فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی استان کرمان معتقد است، چون خودروسازان شناخت کافی از محصول پسته و خرما ندارند، بدترین و بیکیفیتترین پسته و خرما را صادر میکنند و این سبب میشود هم بازارهای جهانی را از دست بدهیم و هم برند پسته و خرمای ایران بدنام شود.
محمدعلی محمدمیرزائیان همچنین گفت که خودروسازان پسته و خرما را زیر قیمت در بازارهای جهانی عرضه میکنند و صادرکنندۀ واقعی فعلا نمیتواند کاری انجام دهد.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، وی اظهار کرد: «با توجه به اینکه خودروسازان به صادرات پسته، خرما، کشمش و انجیر و تقریبا به صادرات همۀ محصولات ورود پیدا کردهاند، وضعیت صادرات مطلوب نیست».
محمدمیرزائیان ادامه داد: «صادرکنندگان بزرگ فعلا کاری انجام نمیدهند و بیشتر خودروسازان به امر صادرات پسته پرداختهاند».
وی خاطرنشان کرد: «ارزش تعرفۀ گمرکی پسته و خرما را افزایش دادهاند تا بتوانند واردات انجام دهند، به طوری که یک دلار و ۴۰ سنت روی پسته و حدود ۷۰ سنت روی خرما تعرفه در گمرک اظهار میشود. دربارۀ تعرفۀ کشمش، انجیر و ... اطلاعات ندارم».
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان توضیح داد: «تعرفۀ گمرکی افزایش یافته و ما نمیدانیم چگونه این تعرفهها زیاد شده است. گمرک ایران باید استعلام نرخ واقعی پسته و خرما را از انجمنهای خرما و پسته که در اتاق بازرگانی هستند، بگیرد».
وی افزود: «متاسفانه خودروسازان پسته و خرما را زیر قیمت در بازارهای جهانی عرضه میکنند و صادرکنندۀ واقعی فعلا نمیتواند کاری انجام دهد و خودروسازان بازار را از دست صادرکنندگان گرفتهاند».
میرزائیان یادآور شد: «با توجه به اینکه امسال حدود ۲۰۰ هزار تن پسته و یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن خرما تولید و حدود ۵۰۰ تن خرما صادر میشود، دولت باید برای از دست ندادن بازارهای جهانی، فکری برای صادرات پسته و خرما بکند».
وی تاکید کرد: «چون خودروسازان شناخت کافی از محصول پسته و خرما ندارند، بدترین و بیکیفیتتربن پسته و خرما را صادر میکنند و بازارهای جهانی را از دست میدهیم و برند پسته و خرما ایران را بدنام میکنند و در آینده کسی پسته و خرما ایران را نخواهد خرید».
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان ادامه داد: «دولت اگر فکری برای کشاورزان و تولید نکند، ایران بازارهای جهانی را از دست خواهد داد».
وی همچنین بیان کرد: «اگر ارز تکنرخی شود، به صادرکنندگان کمک زیادی میشود و دولتمردان بایستی حتما فکری برای تولید و کشاورزان بکنند زیرا تولیدکنندگان و صادرکنندگان با این وضعیت نمیتوانند دوام بیاورند و با این شرایط به معنای واقعی نابود میشوند» /پ.
نظر خود را بنویسید