گروه جامعه - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان آخرین وضعیت ساختوسازها در مناطق هجدک و کوهبنان را که سال گذشته بخشهایی از آن در اثر وقوع زلزله دچار تخریب شدند را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، سیدمصطفی آیتاللهیموسوی در نشست خبری به مناسبت سالگرد زمینلرزههای سال گذشته در هجدک و کوهبنان، با بیان اینکه استان کرمان به واسطهی پهناوری و تنوع آب و هوایی همه ساله درگیر حوادث متعدد طبیعی مانند زلزله، سیل، آتشسوزی و ریزگرد است، اظهارکرد: «48 حادثهی طبیعی در دنیا شناخته شده که در استان کرمان 30 حادثه به طور معمول رخ میدهد اما آنچه بیشتر با آن درگیر هستیم، زلزله است که متاسفانه عملکرد خود ما باعث میشود برای ما خطرناک باشد».
وی یادآور شد: «تجربهی سه زلزلهی بالای 6 ریشتر هجدک و کوهبنان نشان داد ساخت و سازهای مقاوم میتواند از تلفات و تخریب زیاد جلوگیری کند».
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان با اشاره به شدت زلزلهی هجدک خاطرنشان کرد: «براساس نظر مجامع علمی، انرژی آزاد شده از گسل راور در زلزلهی سال گذشته هجدک، دو برابر زلزلهی کرمانشاه بوده اما ساختوسازهای مقاومی که بعد از زلزلهی سال 83 زرند انجام شد به ما کمک کرد خسارت زیادی نداشته باشیم».
وی با اشاره به تشکیل شورای مدیریت بحران استان بعد از چهار زلزلهی شدید سال گذشته در استان کرمان، گفت: «بعد از وقوع این زمینلرزهها توانستیم مصوبات خوبی را برای این دو منطقه بگیریم و با همکاری بنیاد مسکن توانستیم واحدهای فاز یک را به اتمام برسانیم».
وی با اشاره به وجود 18 سامانهی گسلی فعال در استان کرمان، اظهار کرد: «طی 40 سال گذشته زلزلههای زیادی ثبت شده که ازجملهی آنها میتوان به زلزلهی سال 60 در گلباف، زلزلهی 1/7 ریشتری سیرچ در سال 60، زلزلهی 7/5 ریشتری گلباف در سال 68، زلزلهی 6/5 ریشتری شهداد در سال 77، زلزلهی 6/6 ریشتری بم در سال 82، زلزلهی 4/6 ریشتری زرند در سال 83 زرند، سه زلزلهی بالای 6 ریشتر سال گذشته در هجدک و زلزلهی 2/5 ریشتری کوهبنان اشاره کرد».
در ادامه، جانشین ستاد مدیریت بحران استان کرمان با اشاره به اقدامات صورت گرفته پس از زمینلرزهی هجدک افزود: «پس از رصد منطقه توسط 10 تیم ارزیاب هلال احمر؛ 447 تخته چادر، دو هزار و 676 قوطی کنسرو، 541 تخته موکت، 233 شعله والر، 600 کیلوگرم نایلون و یک هزار و 341 تخته پتو بین دو هزار و 200 نفر توزیع شد».
وی اذعان کرد: «در زلزلهی هجدک، 525 روز ـ نیرو در قالب 105 تیم امدادی و 105 خودرو ـ روز کار انجام شد».
آیتاللهیموسوی خاطرنشان کرد: «پس از وقوع زمینلرزه کنترل منطقه از نظر امنیتی انجام شد، مشکل قطع برق منطقه در کمتر از یک ساعت برطرف شد و موفق شدیم برای اولین بار چهار روز بعد از زلزله، مصوبات را از دولت بگیریم که یک هفته بعد در اختیار قرار گرفت».
وی با اشاره به بازدیدهای مختلف مسئولین کشوری و استانی از مناطق زلزلهزده، گفت: «رئیسجمهوری در سفر به هجدک قول دادند کلیهی واحدهای تیپ یک تا تیر ماه تحویل شود که با پیگیریهای انجام شده در راور و کوهبنان این وعده عملی شد».
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان با بیان اینکه بخشهایی از شهرستان کرمان نیز در اثر زلزلهی هجدک دچار خسارت شده بود، خاطرنشان کرد: «برآورد اولیه در کرمان و راور نشان داد، چهار هزار و 612 واحد، شامل سه هزار واحد شهری و یک هزار و 612 واحد روستایی دچار خسارت شده است که از این تعداد، یک هزار و 500 واحد شهری و 600 واحد روستایی در شهرستان راور بود».
وی یادآور شد: «تاکنون در شهرستان راور یک هزار و 672 انعقاد قرارداد با بانکها انجام شده که از این تعداد یکهزار و 22 واحد شهری و 650 واحد روستایی است».
آیتاللهیموسوی ادامه داد: «در شهرستان راور یکهزار و 325 واحد در مرحلهی پِیکنی هستند، یکهزار و 95 واحد در مرحلهی اجرای فنداسیون، 895 واحد در مرحلهی اجرای اسکلت، 559 واحد در مرحلهی اجرای سقف و 458 واحد در مرحلهی سفتکاری هستند».
وی اظهار کرد: «کل مبلغ تسهیلاتی که در راور پیشبینی شده 91 میلیارد تومان و بلاعوض 21 میلیارد تومان است که واحدهای شهری 40 میلیون و روستایی 30 میلیون تومان تسهیلات دریافت میکنند».
جانشین ستاد مدیریت بحران استان کرمان با بیان اینکه سود تسهیلات واحدهای شهری پنج درصد و واحدهای روستایی چهار درصد است، گفت: «بازپرداخت این تسهیلات 15 ساله و اساس کار، ساخت 80 مترمربع است».
وی از پرداخت 10 میلیون تومان تسهیلات معیشتی خبر داد و خاطرنشان کرد: «میزان تسهیلات بلاعوض در شهر شش میلیون و در روستا پنج میلیون تومان بود که با پیگیریهای انجام شده موفق شدیم تسهیلات بلاعوض را افزایش داده و مصوبهی جدیدی بگیریم که بر اساس آن 10 میلیون تومان تسهیلات جدید برای شهر و 5 میلیون تومان برای روستا اختصاص یافت».
آیتاللهیموسوی اظهار کرد: «در مجموع هر واحد شهری 73 میلیون تومان و هر واحد روستایی 57 میلیون تومان تسهیلات و بلاعوض دریافت میکند».
تکمیل یکهزار و 288 واحد در کوهبنان
وی در ادامه با اشاره به زلزلهی آذرماه سال گذشته در کوهبنان گفت: «پس از وقوع این زمینلرزه، چهار هزار 740 تخته چادر، 853 شعله والر، شش هزار کیلوگرم نایلون، 214 تخته پتو و وسایلی مانند موکت و وسایل برقی در بین زلزلهزدگان توزیع شد».
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان اذعان کرد: «در کوهبنان چهار هزار و 740 خانوار اسکان داده شد و بعد از اسکان موقت حدود 600 دستگاه کانکس به افرادی که در آنجا ساکن بودند، داده شد».
وی از توزیع 500 سبد غذایی و هزار بسته پوشاک بین زلزلهزدگان خبر داد و یادآور شد: «برآورد اولیه نشان داد، یکهزار و 400 واحد تخریب شده که هزار واحد شهری و 400 واحد روستایی بود».
آیتاللهیموسوی با بیان اینکه تاکنون دو هزار و 158 واحد با بانک قرارداد منعقد کردهاند، گفت: «تعداد واحدهایی که به مرحلهی فونداسیون رسیدهاند یکهزار و 929 واحد، واحدهایی که در مرحلهی اسکلت قرار دارند یکهزار و 806 واحد، واحدهایی که به مرحلهی دیوارچینی رسیدهاند یکهزار و 533 واحد است».
وی افزود: «کار ساخت یکهزار و 288 واحد به اتمام رسیده که 980 واحد شهری و 307 واحد روستایی هستند».
جانشین ستاد بحران استان کرمان خاطرنشان کرد: «مبلغ تسهیلات کوهبنان 5/121 میلیارد تومان و بلاعوض 9/27 میلیارد تومان است».
Reporter: PmH17
نظر خود را بنویسید