فردایکرمان ـ اسما پورزنگیآبادی: دهیاری و اعضای شورای روستای کنارصندل با ارسال نامهای به دادستان جیرفت، سعیدی نماینده مجلس و فرماندار شهرستان با انتقاد از عملکرد میراثفرهنگی استان، خواستار تعیین عرصه و حریم تپههای باستانی کنارصندل و گرهگشایی از فعالیتهای عمرانی در این روستا شدند.
سال گذشته و در جریان سفر وزیر سابق میراثفرهنگی به جیرفت نیز دهیار روستا این مطالبه را با ضرغامی مطرح کرد. جوشنی گفت که بهدلیل اینکه حریم و عرصۀ تپۀ باستانی کنارصندل در این روستا بهطور دقیق مشخص نشده و ضوابطی برای آن تعریف نکردهاند، کار روستا قفل شده است.
در نامهای که بهتازگی با امضای دهیار و اعضای شورای روستا نوشته شده و یک نسخۀ آن در اختیار پایگاه خبری کنارصندل و فردایکرمان قرار گرفته نیز این موضوع یادآوری و بیان شده است: اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمان با وجود دستور موکد وزیر (سابق) میراثفرهنگی آقای دکتر ضرغامی و همچنین مصاحبۀ (رسانهای) مشارالیه مبنی بر تعیینتکلیف حریم قانونی تپههای باستانی روستای کنارصندل بدون فوت وقت، تاکنون و با وجود گذشت زمانی طولانی، هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده است.
در این نامه آمده است: وضعیت فعلی، اهالی روستا را از فعالیتهای عمرانی و توسعه و زیر ساختها باز داشته است چرا که مانع هرگونه فعالیت عمرانی در روستا میشوند.
اعضای شورا و دهیار کنارصندل با بیان اینکه روستا در حال متروکه شدن است، در بخش دیگری از این نامه یادآور شدهاند: همه ساله اعتبارات قابلتوجهی از سوی کمیته برنامهریزی استان و شهرستان از محل اعتبارات استانی و ملی به روستای کنارصندل به قدمت بالای هفت هزار سال و غنای فرهنگی بالا تخصیص داده میشود اما بهدلیل ناهماهنگی اداره کل میراثفرهنگی استان کرمان بعضاً و گاهاً این اعتبارات بهدلیل عدم جذب با موضوع مخالفت اداره کل مزبور، برگشت داده میشود.
در ادامه آمده است: تمام (عملیات مربوط به) زیرساختهای عمرانی روستا، خدمات زیربنایی و روبنایی (طرح هادی) از قبیل لولهگذاری گاز، تعریض جاده و آسفالت، احداث خطوط برق و آب و ساختوساز منازل مسکونی و ... نیز راکد مانده است.
نویسندگان این نامه هشدار دادهاند: چنانچه این روند ادامه داشته باشد تنها راه اهالی این روستا برای نجات خود مهاجرت است که در صورت وقوع آن، روستا خالی از سکنه خواهد شد.
همچنین در این نامه ذکر شده است: اگر به آمارهای سنوات گذشته دقت شود قطعا به این مهم پی خواهید برد که روز به روز از جعمیت روستا کاسته و به جعمیت شهری اضافه میشود.
در پایان این نامه آمده است: اینجانبان اعضای شورای اسلامی روستای کنارصندل به نمایندگی از اهالی روستا اعلام میکنیم که از عملکرد اداره کل میراثفرهنگی استان ناراضی و گلایهمند هستیم و از حضور شما استدعا داریم برای رفع مشکل اهالی به این موضوع رسیدگی شود.
به گزارش فردایکرمان، آنطور که بهادر جوشنی دهیار روستای کنارصندل میگوید وسعت این روستا بالغ بر 1200 هکتار است که حدود 70 هکتار آن طرح هادی مصوب دارد و بقیۀ اراضی، کشاورزی و زیر کشت نخل و گندم و صیفیجات است.
او با بیان اینکه ما طبق قانون باید طرح هادی روستا را اجرا کنیم، اظهار میکند: اما برای هر اقدامی باید از میراثفرهنگی استعلام بگیریم. میراث هم اجازه نمیدهد.
او میافزاید: خواستۀ ما این است که حریم و عرصۀ تپههای باستانی کنارصندل مشخص و ضوابطی تعریف شود تا مردم روستا و دهیاری براساس آن ضوابط بتوانند کار خود را پیش ببرند. الان اما میراثفرهنگی حتی به مردم روستا اجازۀ ساختوساز در املاک خودشان که سند مالکیت دارند را هم نمیدهد و هرجا که دست میگذاریم میگویند ممنوع است.
جوشنی با اشاره به اینکه در گذشته موضوع جابهجایی روستا نیز مطرح بود، ادامه میدهد: این روستا بالغ بر 500 خانوار جمعیت دارد. مسئولان در دولتهای متعدد گفتهاند که امکان جابهجایی روستا وجود ندارد.
او تاکید میکند که با تعیین حریم و عرصۀ قانونی و ضوابط میراثی، بخشی از مشکلات روستای کنارصندل رفع خواهد شد.
جوشنی همچنین نامهای خطاب به بخشدار بخش اسماعیلی شهرستان جیرفت نوشته است. در این نامه او یادآور شده است: طرح هادی روستای کنارصندل در سال ۱۳۹۹ از طریق مراجع ذیصلاح اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان برای روستای فوق و با کاربریهایی از قبیل فضای آموزشی، بهداشتی، ورزشی، پارک، فضای سبز، مسکونی، تجاری و کشاورزی با رعایت سایر جوانب مصوب شده است.
او با اشاره به اینکه طرح هادی روستا برای اجرا به دهیاری ارسال شده است، توضیح داده است: دهیار مکلف است مطابق قوانین و مقررات و وظایف محوله، با همکاری سایر مراجع از هرگونه تجاوز و تعدی به اراضی ملی و دولتی توسط افراد سودجو و فرصتطلب جلوگیری کند اما متاسفانه اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بدون ملاحظۀ سوابق و مستندات، از طرح اجرای پروژۀ سالن چندمنظوره (ورزشی) در طرح هادی و از ایفای تعهدات دهیاری جلوگیری و ممانعت میکند.
او افزوده است: اینجانب بهعنوان دهیار تابع سیاستهای اجرایی دولت هستم و از آن مقام محترم تقاضا دارم دستور فرمایید مسئولین ذیربط مراتب را از نزدیک بررسی و مشکل را رفع کنید. / الف
نظر خود را بنویسید