فردایکرمان - پروین میرزاحسینی: هفدهمین دورۀ جایزه علمی افضلیپور، هفتمین دورۀ جایزه صبا و هفتمین دورۀ جایزه کارآفرینی صبح امروز ۶ آذرماه با حضور نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه کرمان، جمعی از اساتید و دانشجویان در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
در این مراسم، دکتر اصغر خالدان و دکتر منصور صاحبالزمانی دو استاد پژوهشگر تربیتبدنی و علومورزشی بهعنوان دو برگزیدۀ ملی و استانی جایزه افضلیپور تجلیل شدند.
عباس اخوین استاد هنر خوشنویسی ایران و سیدعلی میرافضلی شاعر و پژوهشگر کرمانی برگزیدگان هفتمین دورۀ جایزه هنری و ادبی صبا برگزیدگان در بخش ملی و استانی بودند.
روانشاد مهدی آگاه کارآفرین نمونۀ استان نیز در هفتمین دورۀ جایزه کارآفرینی تجلیل شد که یکی از بستگان وی این جایزه را به نیابت از او دریافت کرد.
در بخش دانشجویی نیز چهار دانشجوی دورۀ دکتری، علی کشاورزی رشته علوم اقتصادی، حدیثه میرحسینی رشته نانو شیمی، احد ایزدی رشته مهندسی شیمی و نجمه رسولی رشته مدیریت منابع خاک در این مراسم معرفی و تجلیل شدند.
همچنین سارا قربانی دانشجوی رشته آمار و نگین غلامی دانشجوی شیمی بهعنوان برگزیدگان یازدهمین دورۀ جایزۀ دکتر علی افضلیپور (کارشناسی ورودی 99) معرفی شدند.
سجاد سعیدانژاد دانشجوی رشته اقتصاد، سجاد هاشمیان میمندی از علوم کامپیوتر و امیرحسین طاهرنژاد از دامپزشکی سه برگزیدۀ پنجمین دورۀ دانشجویان برتر علمی (کارشناسی ورودی 98) برای دریافت جایزه دکتر علی افضلیپور بودند.
در این مراسم، همچنین از حسین مولایی کارمند نمونه دانشگاه شهید باهنر به عنوان منتخب پنجمین دورۀ کارمند نمونه، تجلیل به عمل آمد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان در مراسم هفدهمین دوره جایزه علمی افضلیپور گفت: «تقدیر از بزرگان عرصههای علم و هنر در جهان سابقۀ طولانی دارد و مردمان خردمند با پایهریزی اهدای جوایز، فرهنگ غنی و پرباری را در جهان ایجاد کردند تا به روند رشد علمی و توسعۀ زیرساختهای فردی و اجتماعی خود شتاب دهند».
حسین اکبریفرد با بیان اینکه امروزه بیش از ۳۹۰ جایزۀ معتبر علمی در سراسر جهان وجود دارد، افزود: «با این جوایز از مردان و زنان بزرگی که با تلاشهای خلاقانه و فعالیتهای نوآورانۀ خود، دانش و کیفیت زندگی بشر را ارتقا میدهند، تجلیل میشود».
وی یادآور شد: «جوایز علمی گرچه در آغاز تنها به رشتههای خاص داده میشد اما بهتدریج بر دایرل شمول این جوایز افزوده شد و امروزه کمتر رشتۀ علمی دانشگاهی یا هنری و ادبی را میتوان تصور کرد که موضوع مهم جوایز ملی یا جهانی نباشد».
اکبریفرد ادامه داد: «جوایزی مانند نوبل یا جایزه فیلدز که هر چهار سال یک بار به چهار ریاضیدان جوان در رشتۀ ریاضیات اهدا میشود و افتخار کشور ایران مریم میرزاخانی است که نخستین زن دانشمند جوانیست که موفق به دریافت این جایزه شد و یا جایزه جهانی مصطفی که هر دو سال یکبار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اهدا میشود».
وی با اشاره به جایگاه جایزه افضلیپور، گفت: «این جایزه که با معیارهای بسیار دقیق و سختگیرانۀ علمی در دانشگاه شهید باهنر کرمان اهدا میشود، یکی از جوایز بسیار معتبر علمی و از پرسابقهترین جوایز است».
اکبریفرد توضیح داد: «این جایزه توسط زندهیاد دکتر میرزایی اولین رئیس دانشگاه و دکتر مصطفوی از سال ۱۳۸۰ بنیان نهاده شد و هدف اصلی جایزه افضلیپور، تقدیر از مقام والای علم و هنر و ترویج و تشویق هرچه بیشتر علمآموزی، پژوهش و رشد تعالی علمی در دانشگاههای کشور بهخصوص در دانشگاه شهید باهنر کرمان است».
وی در پایان با اشاره به بانیان و همکاران جایزه افضلیپور و خیرین دانشگاه که طی یک سال گذشته چشم از جهان فرو بستند، محمدعلی میرزایی نخستین رئیس دانشگاه و بانی اصلی جایزه افضلیپور، دکتر ماهبانو تاتا مادر علم آمار ایران و خیّر دانشگاه شهید باهنر، مینو رجبینیا همسر مهندس محسن میرحیدر بنیانگذار جایزۀ معماری، پروفسور کاظم سعیدی استاد بازنشسته بخش شیمی و از خیّرین آموزش عالی، دکتر محمود مدبری شاهنامهپژوه و عضو هیئت علمی رشته ادبیات و دکتر هوشیار نوشین پدر علم سازههای فضاکار، خواهرزاده و مشاور زندهیاد افضلیپور یاد کرد.
گفتنی است، در ابتدای این مراسم پیام صوتی ژینا افضلیپور دختر دکتر علی افضلیپور و برادرزادۀ مهندس افضلیپور به مناسبت درگذشت دکتر هوشیار نوشین – خواهرزاده و مشاور مهندس افضلیپور در راهاندازی دانشگاه کرمان پخش شد.
او در این پیام با اشاره به شخصیت پروفسور نوشین، از اساتید و دانشجویان دانشگاه باهنر کرمان خواست تا برای پیشرفت دانشگاه که خانۀ آنهاست تلاش کنند و آرزو کرد روزی دانشگاه باهنر کرمان در ردۀ نخست دانشگاههای ایران قرار بگیرد.
بر اساس این گزارش، کوروش قهرمانتبریزی رئیس دانشکده تربیتبدنی و علومورزشی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر اصغر خالدان، دکتر صاحبالزمانی، مهدی ایرانیکرمانی، علیرضا هاشمینژاد، سیدعلی میرافضلی و ... از دیگر سخنرانان این مراسم بودند. /پ
نظر خود را بنویسید