فردایکرمان – گروه فرهنگوهنر: دومین جشنواره منطقهای موسیقی مقامی «آوای کویر» به مدت سه روز با مشارکت هنرمندان برجستۀ پنج استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، کرمان، سیستان و بلوچستان در بیرجند برگزار شد.
«امیرمهدی عیسیپور» نقارهزن کرمانی در بخش برگزیدگان بدون رتبۀ دوتار نوازی زیر ۱۸ سال این جشنواره شایستۀ تقدیر شناخته شد.
«رضا نارویی» نیز از برگزیدگان بدون رتبۀ بخش آواز بود. در بخش گروهی بدون رتبه نیز اسامی هنرمندان گروه «حقیقت» از حوزۀ موسیقی کرمان اعلام شد.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا بیرجند، در آیین اختتامیه این جشنواره که دوشنبه شب ۲۶ شهریورماه برگزار شد، بر اساس آرای هیات داوران جشنواره در بخش تجلیل از هنر پیشکسوتان، استادان «محمد سلمآبادی» و «علی جمعه نینواز» در حوزۀ دهلنوازی و «علی درافشان» در حوزۀ دوتار نوازی جنوب و شرق خراسان حائز رتبۀ برتر شدند.
برگزیدگان بدون رتبۀ دهلنوازی «امید نینواز» در حوزۀ دهل شرق خراسان، «محمدامین بهرامزهی» در حوزۀ دهل سیستان و بلوچستان و «مصطفی سلمآبادی» در حوزۀ دهل جنوب خراسان «بیرجند» هستند و «علی سلمآبادی» و «مهدی سلمآبادی» هنرمندان شایستۀ تقدیر این بخش شناخته شدند.
برگزیدگان بدون رتبۀ دوتار نوازی بالای ۱۸ سال در حوزۀ دوتار شمال خراسان «محمد رحمانی»، «صادق غلامرضازاده» و «محسن عباسیان» و دوتار جنوب و شرق خراسان «غلامرضا بخشنده»، «امین عابد» و «فاروق درافشان» هستند.
برگزیدگان بدون رتبۀ دوتار نوازی زیر ۱۸ سال در حوزۀ دوتار شمال خراسان «محمدامین حدادیان» و «مهدیار گلمحمدیاری» و در حوزۀ دوتار جنوب و شرق خراسان «محمد حسنزاده» و «حسام عطایی» معرفی و «راستین غفاری» نوازندۀ دوتار شمال خراسان و «امیرمهدی عیسیپور» نقارهزن کرمانی شایسته تقدیر این بخش شناخته شدند.
همچنین برگزیدگان بدون رتبۀ بخش آواز «رضا نارویی» در حوزۀ موسیقی کرمان، «امید رحمانی»، «طاهر مرادی» و «میرگل حسنزاده» در حوزۀ موسیقی جنوب و شرق خراسان، «طاهر مرادی» و «رسول دوستی» در حوزۀ موسیقی جنوب خراسان «بیرجند» هستند و «محمد ریگیپناه» در حوزۀ موسیقی سیستان و بلوچستان و «غلام فاروق فقیری» در حوزۀ موسیقی جنوب و شرق خراسان، شایستۀ تقدیر در این بخش شناخته شدند.
در بخش گروهی بدون رتبه، اسامی هنرمندان شامل گروههای «مستاک چهره» از حوزۀ موسیقی سیستان و بلوچستان، «حقیقت» از حوزۀ موسیقی کرمان، «نغمههای شاه جهان» و «دایان» از حوزه موسیقی شمال خراسان و «ژنده پیل» و «ندای جام» از حوزۀ موسیقی شرق خراسان اعلام شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در این آیین گفت: «ضلع اصلی و نقطۀ قوت دومین جشنواره منطقهای موسیقی مقامی، مشارکت چشمگیر هنرمندان برجسته پنج استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، کرمان، سیستان و بلوچستان بود».
علی فرخنده افزود: «نخستین دوره جشنواره ملی موسیقی مقامی سال ۱۳۹۶ با حضور ۸۰ هنرمند در قالب ۱۴ گروه هنری برگزار شد و در این دوره شاهد حضور ۳۲۸ هنرمند در قالب ۴۱ گروه بودیم که در نهایت ۲۰۰ نفر در مرحلۀ پایانی به رقابت پرداختند».
احمد صدری با بیان اینکه امیداریم در سایر استانها مانند خراسان جنوبی این انتقال نسل به نسل موسیقی، الگو شود ادامه داد: «موسیقی تنها یک آوا نیست و کمتر آیینی داریم که با موسیقی همراه نباشد چراکه موسیقی در کل زندگی جریان دارد».
وی با تاکید بر لزوم مطالعه و پژوهش دربارۀ موسیقی اضافه کرد: «برگزاری این جشنوارهها نیازمند تداوم بوده و باید در کنار موسیقی به کتابهای شعر پرداخته شود زیرا نظام معرفتی در اشعار سنتی نهفته است».
نماینده هیئت داوران و رئیس شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور با بیان اینکه تداوم برگزاری اینگونه جشنوارهها باعث رشد و تعالی فرهنگی میشود گفت: «جشنواره ملی آوای کویر نشاندهندۀ نگاه و توجه نوجوانان و جوانان به حوزۀ موسیقی سنتی است که با این حرکت، مرگ موسیقی را شاهد نخواهیم بود». /پ
نظر خود را بنویسید