فردایکرمان – گروه اقتصادی: معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان در جلسۀ مشترک مجمع نمایندگان و مدیران صنعتی استان کرمان که پس از بازدید از واحدهای مستقر در شهرک صنعتی شماره ۲ کرمان برگزار شد، با اشاره به افزایش ذخایر مس در استان با وجود اکتشافات جدید گفت: «این ذخیره باید به کاتد و دیگر محصولات تکمیلی تبدیل شود».
امیر حسنزاده با بیان اینکه مس کاتد در سرچشمه و خاتونآباد تولید میشود افزود: «پس از کاتد فقط صنعت حملونقل داریم و فقط ۵۰ هزار تن از ۳۰۰ هزار تن کاتد تولیدی در کشور صرف صنایع پاییندستی میشود لذا توسعه اتفاق نمیافتد».
وی خاطرنشان کرد: «اگر بخواهیم معدن جایگزین نفت شود بهترین حوزه، تمرکز بر تولید صنایع پاییندستی مس است و باید این حوزه را گسترش دهیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان تاکید کرد: «آرزو دارم که از کرمان تا سرچشمه کارخانه باشد و این موضوع باید مطالبۀ مردم و استان شود زیرا راهاندازی صنایع جنبی میتواند موجب گسترش واحدهای صنعتی و کارخانجات شود».
وی با بیان اینکه شرکت مس شهید باهنر میتواند ما را از برخی کالاهای وارداتی بینیاز کند و همچنین موجب صادرات شود اضافه کرد: «زون معدنی ارومیه از کرمان می گذرد و معادن بزرگ زیادی در استان داریم».
حسنزاده گفت: «سودآوری، افزایش تولید ناخالص و اشتغالزایی در صنایع پاییندستی مس از اهمیت بالایی برخوردار است».
وی خاطرنشان کرد: «۳۰۰ محصول پاییندست کاتد داریم که متاسفانه همۀ صنایع پاییندست مس در کشور ایجاد نشده است».
معاون استاندار کرمان افزود: «زمانی که صنایع جنبی راهاندازی شود، کارخانههای دیگر نیز در کنار آنها ایجاد میشود و باید صنایع از مرحلۀ تهیۀ مادۀ اولیه تا مرحلۀ تحویل کالای نهایی به مصرفکننده در استان ایجاد شود».
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تحریمهای ظالمانۀ اقتصادی علیه کشور گفت: «ما در جنگ اقتصادی هستیم و شهرکهای صنعتی سنگر این جنگ هستند، در این زمان تعداد شهرکهای صنعتی ما از ۴۳ مورد به ۵۰ مورد افزایش یافته که باز هم باید توسعه یابد، همچنین حدود ۴۰ هزار اشتغالزایی در این شهرکها ایجاد شده است».
حسنزاده با اشاره به اینکه دنیا به سمت تولید انرژی پاک و خورشیدی میرود یادآور شد: «کرمان با وجود بررسیها و مطالعات انجام شده، یکی از پنج نقطۀ مناسب در جهان برای استحصال انرژی خورشیدی است».
وی در ادامه با بیان اینکه ما ذخایر مس کافی تا ۲۰۰ سال آینده داریم اظهار کرد: «باید صنایع پاییندستی را تکمیل و از خامفروشی جلوگیری کنیم».
معاون اقتصادی استاندار کرمان تاکید کرد: «متاسفانه ایمیدرو تصمیمات اشتباهی گرفته و برای تولید یک میلیون تن کاتد برنامهریزی شده است اما برای صنایع پاییندستی که کاتد را فرآوری کند، برنامهریزی نداریم».
وی در پایان بر اهمیت جذب سرمایهگذاران قطری تاکید کرد و افزود: «نباید از بازارهای پاکستان و هند غافل شویم». /پ
نظر خود را بنویسید