گروه اقتصاد ـ دهیار جوادیه الهیه فلاح در شهرستان رفسنجان با بیان اینکه ادعا داریم در این روستا برداشت بهترین پستهی دنیا را داریم، گفت: «ناامیدی بین مردم را باید از بین برد، آب کمتر شده و تنها راه نجات، احیای صنعت توریسم و جذب گردشگر است که با سرمایهی اندک میتواند تاریخ روستای جوادیه را زنده کند و به این روستا رونق بخشد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا منطقه کویر، نشست خبری و تور بازدید خبرنگاران شهرستان رفسنجان از روستای جوادیه الهیه نوق رفسنجان برگزار شد.
علی ناقه؛ رئیس شورای اسلامی جوادیه الهیه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «روستای جوادیه فلاح با پنج هزار جمعیت و دورترین روستای شهرستان که در 80 کیلومتری شهرستان رفسنجان واقع شده است و دارای بناهای تاریخی و جاذبههای گردشگری زیبایی است که مهمترین آنها قلعه دهخواجه با حدود 300 سال قدمت، حمام قدیم جوادیه و دریاچه شور است».
وی افزود: «بنیانگذار روستای جوادیه فلاح شخصی به نام جواد فلاح بوده است که در سال 1335 فوت کردند و قدمت این روستا به 90 سال میرسد. مرحوم فلاح جاده این منطقه را آباد کرد تا به شهرستان انار وصل شود و بچههای این مرحوم کار پدر را برای آباد کردن این منطقه ادامه دادند».
وی بیان کرد: «کشتوکار پسته احمدآقایی و کله قوچی در منطقه رونق دارد و محصول خوبی برداشت میشود اما امسال محصول کاهش یافته است و کشاورزان خواستار این هستند که امهال وامها اجرایی شود و بخشودگی وامها سرعت گیرد تا قدری از دغدغهی کشاورزان کاسته شود».
رئیس شورای اسلامی جوادیه فلاح بیان کرد: «توسط بانک صادرات در شش ماه اول امسال امهال وامها صورت گرفته و دیگر بانکها حتی یک وام نیز امهال نشده و امسال سالی است از لحاظ اقتصادی کشاورزان درآمد نداشتند از طرفی هزینههای زندگی مردم بالا رفته است. امید داریم با پیگیری مسئولین بحث بخشودگی سود وامها عملی شود».
ناقه یادآور شد: «80 درصد کارهای عمرانی این روستا توسط خیرین صورت گرفته است از جمله ساختوساز مدرسه، مسجد و فعالیتهای عمرانی اما در سالهای اخیر به علت سرمازدگی محصول پسته حتی در هزینههای خود هم ماندهاند».
رئیس شورای اسلامی جوادیه فلاح با بیان اینکه اشتغال و کارآفرینی مردم این منطقه به علت نبود شهرک صنعتی از بین خواهد رفت، خاطرنشان کرد: «دغدغهی اصلی ما شهر شدن این منطقه و وجود شهرک صنعتی است». ناقه اظهار کرد: «دریاچه نوق با تولید غذای میگو و آرتمیا نقش بهسزایی در کاهش واردات این غذا دارد و توسط بخش خصوصی در بازار تهران و ارومیه توزیع میشود».
رئیس شورای اسلامی جوادیه الهیه فلاح تاکید کرد: «این منطقه به دلیل اقتصاد تک محصولی که دارد اگر خسارتی به باغاتش وارد شود زندگی مردم مختل و مجبور به مهاجرت میشوند در صورتی که ما در سالهای گذشته مهاجر پذیر بودیم».
دهیار جوادیه الهیه فلاح نیز در این جلسه اظهار کرد: «بحث رایجی که در مردم است این است که این منطقه 10 سال آینده سفرههای زیرزمینی تمام و خشک و کشاورزی و درختان نابود میشود».
محمد محمدحسنی با بیان این مطلب که ادعا داریم در جوادیه الهیه فلاح برداشت بهترین پسته دنیا را داریم، تصریح کرد: «ناامیدی بین مردم را باید از بین برد، آب کمتر شده و تنها راه نجات احیای صنعت توریسم و جذب گردشگر است که با سرمایهی اندک میتواند تاریخ روستای جوادیه را زنده کند». و بیان کرد: «ما در گذشته، محلهی جنجالو را داشتیم که الان تصویری هم ندارد و فقط در ذهنهاست. بایستی ماکت این محله احیا شود تا محله جنجالو و تاریخ جوادیه دفن نشود. در بحث جذب گردشگر دریاچهای داریم که می تواند در استان بینظیر باشد و ما قصد داریم جاذبههای رها شده در روستا را در استان و کشور معرفی کنیم».
محمدحسنی با اشاره به اینکه در منطقه کارخانهی تولید پلاستیک را داریم که بودجهای ندارند، افزود: «اگر شهرک صنعتی داشتیم پیشرفت بیشتری شاهد بودیم و مردم از تسهیلات توسعهی روستایی میتوانستند استفاده کنند».
عکس: قلعه تاریخی دهخواجه در جوادیه / منبع: پایگاه اطلاعرسانی روستا
نظر خود را بنویسید