گروه اقتصاد ـ نماینده مردم شهرستانهای بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس گفت: «باید صنابع جنبی خرما را در بحث بستهبندی و فرآوری راهاندازی کرده و فقط متکی به فروش محصول نباشیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از فارس بم، حبیبالله نیکزادیپناه نماینده مردم شهرستانهای بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در جریان کلنگزنی مجتمع خدماتی رفاهی تهرود اظهار کرد: «منطقهی تهرود از لحاظ آب، خاک و گردشگری ظرفیتهای خوبی دارد و در بالادست این منطقه آبهای فراوانی وجود دارد و مطالعات سد زیر زمینی تهرود انجام شده و امیدواریم اعتبارات لازم برای احداث آن تامین شود».
وی ادامه داد: «لولهگذاری مسیرهای آب کشاورزی، احداث کانال آب کشاورزی و لایهروبی و مرمت قنوات در راستای تامین آب مورد نیاز منطقه برای گسترش کشاورزی باید در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گیرد».
نماینده مردم شهرستانهای بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس افزود: «ما در بحث واگذاری اراضی به کشاورزان مشکلی نداریم بلکه باید آب مورد نیاز را تامین کنیم تا کشاورزی و اشتغال جوانان صورت گیرد. این منطقه برای کشت گلخانهای بسیار مناسب است و ما برای واگذاری تسهیلات آمادگی داریم و میطلبد فرماندار شهرستان موضوع را در کارگروه کشاورزی مطرح کند تا کار با سرعت انجام شود».
وی بیان کرد: «قلعهی زیبای تهرود منبعی برای درآمدزایی است که باید جادهی دسترسی احداث و چندین خانه بومگردی در کنار آن ایجاد شود».
نیکزادیپناه افزود: «دولت علیرغم کمبودها اعتبارات خوبی در اختیار ما گذاشته و تا پایان سال روستایی که بدون لولهکشی آب باشد، نخواهیم داشت».
هادی شهسوارپور فرماندار بم نیز گفت: «با راهاندازی کارخانه تولید شمش روی در منطقه تهرود اشتغالزایی خوبی خواهیم داشت و انتظار میرود از سایر نقاط شهرستان در آن مشغول کار شوند».
وی از ایجاد ۳۰ واحد بومگردی در بخش مرکزی در آیندهای نزدیک خبر داد.
در ادامه، کلنگ احداث کارخانه چیپس میوه در زمینی به مساحت دو هزار مترمربع با 30 نفر اشتغال و اعتباری بالغ بر 35 میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در روستای دهنه مرغک به زمین زده شد.
نیکزادیپناه نماینده مردم شهرستانهای بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس گفت: «در زمینهی صنایع جانبی محصولات کشاورزی باید تلاش کرد و امروزه ضایعات محصولات کشاورزی چه در زمان برداشت یا نگهداری و فروش درصد قابل توجهی از محصولاتمان از بین میرود و در واقع دسترنج تولید کنندگان نابود میشود».
وی افزود: «در تلاشیم صنابع جانبی خرما را در بحث بستهبندی و فرآوری راهاندازی کرده و فقط متکی به فروش محصول نباشیم زیرا تا زمانی که دستخوش بازارهای داخلی و خارجی قرار میگیریم متضرر نشویم».
نیکزادیپناه گفت: «قرار است ۳۰ هزار بوته گل محمدی در اختیار جهاد کشاورزی شهرستان قرار گیرد که باید در مناطق سردسیری توزیع و کشت شوند».
وی همچنین با اشاره به ساماندهی رودخانه دهبکری یادآور شد: «انتقال آب از رودخانهی دهبکری به دارزین برای توسعهی کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد زیرا دارزین از لحاظ کشاورزی بسیار مستعد است».
وی از ارتقاء دهبکری به بخش در آینده نزدیک خبر داد و گفت: خوشحالم از اینکه جوانان ما در امر سرمایهگذاری تلاش دارند.
در ادامه نیکزادیپناه و هیات همراه از روند احداث بازارچه گوشت و مجتمع گردشگری دهبکری بازدید کردند.
در حاشیهی بازدید از بازارچه گوشت، مسعود اسدیپور رئیس شبکه دامپزشکی بم ضمن تشکر از دهیاری و شورای دهبکری و بخشدار مرکزی به منظور راهاندازی این بازارچه گفت: «کشتار دام در دهبکری نامناسب است و با احداث این بازارچه به صورت موقت کار ساماندهی خواهد شد». وی بیان کرد: «در حال حاضر ۲۷ واحد قصابی در دهبکری فعال هستند و در ایام تعطیل بیشترین کشتار را دارند و مردم از نقاط مختلف شهرستان برای تهیه گوشت به دهبکری مراجعه میکنند».
در بخش دیگری از این سفر دو سد سنگی بتنی از طرحهای آبخیزداری منابع طبیعی با یکهزار و۱۳۰ مترمکعب حجم و سه میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی افتتاح شدند.
نظر خود را بنویسید