فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی استان کرمان انتقال بدون مجوز نهال از سایر مناطق را جنبهای از بیوتروریسم کشاورزی دانست و بیان کرد: «انتقال اجزای درختان آلوده نیز میتواند به انتشار آفات کمک کند».
هادی زهدی با اشاره به اقدام غیراصولی برخی کشاورزان در راستای انتقال نهال بهصورت غیرمجاز گفت: «این اقدام امکان انتقال آفات و بیماریها را بهصورت ناخواسته به استان فراهم میکند».
وی موقعیت استان کرمان را در بخش گیاهپزشکی استراتژیک خواند و اضافه کرد: «کرمان استانی چهارفصل است و میتوان گفت در تمامی فصول سال احتمال ورود آفات به بخش کشاورزی وجود دارد».
زهدی همچنین بر قرنطینه نهالهای وارد شده به استان به منظور پیشگیری از انتشار آفت در منطقه تاکید کرد و گفت: «به این منظور باید مبادی ورودی کشور مورد ارزیابی و نظارت قرار گیرد».
وی یادآور شد: «فائو سه سال قبل احتمال ورود آفات کشاورزی را از کشورهای همسایه به کشور هشدار داده بود لذا در زمینۀ حملۀ بیوتروریسم نمیتوان بهطور قطع اظهار نظر کرد».
زهدی با اشاره به اینکه با رعایت مطلق موارد قرنطینهای نیز نمیتوان از وارد نشدن آفات به استان اطمینان حاصل کرد افزود: «به طور حتم نمیتوان حملۀ بیوتروریستی در بخش کشاورزی استان کرمان از طریق نهالهای آلوده و انتشار آفات تایید یا رد کرد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی در ادامه با بیان اینکه افزایش آفت مگس مدیترانهای یکی از چالشهای مهمی است که طی سالهای گذشته بخش کشاوری و باغبانی و مرکز تحقیقات کرمان با آن مواجه بوده است، گفت: «مگس میوه مدیترانهای یکی از آفات مخربی است که به دلیل مقاومت بالایی که در مقابل شرایط آب و هوایی دارد گسترش پیدا کرده و نسبت به سایر مگسهای میوه، بالاترین خسارت اقتصادی را به کشاورزی و تولید میوه وارد میکند».
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان توضیح داد: «این آفت قادر است به بیش از ۳۰۰ گونه از گیاهان حمله کند و باعث لهیدگی، پوسیدگی و ریزش شدید میوه شود و میتواند تا ۱۰۰ درصد محصول را از بین ببرد».
وی با تاکید بر اینکه انتقال آفت از طریق میوه، خاک و جابهجایی حشرۀ کامل امکانپذیر است ادامه داد: «آزمایشهای انجام شده در مرکز تحقیقات کشاورزی نشان داده برخی تلهها و جلبکنندههای خاص، اثربخشی بیشتری در کاهش جمعیت این آفت دارند». /پ
نظر خود را بنویسید