گروه فرهنگوهنر –مراسم افتتاح رسمی خانه هنر کرمان در محل سالن «علی معلم» این موسسه با حضور مدیران فرهنگی و فعالان هنری برگزار شد. در این مراسم امیر عابدینپور مدیر خانه هنر؛ محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ حامد انوشه، مدیر نشر مانوش؛ علی بهرامی، نایبرییس شورای شهر؛ مهدی جعفری؛ انوش ماهری؛ محمدرضا هاشمینژاد؛ جلیل امیری؛ مهدی بذرافشان و پیروز ارجمند سخنرانی کردند. این مراسم، شامگاه شنبه 17 آذرماه، دو روز مانده به تولد 56 سالگی زندهیاد علی معلم برگزار شد و پیام همسر و پسر او به صورت صوتی در مراسم پخش شد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم اظهار کرد: «خوشحالیم که چنین مجموعهای با این زیرساخت به مجموعههای هنری این شهر اضافه شده است. مثبتاندیشی آقای عابدینپور قابل تحسین است و من هم تصدیق میکنم که دولت وظیفه دارد که کمک کند و برای فعالیتهای هنرمندان ما تسهیلگری کند اما حضور خود هنرمندان برای توسعه و گسترش این زیرساختها بسیار حائز اهمیت است».
وی افزود: «یکی از ویژگیهای این موسسه جامعیت آن است که در انواع رشتههای هنری فعالیت دارد. این مجموعه میتواند الگویی باشد برای کسانی که در پی گسترش فرهنگ و هنر هستند. امروز نیز در دورهی خوبی قرار گرفتهایم، در دورهای که شورای شهر و شهردار ما فرهنگی هستند و امید که بتوانیم دغدغههایی که جامعهی فرهنگی در سالهای گذشته داشته و دارد را مرتفع کنیم».
امیر عابدینپور، مدیر خانه هنر در بخش آغازین مراسم گفت: «خانه هنر نزدیک به دو سال است که فعالیت خود را آغاز کرده است و فعالیتهای چند منظوره اعم از آموزش، تولید آثار هنری، برگزاری کارگاههای هنری در این مجموعه لحاظ شده است؛ از جمله این اقدامات فعالیتِ آموزشگاه آزاد سینمایی است، که تنها آموزشگاه سینمایی فعال در کرمان است. همچنین در کنار فعالیتهای آموزشیِ خانه هنر بحث تولید آثار هنری هم وجود دارد که در حوزه تئاتر این اقدام آغاز شده است؛ در حال حاضر چند تن از کارگردانهای جوان ما به عنوان کار اول به تهیه کنندگی موسسه، در مرحلهی پیشتولید کار خود هستند و تا اول سال 98 به فاصله زمانی سه ماه (در هر فصل)، یکی از این آثار تولیدی خانه هنر در همین محل اجرا خواهد شد. همچنین این مجموعه در حوزهی فیلم کوتاه نیز همین رویه را خواهد داشت».
وی در ادامهی رویکردهای خانه هنر را در قالب دو هدف اصلی و بزرگ عنوان کرد و گفت: «رویکرد موسسه، از همان ابتدای کار دو هدف اصلی و بزرگ داشت. یکی معرفی هنرمندان شاخص استان کرمان در استانهای دیگر کشور، که این هدف با برگزاری جلساتی با موسسات خصوصی دیگر استانها در قالب هفتههای فرهنگی انجام میشود و دیگری دنبال کردنِ بحث اقتصاد هنر بود که این هدف را با تولید آثار محقق ساختیم. در بحث فعالیتهای آموزشی موسسه نیز به این محورها ورود پیدا کردیم».
او صحبتهای خود را با تشریح وضعیت فضای فیزیکی خانه هنر برای فعالیتهای آموزشی ادامه داد: «فضاهایی که برای آموزش پیشبینی کردیم سالنی با گنجایش 100 نفر است که سعی کردیم برای فعالیتهای چندمنظوره استفاده شود و تا حدودی برای اجرای تئاتر، اجرای کنسرتهای کوچک آموزشگاهی هنرجویان، نمایش فیلم و سینماتک و کارگاهها و ورکشاپهای مختلف استاندارد باشد. امید که توانسته باشیم ذرهای به استاندارها نزدیک شده باشیم و توقع اهالی هنر را برآورده ساخته باشیم؛ وگرنه خود نیز به معایب این سالن آگاهیم».
عابدینپور اضافه کرد: «به تازگی نگارخانهای را در مجموعه راهاندازی کردهایم که گنجایش نمایش 50 اثر، تقریبا در اندازهی 70×50 را برای نمایش و چیدمان آثار هنرهای تجسمی دارد. همچنین انتشارات مانوش با افتتاح شعبه دو فروشگاه، بخش کتابسرای مجموعه را محقق ساخت. سرای صنایعدستی هم به زودی در مجموعه افتتاح میشود که شرایط فیزیکیاش آماده است اما از آنجایی که ما همیشه دقیقه نودی هستیم، متاسفانه به چینش دکور نرسیدیم».
وی در بخشی از صحبتهای خود، دلایلی را که برای انتخاب اسم «علی معلم» بر سالن خانه هنر در نظر گرفته شده بود را تشریح کرد و گفت: «تصمیم ما برای انتخاب اسم علی معلم بر این سالن دلایل متعددی داشت ولی اصلیترین دلیل، سرداریِ علی معلم در بخش خصوصی اقتصاد هنر بود. او از اولین آدمهایی بود که در حوزه خصوصی به معنای واقعی در حوزه اقتصاد هنر کار کرد و نماد خوبی برای این اتفاق بود. دلیل دیگر این بود که حواس علی به شهرستانها خیلی بود که این نکته در مصاحبههایش هم هست. او همیشه شاکی بود که تعدادی، ایران را در تهران میبینند و انگار که در هیچ جای دیگر گسترش فرهنگی اتفاق نیفتاده و زیرساختی وجود ندارد. او همیشه میگفت در حق شهرستانها کملطفی شده است».
وی در این مراسم خطاب به هنرمندان کرمان گفت: «به نمایندگی از تیم خانه هنر این پیشنهاد و این دست دوستی را به سمت تکتک هنرمندان شاخههای مختلف هنر دراز میکنم که در راستای تحقق اهداف موسسه کمک کنند. ما حاضر به همکاری با همهی قشرها و همهی افکار هستیم و در بحث فنی و هنری هیچ دخالتی و هیچ نوع محدودیتی به لحاظ محتوایی نداریم».
گفتنی است، خانه هنر در ابتدای فعالیتهای خود، کوشش در جهت گسترش آموزش هنر و فرهنگ و کمک به ارتقای سطح کیفی آموزش، تلاش در جهت توسعه اقتصادی هنر و فرهنگ و ایجاد چرخه اقتصادی مناسب در فعالیتهای هنری و فرهنگی، کوشش در جهت ارتقای کمی و کیفی و ایجاد جاذبه و خلق آثار هنری برتر در عرصههای مختلف هنر و فرهنگ و تلاش در جهت برپایی جشنها و جشنوارههای مختلف فرهنگی هنری و فراهم آوردن بستری مناسب در جهت پاسداشت هنر و فرهنگ را چهار هدف کلی خود عنوان کرده بود.
عکس: کانال تلگرامی خانه هنر
نظر خود را بنویسید