فردایکرمان – گروه جامعه: دبیر انجمن رادیوانکولوژی ایران با اشاره شایعترین سرطانهای کودکان در ایران گفت: «شایعترین سرطانهای کودکان در ایران لوکمی (سرطان خون) است و پس از آن به ترتیب لنفومها (۱۰.۳ درصد)، تومورهای کلیوی (۹.۳ درصد)، تومورهای بدخیم استخوانی (۴.۴ درصد) و تومورهای سیستم عصبی مرکزی (۴.۱ درصد) قرار دارند».
دکتر علی مطلق دربارۀ عوامل خطر بروز سرطانهای کودکان نیز توضیح داد: «هرچند مطالعات جامع در مورد عوامل خطر سرطانهای کودکان در دسترس نیست، اما همین مطالعات موجود نیز نشان میدهند که شیوع چاقی در میان نوجوانان ایران حدود ۹ درصد است. همچنین، آلودگی هوا در محیطهای داخلی و خارجی نیز ازجمله عوامل خطر رایج به شمار میرود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وی در ادامه بیان کرد: «میزان بروز سرطانهای کودکان در ایران حدود ۱۶.۸ در هر ۱۰۰هزار نفر تخمین زده میشود که در گروههای مختلف سنی و جمعیتی کمی متفاوت است. ۱۵.۹ در هر ۱۰۰هزار نفر برای گروه سنی صفر تا چهار سال، ۱۴.۸۲ در هر ۱۰۰ هزار نفر برای گروه سنی پنج تا ۹ سال و ۱۲.۸ در هر ۱۰۰هزار نفر برای گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ سال».
این متخصص رادیوانکولوژی دربارۀ دسترسی به درمان در کودکان مبتلا به سرطان نیز گفت: «برای کودکان مبتلا به سرطان در کشورهای در حال توسعه، درمان اغلب در دسترس یا مقرون بهصرفه نیست. تنها حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از این کودکان زنده میمانند، در حالی که این رقم در کشورهای با درآمد بالا بیش از ۸۰ درصد است که حاصل دستاورد بزرگی در علم، نوآوری و بهداشت عمومی بوده است. اما برای بسیاری از کودکان در کشورهای با درآمد کم یا متوسط، واقعیت، مرگ و فشار زیاد بر خانوادههاست. تأثیر این موضوع به معنای از دست رفتن پتانسیل، افزایش نابرابریها و مشکلات اقتصادی است. بیتردید این وضعیت میتواند و باید تغییر کند». /پ
نظر خود را بنویسید