فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: «نگهداری تجهیزات سازمان هواشناسی، در بخشهایی که خودمان بتوانیم مدیریت کنیم، همکاران در ستاد استانها انجام میدهند. در مورد برخی از تجهیزات مانند رادارها، همیشه پیمانکارانی هستند که این تجهیزات را تامین و بهروز میکنند و سرپا نگه میدارند. اما شرایط فعلی به خصوص در حوزۀ تجهیزات رادار به گونهای است که امکان تامین برخی از قطعات به خاطر تحریمها فراهم نشده است».
سحر تاجبخش افزود: «اگر نتوانیم این قطعات را تامین کنیم، باید برخی از رادارها را از مدار خارج کنیم. این به این معنی نیست که در نگهداری تجهیزات کوتاهی میشود. هم سازمان هواشناسی و هم شرکت پیمانکار تمام تلاش خود را میکنند که این تجهیزات در چرخۀ عملیات قرار داشته باشند».
وی تاکید کرد: «تامین تجهیزات و قطعات آنها با مشکل جدی روبهرو شده است. این مسئله در سالهای اخیر ایجاد شده و در سالهای قبل این مشکل را با این شدت نداشتیم».
وی یادآور شد: «رادار بهطور عمده برای پیشبینیهای بسیار کوتاهمدت کاربرد دارد زیرا ابرهای همرفتی را -که در مدلها دیده نمیشود- در اینها رویت میکنند و عمدتا با کمک به پیشبینی سیلاب، میتواند به تخلیۀ مردم از محل کمک کند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایلنا، وی یکم فروردینماه جاری در ادامۀ اظهاراتش با بیان اینکه در نیمۀ شرقی کشور فعلا هیچ راداری نداریم، در سال ۱۴۰۳ قرارداد دو رادار را منعقد کردیم و امیدواریم که در ۱۴۰۴ وارد شوند در پاسخ به این سوال که آیا اکنون در نیمۀ شرقی کشور به خاطر نبود رادار در صدور هشدار سیلاب به مردم دچار مشکل هستیم؟ توضیح داد: «سازمان هواشناسی قبل از این و بدون این دستگاهها نیز صدور هشدارها را جزء وظایف اصلی خود میدانست. تجهیزاتی که تامین میشود، کمک میکند تا بهتر بتوانیم هشدارها را صادر کنیم. این نیز مانند سایر تجهیزات ما است. بنابراین صدور هشدار، چه کوتاهمدت، چه میانمدت و چه بلندمدت، جزو تکالیف ما است که همیشه انجام میشود. ولی قطعا هرچه ظرفیتهای بهتر و ابزار بیشتری داشته باشید با دقت بهتری میتوانیم هشدارها را صادر کنیم». / الف
نظر خود را بنویسید