فردایکرمان – گروه فرهنگوهنر: بیستوسومین دورۀ جایزه کتاب سال کرمان شامگاه چهارشنبه ۱۷ بهمنماه با عنوان «کرمان، کتابها و آدمها» با استقبال شگفتانگیز کرمانیها در تالار فرهنگوهنر کرمان برگزار شد.
دبیر علمی بیستوسومین دورۀ کتاب سال استان کرمان پیش از اعلام اسامی کتابهای برگزیده و قابل تقدیر توضیح داد: «امسال برای اولین بار توانستیم به همت دوستان ادارهکل ارشاد، بهروز بشویم و فقط نویسندگان کتابهای سال ۱۴۰۲ تجلیل میشوند».
احمد یوسفزاده افزود: «حدود ۴۲۰ عنوان کتاب در ۱۹ موضوع به دبیرخانه آمد که در این مراسم ۹ کتاب بهعنوان کتابهای برگزیده و ۱۹کتاب به عنوان آثار قابل تقدیر معرفی خواهند شد».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، مدیرکل ارشاد استان کرمان نیز در این مراسم طی سخنانی کوتاه بیان کرد: «من مدعی بودم که مردم کرمان، مردمی کتابخوان و کتابدوست هستند که امشب شما این را ثابت کردید».
محسن روحی ادامه داد: «دوست داشتیم یک برنامه و کار خوب و خلاقانه برگزار کنیم که خدا را شاکرم توانستیم این کار را انجام دهیم».
وی خاطرنشان کرد: «عدهای برای اجرای این برنامه کمک فکری دادند و عدهای نیز کمک مالی داشتند که از همۀ این دوستان بهویژه مجتمع مس سرچشمه و شهرداری کرمان که ما را در برگزاری این رویداد کمک کردند، سپاسگزارم».
روحی همچنین گفت: «ما هیچکدام از روایتهایی که در این برنامه مطرح شد را ندیدیم و نشنیدیم و ممیزی نکردیم، برخی از روایات طنز ناراحت شدند و به من هم پیام دادند؛ ما این روزها به ناراحتی نیاز نداریم بلکه به شدت به تشویق و کمک یکدیگر نیاز داریم اما اگر کسی ناراحت شده من پوزش میخواهم».
گفتنی است در این مراسم گفتگوها و روایتها در قالب رادیو کتاب اجرا شد و نوازندگانی با کمانچه و سازهای کوبهای در طول برنامه قطعاتی را اجرا کردند.
معرفی کتابهای برگزیده
در پایان مراسم بیستوسومین دورۀ جایزه کتاب سال کرمان، در بخش کتابهای برگزیده از پنج اثر به شرح زیر تجلیل شد:
*در بخش مذهبی، کتاب «نوش بندگی» اثر احمد سعادتفر
*در بخش دفاعمقدی، کتاب «خانۀ عمه» (روایت زندگی تعدادی از همسران رزمندگان لشکر 41 ثارالله در شهر اهواز) اثر صدیقه انجمشعاع
*در بخش ادبیات محض، کتاب «رواق زبرجد» جلد سوم (جویندگان علم – مبشران امیدکرمان 1300-1400) به کوشش محسن جلالپور و محمدمهدی ملکقاسمی
*در بخش شعر، کتاب «خندۀ ناتمام» اثر مسعود سلاجقه
*در بخش ناداستان، کتاب «خیابان گاندی ساعت پنج عصر» نوشتۀ مهراوه فردوسی.
معرفی کتابهای قابلتقدیر
همچنین در بخش آثار قابلتقدیر ۱۹ اثر به شرح زیر معرفی شدند:
*در حوزۀ علوماجتماعی، کتاب «زبان، رسانه و فرهنگ، مفاهیم کلیدی» ترجمۀ حسین بازوبندی و لیلا بجوانی
*در حوزۀ تاریخ، کتاب «هزار سال با مسجد ملک کرمان» اثر سیدمحدعلی گلابزاده و کتاب «کرمان در نگارخانۀ تاریخ» (نظری به عکسهای تاریخی کرمان در دورۀ قاجاریه و پهلوی) گردآوری و پژوهش محسن جلالپور و مجید نیکپور
در حوزۀ جغرافی، کتاب «شهر شاد» ترجمۀ محمود وزیرینسب، هدی وزیرینسب و امینرضا وزیرینسب
*در بخش هنر، کتاب «این سفره سیال است، مثل دریا» اثر یاسمن احسانی و کتاب «تاریخِ سازها» ترجمۀ شهاب جعفری
*در بخش کودک و نوجوان، «کتاب قصههای امیرعلی و باباش جلد سوم» اثر ابوذر پورمحمدی با تصویرگری ثریا علیجانزاده
*در بخش زبان کتاب «Translation of scientific and technical texts» ترجمۀ مسعود شریفیفر، موحدهالسادات موسوی و محمد عباسنژاد
*در بخش دفاع مقدس، کتاب «از سرگذشت» (روایت زهره پورحبیبی همسر سردار شهید مهدی تهامی) اثر سیدهزهره علمدار
*در بخش ادبیات محض، کتاب «سیر مثنویسرایی در ادب فارسی تا قرن هشتم» اثر مهدی دهرامی
*در بخش شعر، کتاب «کاغذ را به سپیدار برمیگردانم» اثر حسین سبزهصادقی، کتاب «فکرهایی که بند نمیآیند» اثر شهرام پارسامطلق
*در بخش داستان کوتاه کتاب «سال هفتم» اثر الهه طاهریان، کتاب «نارستگارها» اثر ساسان شیبانینژاد
*در بخش رمان، کتاب «خدا فرید» اثر فرشته سالارکریمی
*در بخش علومورزشی، کتاب «راهنمای nsca برای تمرینات ورزشی در گروه های خاص (جلد دوم)» ترجمۀ منصور صاحبالزمانی، امیرحسین براتی، سعید بحیرایی، مهبانو قادری، رضا قهرمانی و پروین خدادادی، کتاب «اساس الکترومیوگرافی» تالیف و ترجمه محمدتقی امیریخراسانی و فریبرز محمدیپور
*در بخش علوم مذهبی، کتاب «استعاذه و پناهخواهی در قرآن» تالیف محمدحسین خواجه بمی
*در بخش علومتربیتی کتاب «کاربست لذات» ترجمۀ سمیه طباطبایی و حسنیه طباطبایی.
نظر خود را بنویسید