فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: علیرضا شکیبایی ـ کارشناس و مسئول دفتر مدیرعامل آب منطقهای استان کرمان با اشاره به چالش کمآبی در استان گفت: «میانگین بارندگی 150 میلیمتر و 110 میلیمتر سالانه در استان مربوط به اقلیم قبلی بود، در چند سال اخیر در شمال استان میانگین بارش به 50 ،60 میلیمتر رسیده است».
وی با بیان اینکه بیش از 94 درصد مصرف آب استان در بخش کشاورزی است، افزود: «بیشترین میزان مصرف آب در کشاورزی است که هیچگونه صرفهجویی ندارد و کشاورز آب مجانی از زمین برمیدارد».
وی ادامه داد: «کشورهایی که بارش بیش از 1000 میلیمتر دارند الگوی مصرف بهینه و سیستم آبیاری نوین دارند ولی کرمان با این وضعیت بارش از روشهای سنتی استفاده میکند».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، شکیبایی 19 آذرماه در نشست «بحران آب، بحران هزارۀ سوم» که همزمان با معرفی کتاب «تاریخ آب و آبیاری استان کرمان» نوشتۀ محمد برشان در دانشگاه باهنر برگزار شد، در ادامۀ اظهاراتش بیان کرد: «در جنوب استان آب را به شکل دیگری داریم هدر میدهیم و هندوانه و سیبزمینی میکاریم».
وی با بیان اینکه ارزش اقتصادی آب باید در استان قیمتگذاری شود و کشاورز براساس این قیمت، آب مصرف کند، گفت: «قانون توزیع عادلانه آب مربوط به دهۀ 60 خورشیدی است. این قانون با وضعیت جدید بارش استان باید تغییر کند. ضمن اینکه در این قانون کل کشور و مناطق غربی و شمالی با کرمان و یزد و خراسان مقایسه شده است».
وی با تاکید بر اینکه این قانون باید بهروز و براساس پتانسیل آب امروز دوباره نوشته شود، ادامه داد: «جهاد کشاورزی در حوزۀ مصرف آب به یاری ما بیاید. وقتی آب شرب نداریم مایۀ افتخار نیست که از لحاظ باغات رتبۀ دوم یا سوم کشور را داشته باشیم».
شکیبایی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: «برای تامین آب شرب از خلیجفارس و از دریا آب میآوریم. آب شربی که برخی از شهروندان با آن حیاط خانهها را میشویند هر مترمکعب سه یورو هزینه دارد. اگر بخواهیم این قیمت آب را از مشترکان بگیریم ببینید چه هزینهای برای هر خانواده میشود». وی تصریح کرد: «مشکل اصلی ما این است که قیمت واقعی آب نیست».
وی افزود: «متاسفانه آب منطقهای تنهاست. از استادان دانشگاه یاری میخواهیم. ما بهتنهایی نمیتوانیم مشکلات آبی را برطرف کنیم».
وی همچنین بر صرفهجویی در مصرف آب تاکید کرد. / الف
نظر خود را بنویسید