فردایکرمان – گروه جامعه: رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر کرمان در دیدار شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر کرمان با نمایندگان کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئله آب و فاضلاب در کرمان از موضوعات مطرح است، گفت: «متولی اجرای فاضلاب لولههای فرعی را اجرا نکرده و به نظر میرسد نیازش برای تامین آب کارخانه برطرف شده و اشتیاقی برای ادامۀ کار ندارد».
منصور ایرانمنش همچنین با اشاره به گستردهبودن بافت فرسوده و قدیمی شهر کرمان افزود: «یکی از مباحث اساسی کرمان، حادثهخیزبودن این شهر است و برای ساختمانهای پرشمار و فرسودۀ آن، هنوز هیچ امتیاز پیشبینیشدهای، تخصیص داده نشده است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از کرنا، وی در ادامه با اشاره به اقدامات خوب شهرداری درخصوص طرح جهاد آسفالت، اجرای موفق این طرح را دلیل رضایتمندی مردم مطرح کرد و یادآور شد: «با تغییر دولت انتظار داریم مدیران دلسوز وارد کار شوند تا بهدلیل عدم کارایی، تجمع و نارضایتی در کشور ایجاد نشود و این موضوع نیز به خوبی در شهر کرمان دیده شود».
رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر کرمان، بازگشت سود صنایع و معادن به شهر و استان کرمان را مطرح کرد و با اشاره به گفتمان جدید مجید دوستعلی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی مبنی بر اجرای تمامکمال وظایف نمایندگی، بیان کرد: «تاکید بر این اصل که هر نمایندهای در کنار وظایف نظارت بر دولت، پیگیری کار و موضوعات مردم را نیز مدنظر قرار دهد قابل تقدیر است که امیدواریم این شعار در این دوره تحقق یابد».
وی همچنین پیشنهاد داد نشستهای هماندیشی بین نمایندگان مجلس شورا و شورای اسلامی شهر کرمان ادامه یابد.
مشاغل مزاحم از شهر خارج شوند
رئیس شورای اسلامی شهر کرمان نیز در این نشست اعمال مدیریت یکپارچه شهری را یک ضرورت خواند و بر هماهنگی و همافزایی میان شوراها و دستگاههای دولتی، بهشکلی که شوراها، جایگاه بلند و منزلت واقعی خود را در قانون اساسی بازیابند، تاکید کرد.
علیرضا نادری اظهار کرد: «با توجه به اینکه صنایع آلاینده بسیار زیادی در شهر کرمان وجود دارد لازم است تدبیری اندیشیده شود که این صنایع به خارج از شهر منتقل شوند».
وی افزود: «اگر مشاغل مزاحم از شهر خارج شوند، فضای شهری مناسبتری برای شهروندان مهیا خواهد شد، از بار ترافیکی کاسته و از آلودگی هوا پیشگیری میشود».
هزینۀ خدماتشهری در کرمان از حد معمول گرانتر است
در ادامه، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر کرمان با بیان اینکه جمعیت شهر کرمان با وسعتش چندان تناسب ندارد، گفت: «این شرایط باعث شده که هزینۀ خدماتشهری در کرمان از حد معمول گرانتر شود و بههمین دلیل عدم تناسب نیازهای توسعهای با درآمدهای شهری، روند پیشرفت شهر را با کندی مواجه کرده و شهرداری نیازمند کمک است».
حسین چناریان مشکلات اساسی و زیرساختی شهر کرمان را دلیل دیگر عدم پیشرفت شهر دانست و ادامه داد: «سالها قبل، در یک دورهای از مدیریت شهری، برای اجرای هشت پروژۀ ترافیکی در شهر تصمیم گرفته شد که در دورۀ چهارم و پنجم تنها چهار یا پنج مورد آن اجرا شد و دو تقاطع غیرهمسطح «شهدای خلبان» و سهراه «شهید زنگیآبادی» در این دوره، باقی ماند».
وی نیازهای حملونقل عمومی را از مشکلات مشهود شهر کرمان اعلام کرد و یادآور شد: «با شهادت سردار بزرگ مقاومت عنوان جهانشهر مقاومت به کرمان داده شد، اما در کنار توقعات و چند برابر شدن سرعت رفع نیازهای شهر، تا این لحظه هنوز ردیفی از محل اعتبارات دولتی برای شهر کرمان و گلزار شهدای کرمان ایجاد نشده است».
چناریان خاطرنشان کرد: «ارتباطات درونشهری، روشنایی شهر و سهم شهر کرمان از پساب فاضلاب برای آبیاری فصای سبز، ازجمله موضوعات مهم و زیرساختی بوده که نیازمند پیگیری است».
سهم کرمان از مسئولیت اجتماعی معادن بسیار ناچیز است
رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر کرمان نیز گفت: «در ذیل تکلیف نمایندگان مجلس درخواست شده تا برای تامین زیرساختهای گلزار شهدای کرمان، بودجه لازم دیده شود چراکه این امکان برای استانهای مرزی که درگیر مراسم اربعین هستند درنظر گرفته شده که در صورت تحقق آن برای کرمان، اقدامی ماندگار خواهد بود».
محمد امینیزاده همچنین خاطرنشان کرد: «سهم شهر کرمان از مسئولیت اجتماعی معادن بسیار ناچیز و حتی در حد صفر است اما این مطالبه بسیار جدی است و این توقع وجود دارد تا مقداری از درآمد معادن به مدیریت شهری کرمان تعلق گیرد».
وی ورود اتوبوسهای خریداری شده به چرخۀ حملونقل عمومی و اختصاص بودجۀ لازم برای پایش تصویری در شهر کرمان را ازجمله موضوعات مهم و قابل پیگیری اعلام کرد.
ابهامات هتلبام شفافسازی شود
سیدمحمدصادق تقوی رئیس کمیسیون هوشمندسازی و شفافیت شورای اسلامی شهر کرمان نیز به ابهامات مربوط به موضوع سرمایهگذاری هتلبام کرمان اشاره کرد و گفت: «دربارۀ هتلبام کرمان باید ابعاد موضوع با در نظر گرفتن منافع شهر کرمان بررسی، شفافسازی و در مورد آن مطالبهگری شود».
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر کرمان نیز در ادامه، بیان کرد: «واگذاری مستقیم زمین به موسسه ملل از سوی دولت در حالی بوده که قرار بوده زمین به شهرداری واگذار و بهعنوان آورده از سوی شهرداری به سرمایهگذار واگذار شود و شهرداری در منافع پروژه سهیم شود که ظاهرا، شهرداری فقط در هزینههای جاده دسترسی به این پروژه شریک شده و در منافع آن، سهمی نخواهد داشت و در این صورت ضرر و زیان زیادی به منافع شهر و شهرداری وارد میشود و ما از مدعیالعموم میخواهیم که در این موضوع ورود کرده و از منافع شهر و شهرداری دفاع کند».
عشرت کردستانی این موضوع را مصداقی از زمینخواری و کوهخواری برشمرد و افزود: «با توجه به شرایط خاص این محدوده و وجود مرقد مطهر شهید سلیمانی باید با همافزایی و تعامل سازنده، اقدامی راهگشا در این محدوده انجام شود، زیرا این محدوده تنها نقطۀ کرمان است که میتواند به بزرگترین محور سیاحتی، زیارتی و اقامتی باشد».
شهر کرمان تشنۀ کارهای بزرگ است
شهردار کرمان نیز شهر کرمان را تشنۀ کارهای بزرگ دانست و با اشاره به اهمیت اعتبارات و بودجه در پیشبرد امور، بر همدلی متولیان شهری و دستگاههای خدمترسان تاکید کرد و گفت: «علاوه بر شهرداری، بعضی از دستگاههای دیگر نیز در قبال شهر وظیفه دارند که در صورت همکاری آنها با هم، کار بهخوبی پیش میرود».
محسن تویسرکانی، داشتن انگیزۀ کافی و اختیارات لازم را برای مدیران در پیشبرد اهداف مهم دانست و افزود: «امیدواریم با تعامل مستمر با نمایندگان مجلس، اتفاقات بزرگی برای مردم و شهر کرمان رقم بخورد». /پ
نظر خود را بنویسید