شدند به متخصصین ما مراجعه کنند تا کارهای تشخیصی برای آنها انجام شود». /پ
نظر خود را بنویسید